Efterlysning; ni som kommer bo i Turkiet!

Med lite karta, statistik, kommentarer och ca 600 unika besökare om dagen så vet jag att jag har några Turkietboende eller blivande Turkiet boende som är inne och läser här på bloggen ibland. 
Kan inte alla som bor i Turkiet eller kommer bo i Turkiet i 2 månader eller mer skriva en kommentar i detta inlägg?.
Så ser vi hur många vi är och liksom “samla alla” 
 
En enkel kommentar där du skriver vart du bor/kommer bo i Turkiet. Berätta om du ska jobba i sommar, turkisk pojkvän, barn, blogg, instagram eller ja, vad du vill dela med dig? 
 

27 kommentarer

 1. Det är detta som jag gillar med din blogg, bland annat. Du är så påhittig och vill lixom ha ett engagemang från oss läsare så att du hör oss och inte bara ser oss.
  Jättekul.

  Jag bor i Marmaris och heter Sofia. Turkisk pojkvän men inga barn. Jobbar inte.
  Någon mer som bor i Marmaris??

 2. Hej! Har följt din blogg rätt så länge nu men första gången jag kommenterat i den!

  Sara heter jag! 26 år och skal nu när jag avslutar mina universitetstudier flytta ner till min turkiska pojkvän i Alanya. Har ingen aning hur länge jag kommer stanna men det blir minimum 3 månader. Hade varit kul att veta om det är andra svenskar på plats när jag flyttar ner! Tack för en väldigt trevlig blogg Louise!

 3. Hej! Heter Clara och är gift med en kurdisk man. Vi har tidigare bott i Kusadasi tillsammans, valde dock efter några år att flytta tillbaka till Sverige för att fortsätta plugga. Nu pendlar jag mellan Sverige och Siirt (där min man och svärfamilj befinner sig) i väntan på att han ska komma till Sverige! 🙂

 4. Hej jag heter Iréne och jag ska jobba som
  Guide i kusadasi i 6 månader, blir min andra säsong. 39dagar kvar! Ps. Har läst din blogg nu i 2år, typ den enda bloggen jag läser regelbundet. Hoppas ni har det bra!

 5. Emilia heter jag, 2013 och 2014 har jag jobbat och levt i Side 7 månader per år. Jobbade då som Aktivitetsguide i barnklubbarna på pegasos world. Om 2,5 vecka åker jag ner igen och ska arbeta som vanlig guide. Denna gång i alanya! 🙂 har min pojkvän där nere också som jag snart får träffa igen. Han bor också strax utanför alanya. 🙂

 6. Riktigt bra initiativ!

  Moa heter jag och är 20 år gammal! Kommer att jobba som entertainer i Side på Side Resort i sommar. Min pojkvän bor också i Side, så honom får jag äntligen träffa igen, och under längre tid denna gång!

  1. Hej Moa! Vad kul att du har fått jobb där. Har även haft kontakt med en annan svensk person som hade fått jobb i receptionen på Side resort så det blir några svenskar där. Hoppas du kommer trivas! Kram

 7. Jenny heter jag och är 19år. Varit i Turkiet ett antal gånger (både Side och Alanya). Ska flytta ner till min pojkvän som bor i Alanya i September, planerar att stanna i ca 1 år (om jag får visum, kan du skriva lite om visumansökan? Lite vilse med vad man behöver.) Ska plugga på distans under denna vistelse. Sen får vi se vart vi hamnar, Turkiet eller Sverige :).

 8. Ja, mig "känner" du ju redan vid det här laget. 😛 Laura, 29 år, gift med turkisk man och 10 månader gammal son, har jobbat som guide i Alanya och är bosatt i Istanbul sedan 2006.

 9. Sandra, 24 år, fra Norge (Haugesund) Bor i Alanya med minn mann, og sønn på 3 måneder 🙂 Jobber ikke, men reiser noen måneder om vinteren til Norge for å jobbe litt 🙂

 10. Har problemer med å få godkjent kommentarene mine her ser jeg så prøver igjen. Norsk jente som bor i Alanya på 4. året med tyrkisk mann og en sønn på 3 år 🙂

 11. Bra initiativ för det vore trevligt att träffa dig och andra svenskar här nere. Jag heter Camilla (millevippan på instagram) och har precis flyttat ner till min fästman i Kumköy, Side. Jag vet inte än om jag kommer jobba den här säsongen men jag kommer bo här.

 12. Jag heter Emelie och jobbar utomlands för Fritidsresor, just nu i Thailand, men ska äntligen få flytta till Turkiet så fort mitt visum är klart. Flytten bär av till Marmaris där jag ska bo tillsammans med min pojkvän, stannar minst i 7 månader. Ska jobba som aktivitetsvärd på ett hotell i Içmeler, ska bli grymt roligt! Efter säsongen får vi se vad vi ska göra, men vi funderar på att först bila runt i Turkiet för att ha lite semester och för att träffa lite familj och släkt. Har en blogg, dock något strul med min domän, de jobbar på att lösa problemet.. Och har även Instagram, heter emelie_strandberg där 🙂 Älskar din blogg Louise, har läst den i fler år, en av mina favoriter!

 13. Jag trivs bra i Thailand, men efter mer än 6 månader här så är man ganska så "mätt" på det.. Som turistmål så är Thailand verkligen ett paradis, men som boende här blir det ibland lite för mycket. Då ingen i stort sett varken förstår eller talar engelska, kulturen är otroligt annorlunda jämfört med hemma och det är otroligt skitigt på ett annat sätt än i Europa. Men det har såklart varit otroligt lärorikt, så jag är verkligen glad över att ha fått chansen att jobba här 🙂

  Jag har aldrig jobbat i Turkiet tidigare, men har såklart besökt många gånger. Turkiet har alltid varit varit favoritlandet,så jag är överlycklig! Kan mycket väl bli ett besök i Side i sommar, tyvärr så har ju Linda och Sofia flyttat hem, men har många andra vänner som jag jobbat med på tidigare destinationer, som ska bo och jobba i Side i år. Kram

  1. Den uppfattningen du har om Thailand och att jobba där fick även min vän som var där förra året och jobbade för Ving. Det var oerhört fattigt och skitigt dessutom.
   Vad kul att du känner Linda och Sofia, ja tyvärr har de flyttat hem men de kanske kommer tillbaka iaf och hälsar på. Vad kul att du redan känner fler som ska jobba i Side i sommar.
   Ha det så bra!
   Kram Louise

   Ps. jag kommer inte in på din blogg när jag klickar på adressen du har skrivit i :/

 14. hej Louse vilket bra initiative !!
  Vi har en lgh i Side sen förra året, är där så
  ofta vi kan. Vi reser nu snart 12 april!
  Där vi bor är det inte så många svenskar (inga faktiskt), så ibland när man lite sugen på svenskt "skvaller" och prat.
  Ska självklart försöka hitta din butik.
  Vänligen Iréne

 15. Ja just nu har jag ingen aning vart jag hamnar men har lärt mig att här går det snabbt i svängarna så rätt vad det är har jag jobb imorrn nånstans.

 16. Jag bor också i Marmaris. Varför kan man inte svara på folks kommentarer? :p Fråga gärna sofia om hon bor kvar i marmaris

  1. Det är tyvärr en funktion som blogg.se har att bara jag kan svara på kommentarerna i min blogg. Har du provat att söka olika grupper på facebook eller internet överlag för att hitta fler svenskar i Turkiet? Det finns en grupp på facebook som heter "vi med turkiska pojkvänner" som du kanske hittar fler Marmarisboende Kram!!

Kommentera