Svensk fika och snack!

Igår var jag hembjuden till Sofie för Sverigefika. När man har barn, som dessutom är en vild 1,8 åring med massa spring i benen och myror i kroppen så är det bra mycket lättare att vara hemma hos någon än att sitta på restaurang eller fik.
Och det resulterade i att vi var hemma hos Sofie i 5 timmar eller mer.
På ett fik så hade jag nog fått åka hem efter några timmar för att jag ändå inte hade kunnat sitta ner och ha en konversation med mina vänner.
Nu hade Adem fullt upp med hunden Brownie.
Camilla och Felicia var också där och jag har verkligen saknat mina svenska tjejer. Dessa tjejer är så härliga, roliga, tuffa, kloka och dessutom otroligt snygga varenda en.
Dessutom kan jag avslöja att vi har ytterligare en blivande mamma i gruppen.
Sofie ska ha barn i mitten av Juli och nästa vecka åker hon och hennes blivande man iväg för att ha en ordentlig bröllopsvecka.
 
Jag lyckades avslöja Sofie om den kommande bebisen redan i vintras när hon och Felicia var hemma hos mig.
Tidigare så hade hon berättat att de skulle skjuta fram bröllopet de har planerat, Sofie och hennes R och alltså gift sig tidigare än planerat.
Jag frågade lite försiktigt varför och tanken slog mig; Kan det vara för att…
Well, been there done that så det var väl därför jag misstänkte något. Och Sofie kunde inte hålla sig utan berättade att hon var gravid.
För min och Kadirs del var det lite samma sak, vi skulle förlova oss och upptäckte graviditeten med Adem. Så vi sköt fram bröllopet och gifte oss när jag var i 6:e månaden.
Sedan kom Adem till världen i Juli månad.
 
Över till igår, vi hade det jättebra och trevligt. Det bjöds på massa skratt och mycket kloka ord.
Vi lever väldigt olika liv även om vi också kan relatera mycket väl till varandras val och livsstl.
Det ÄR annorlunda att bo i Turkiet och det är inte alltid lätt faktiskt. Det är ingen dans på rosor och jobbar man inom turismen så lever man ett halvår i taget känns det som.
Dessutom ser vi knappt våra män under sommarhalvåret vilket är ganska så jobbigt faktiskt.
Men hade jag velat byta bort detta till en svensk vardag, den tryggheten som finns där? Aldrig i livet.
Hade vi mått bättre och varit lyckligare med att bo i Sverige, ha det mer “stabilt” med ett fast 8-17 jobb, barnbidrag och pappa dagar?
Det tror jag faktiskt inte.  
Det är inte så att jag sitter och tror att jag kan åka och sola varannan dag, äta på restaurang inne i Side 5 dagar i veckan och tror att någon samtidigt kommer och städar våran lägenhet varje morgon och kväll bara för att jag bor i Turkiet och i ett semesterparadis.
Jag önskar att det hade varit så, lite semesterkänsla över det hela men det finns ingen som lever så här. Eller ingen som jag känner till i alla fall.
 
Vi pratade också om andra svenskar som har bott och kommer bo i Side, eller runt omkring, under säsongen. Även om jag har träffat på några stycken under mina år nu så är det långt ifrån alla.
Och det känns som jag har minst koll faktiskt. För tillfälligt känner jag nog ingen reseledare som jobbar eller ska jobba i Side.
Men det är en hel del som är på plats och flera som kommer inom kort.
Det brukar märkas vid den här tiden när man är i Manavgat och ska handla, helt plötsligt hör man några prata svenska och det talas om guidelivet och senaste äventyren.
 
Sofie hade fixat jättegod fika igår. Hon kommer bli en fantastisk mamma och bjuda på de godaste middagarna för sina barn.
Inte som mig, pannkaksmorsan.
112- 1 ägg, 1 dl mjöl, 2 dl mjölk. Blanda 1 mjöl + 1 mjölk till en slät smet.
Häll i ytterligare 1 dl mölk och knäck ett ägg.
Stek och det är klart.
 
Jag tror det blir en riktigt bra säsong i år men jag hoppas på att få träffa mina tjejer under tiden med.
 

 

2 kommentarer

Kommentera