Vägra bli klippt!

Adem börjar bli långhårig runt öronen och i nacken just nu så vi hade tänkt oss en klippning innan våran semester till Sverige.
Vi har rakat honom två gånger sedan han föddes och annars så har håret fått växa av sig själv utan att vi har fixat med det.
Mer än kammat såklart.
Men nu tänkte vi satsa på en klippning och tänkte att det får bli på salong så kan vi se hur de gör så att vi sen kanske kan göra det hemma.
När man bara vill fixa till det lite.
Så vi åkte in till Manavgat, Kadirs kusin som är frisör där var sjuk så vi valde ett annat stället hos en annan vän till Kadir.
Han känner eller är släkt med alla i Manavgat tror jag. Vilket fall, vi steg in på salongen, hälsade och placerade Adem på en hög stol i frisörstolen.
Då började han skrika. Han skrek, och skrek och skrek.
Frisören vågade inte ta saxen ifall Adem skulle rycka i från och det skulle skada honom så vi tänkte att vi kör rak maskinen fast knappt så att det syns och inte hela håret utan bara sidorna.  
Men det var omöjligt. Nej, Adem var inte glad.
Sist han klippte/rakade sig så var det absolut inga problem men jaa…denna dag gick det inte.
Så vi fick helt enkelt låta bli. Kadir kommer antagligen klippa honom en dag när han sover, bara så att det runt öronen försvinner iaf. Det som idag är några tofsar.
 
Istället kollade vi i några butiker och innan vi skulle åka hem så gick vi till en lekpark som ligger längst med Manavgatfloden. Där fanns en annan pojke på två år och hans pappa.
När de skulle gå så blev pojken jätteledsen så de stannade en stund till och lekte massor med Adem. 
Adem verka vara väldigt lik mig när det kommer till nya människor. Blyg och försiktig i början men samtidigt lätt för att få nya kompisar.
Vid varje semesterresa med min familj när jag var liten så slutade det alltid med nya brevvänner.
 

2 kommentarer

  1. När vi är i Turkiet klipper vi oss alltid, va duktiga dom är!!!! Har dom längre skola än i Sverige? o min man lämnar sin rakapparat hemma dom är toppen på att raka också Va skoj att ni skall hem till Göteborg, ha en jättefin resa o njut, o visa din man o din söta son Sverige

    1. Om du tänker utbildning för frisörer så har de oftast blivit upplärda på plats. Inte många i turiststäderna har gått utbildning på skola som frisör utan är som sagt var självlärda. Men visst är de duktiga. Och rakning är de ännu bättre på tycker jag. När blir nästa resa för er?
      Kram Louise

Kommentera