Något jag inte gjort sen tonåren!

Idag har jag gjort något som jag inte har gjort på över 12 år.
Som ni vet så är jag och matlagning nyfunna vänner. Vi har inte hittat varandra förens på senare år.
Jag bodde hela min uppväxt med min mamma som lagade världens godaste mat.
Så varför skulle jag ställa mig och försöka på något som hon ändå gjorde så himla bra och gott?
Det är tyvärr lite så jag fungerar ibland. Varför ska jag försöka mig på något som någon annan gör mycket bättre än mig?
Jag ser det inte som en utmaning att försöka göra det lika bra utan mer en plåga eftersom jag antagligen inte har så höga förväntningar på mig själv. Tråkigt eller hur?
 
Men när det kommer till matlagning så har det verkligen varit kul att laga eftersom jag har en man som mer än gärna provar, bedömer men ger samtidigt kritik på ett trevligt sätt
(negativ kritik är inget som puschar mig framåt, för fem öre. Då krymper jag istället)
Dessutom har min man varit intresserad av att lära mig om turkisk matlagning samtidigt som han lär sig själv.
Och jag gör ingen avancerad mat men det jag lagar blir oftast helt okej.
 
Idag gjorde jag soppa, mercimek som blev riktigt gott. Och under tillagningen så funderade jag på vad vi skulle ha till.
Vi hade inget bröd hemma. Och ingen jäst, knappt något margarin…
Jag har läst flera gånger om “frukostfrallor” som är lätta att göra och dessutom väldigt goda. Skulle jag våga mig på det?
Jag har inte bakat bröd sedan högstadiet. Då var det ett måste på hemkunskapslektionen och jag har inget minne alls utav det eller något annat vi lärde oss där.
Jo, en sak minns jag. Våran lärare hade undervisning i vilken färg på disktrasan man skulle ha på bord (rosa) vs. på diskbänk (blå) och detta var även med på ett prov.
Blå är mörkare och då syns inte det smutsiga lika mycket. Det är oftast smutsigare på en diskbänk och därav har man den rosa till bord.
Behöver jag ens tillägga att vi inte har några disktrasor i detta hem eftersom det är en rejäl bakteriefälla om man inte byter eller tvättar dem ofta?
 
Vilket fall, jag gick efter ett recept jag hittade på internet. Bytte ut sirap mot honung eftersom vi inte hade sirap hemma och ja, det såg okej ut när de åkte in i ugnen. Frågan är bara hur de smakar sedan.
15 minuter senare var de klar och vad ska jag säga?
Adem åt non stop och jag själv tycker att de blev helt okej.
Särskilt eftersom jag inte hade så höga förväntningar på mig själv och dessutom inte är en van bagare.
Men efter lite tester framöver så kanske vi kör på mina frukostfrallor i framtiden och jag fyller upp frysen så att vi har i alla fall några i veckan.
 
Recept kommer i veckan.

 

4 kommentarer

  1. Hej resr till side 14e maj. Har aldrig rest så tidigt som i maj. Är rädd att det ska vara mulet och regn hela veckan. Följer slaviskt väderrapporterna där borta just men tycker att det stått still i flera veckor. Visar mellan 17-20 grader. Mestadels 17-18 grader på dagarna. Stämmer det? När brukar det börja hända grejer med temperaturen? Tänkte om jag kan vara lugn eller om det är kallare där vorta än vad det vanligtvis brukar vara vid denna tidpunkt

Kommentera