Surfsnack!

Medans jag lagar ris till kvällens middag så sitter Adem i stora fåtöljen och tittar på stadens hjältar.
Det är just Bella brandbil som han säger att han vill titta på.
Så han tar surfplattan, om den ligger någonstans i hans höjd, ger till mig och säger “Surf”
Oftast ligger surfplatten på något gömt ställe eller väldigt högt upp men idag hade jag glömt den framme i soffan.
Surfplattan här hemma är ingen padda som de flesta kallar de för utan vi har döpt den till Surf.
Surf ska inte utnyttjas på fel sätt att det blir en ersättning utav leksaker eller “tillsyn” men när jag har händerna fulla och lagar mat så är surf ett väldigt bra hjälpmedel att ta till.
Dessutom har Adems ordförråd ökat ännu mer och det kan bero på att han blir större, att han fick höra svenska i större utsträckning när vi befann oss i Sverige (då brukar det liksom släppa efter ett tag och komma fler ord) men surfplattan/Ipad lär också barnen väldigt mycket bland annat svenska språket (eller andra språk om man laddar ner appar och ser på filmer med dessa språk).
Som dessa minihistorier med superhjältarna från deras app där det blandas med olika dialekter som norrländska och skånska bland annat, och även själva talet. Svenska, svenska, svenska.
 
Kvällens middag är snart redo och ikväll blir det den turkiska, väldigt populära maträtten kuru fasulye och till det har vi turkiskt ris.
Vill ni lära er laga detta, som är väldigt enkelt, så finns recept i kategorin “mat och recept”
 

2 kommentarer

  1. Hej Louise! Det finns ju både bra och dåliga saker med surfen,men om man som du håller det på en vettig nivå så är det ett bra hjälpmedel för att lära barn många bra saker;) än så länge väljer ju du vad Adem ska se och höra;) annars är det ju tyvärr väldigt mycket skräp på internet idag! Ha det bra;)

  2. Hej =)
    Här hemma kallar vi surfplattan för plattan =)
    Barnbarnen får låna den när de sitter still, jag har lite olika barnspel och barnpussel i den. Med minsta barnbarnet är det mycket barnvisor, så sjunger vi tillsammans och gör rörelserna till =)
    Kram från mig

Kommentera