På gatan med barn!

Detta skulle ha publicerats mycket tidigare men Kadir kom hem från jobbet och vi har alla varit ute i trädgården och fixat inför nya frukt och grönsaksodlingen på gården.
 
 
Good morning!
Normalt så brukar Kadir köpa bröd hem på kvällen efter jobbet men igår missade han det.
Och jag måste ha frukost på morgonen, mer än bara ägg, så Kadir fick snällt lämna pengar innan han åkte till jobbet denna morgon.
Dagens första uppgift för mig och Adem var alltså att gå och köpa bröd vid marketen vid oss.
Ingen lång promenad alls men med en vild tvååring som är all over the place så tar det en liten stund.
Men Adem var jätteglad över att vi skulle ut på “äventyr” denna morgon och promenadvägen är precis lagom för hans små ben.
Tyvärr är det en väldigt trafikerad väg och de kör ganska snabbt men jag har mitt svenska tänk och vi tittar höger, vänster, höger och rakt fram flera gånger. Jag är den som går närmast vägen hela tiden, Adem går mot vägkanten och under hela promenadvägen så håller Adem mig i handen.
Inget annat är accepterat och det är jättebra att Adem lär sig viktiga och kanske oskrivna regler i trafiken redan nu.
Varför ska man gå mot mötande trafik och inte tvärt om, varför ska man titta åt sidan flera gånger när man går över vägen, varför ska barn gå på insidan och vuxna längst ut mot trafiken etc.
 
Vi åt en lång och god frukost, tittade på barnprogramet Niloya och dricka turkisk te som avslut på denna frukoststund.
Kadir får gärna glömma köpa bröd fler gånger så att vi kan gå och handla. Men inte varje dag gärna.

2 kommentarer

  1. Alltså detta blev ett roligt inlägg fast att det kanske var meningen att det skulle vara lite allvar i det. Jag ser framför mig du och Adem som tar er ut i vida världen för första gången och ska handla bröd hahaha:-) Det är jättebra att lära barn så tidigt som möjligt. En olycka händer så lätt och snabbt. Men i alla fall. Jag hade tänkt fråga dig men glömt. Hur är det med mammapeng och sånt i Turkiet. Lätt så roligt att läsa att Kadir fick lämna en peng till er till bröd. Skulle vara intressant att veta hur det ekonomiska fungerar!
    Kram

Kommentera