Vårväder i Turkiet!

I fredags åkte jag och Adem in till Side där vi mötte upp Kadir vid butiken. Han hade en fiskardag med sin kusin och jag behövde fixa lite saker inför våran resa.
Bland annat har jag köpt kläder från Marias butik till min pappa och min bror eftersom vi kommer invadera deras lägenhet i två veckor och detta blir lite plåster på såren för att vi skapar lite kaos
(om ni bara visste vad jag har för krav; inga pennor på golvet så att Adem kommer åt och målar på väggarna och en shoppingdag på Gekås…)
 
Jag hittade det mesta som jag behövde och jag tror de blir nöjda.
Dessutom har Adem en ny fleecejacka från märket Camp David som blir perfekt när vi ska flyga. Och när vi ska spendera nästan 4 timmar på flygplatsen i Istanbul.
Jag tror vi får ta med våran minsta boll så att Adem inte blir allt för uttråkad. För jag har en känsla av att han inte kommer sova då trots att klockan bara är strax över 5 då.
Det gjorde han inte sist heller.
 
Vilket fall som helst. Fredagen bjöd på strålande solväder. Jag trodde det skulle blåsa kallt i vinden men nää, det var riktigt vårväder verkligen.
En del turister gick i shorts och tshirt, vi hade jacka först som slängdes av direkt när jag insåg att det inte alls var några kalla vindar som jag först trodde.
Men med det sagt så kan jag nu meddela att jag har härmed invigt skinnjackan för i år.
I 2 minuter innan det blev för varmt med den.
 
Här kommer lite härliga bilder från Side som jag vet att så många utav er känner till och längtar efter.
Turisterna ni ser på bild har långärmat och byxor på sig. Men inga direkta varma kläder.
Solglasögon och keps/hatt är bra redan så här års för solen är starkare än vad man tror.
 

5 kommentarer

 1. Hej Louise!

  Jag är kanske sent ute men blev tipsad om din blogg av min syster, då du skrev om ett receptionsjobb man kan söka i turkiet.
  Jag undrar om det ens finns en möjlighet att påbörja ett jobb så sent som i mitten på juni.
  Jag skall göra militärtjänst mars-mitten på juni men efter det är jag arbetslös.
  Jag är 20 år, kan engelska flytande, jobbar i reception idag, har körkort.

  Är det helt hopplöst tror du?

  1. Hej Jocke! Det är inte helt omöjligt att börja jobba i mitten på Juni men sök runt lite olika hotelljobb, förklara din situation så att allt är klart från början. Oftast är det då säsongen verkligen drar igång så innan det är bara mjukstart och komma in i jobbet. Eftersom du redan har recptionsvana så är det mycket lättare för dig att "komma på plats" snabbt även om jobbet säkert skiljer sig emot det du har i Sverige.
   Det är också något du kan skriva med i ditt mail, att du redan har den vanan inne och därför inga problem för dig att lära dig snabbt hur allting fungerar.

   Lycka till med allt!

 2. Åh vad härliga bilder..
  Tror jag måste ta en liten semester och besöka Side..
  Min svärmor kom hem förra söndagen från Turkiet och Antalaya. Dom var på en bussresa upp till Kappadonien tror jag det hette ..

Kommentera