Väder i Turkiet!

Hej hopp!
Åh, vilket underbart fint väder vi har idag. Jag har sovit så himla gott i natt, är rejält utvilad och fick en puss utav Adem imorse när han tyckte att jag skulle vakna.
Det ni, då kan man snacka om bra “väckarklocka” Dessutom skiner solen, Kadir köpte extra gott bröd idag och frukosten var bara sååå god.
Inte som när vi åt ute nu i veckan men väldigt gott för att vara här hemma.
 
Idag ska det bli 27 grader, vad jag kan se på den turkiska flaggan i Manavgat (som vi ser från vårat vardagsrum) så är det vindstilla och jag bara känner att denna dag kommer bli toppen.
Det var länge sedan vi var inne i Side och hälsade på i butiken så idag efter lunch ska vi åka dit.
Adem älskar att hänga där, springa runt vid butiken, tropic och på strandpromenaden. Dessutom känner alla som jobbar runt omkring till honom så han har alltid någon att hälsa på och prata med.
Jag tror vi går ner till havet en stund och känner på vattnet med.
 
På tal om väder, det skulle kommit regn den 23 och/eller den 24 April men det har fortfarande inte kommit något.
Det var lite disigt väder och blåsigt men nu går vi nog mot varmare. Snön på bergen är näst intill borta och jag tror inte de övriga städerna kommer få mer snö.
MEN…det betyder inte att det är regnfritt framöver. På söndag sägs det komma en rejäl skur men som ni nu vet så kan det dra över eller komma senare.
 
Det är jättesvårt att säga i förväg vad det blir för väder, oftast vet man kanske ett par dagar i taget.
Över lag så är det soligt väder, eller sol och lite moln kanske. Men det kommer regnskurar, även om det är ovanligt så här års.
Sist det regna var väl för 3 veckor sedan eller kanske mer. Därför bör det komma någon regnskur snart igen.
Det kan regna över en natt, komma regnskurar till och från under en dag eller regna tre kvällar i rad men fortfarande va soligt och okej väder när det inte regnar.
Det är väldigt ovanligt att det regnar 5 dagar i sträck och i så fall regnar det inte konstant. Men jag vet också att det någon gång har varit mulet/disigt en hel vecka i början av maj.
Så var det för några år sedan här i Side och då har man maximal otur.
 
Med det sagt, jag kan inte svara på vad det blir för väder om 2 veckor. Jag uppdaterar här lite då och då och skulle det komma regn så lovar jag att en uppdatering om det kommer.
Och kom ihåg, efter regn kommer alltid solsken!
 
Kommande väder i veckan ser ut som följande:
 
Solen går upp runt 6 och går ner strax efter 19.30.

4 kommentarer

  1. Hej! Undrar bara när marknaden i manavgat är? Alltså inte bara frukt och grönsaks marknad utan kläder och väskor och så också.

  2. Jag provar att kommentera här för att se hur lång tid svaret på mail tar. Om det kommer ett mail eller inte. ?

    1. Hoppas svar kommer snart till min mail. Jag vill att detta ska fungera nu. Tack! 🙂

Kommentera