Väder i Turkiet!

Brukar det inte vara varmare väder i Maj?
Den frågan fick jag i slutet av April många gånger och visst kändes det som om värmen aldrig riktigt var igång, trots att det var varmt och soligt väder.
Men värmen blev lite försenad, tills för några dagar sedan…Då slog det till ordentligt och nu har vi det riktigt varmt.
Klockan 9 imorse så hade vi redan 24 grader och jag öppnade balkongdörrarna på vid gavel. Det var svala, friska vindar och ett Manavgat som började vakna till liv och komma igång med dagen.
På dagarna har vi mellan 25-29 grader i skuggan. I solen är det uppemot 45 grader, om inte mer.
Tänk på det när ni vistas utomhus i Turkiet. Det är kanske en “låg” temperatur i skuggan så här års.
Men i solen är det faktiskt riktigt varmt.
Kvällarna är fortfarande svala och långärmad tröja och byxor kan behövas vissa kvällar.
I havet badar turisterna även fast det är lite kallt vatten fortfarande kanske.
 
Senast vi hade regn var 8 April då det kom en lite regnskur. Och regnet är på ingång men håller tydligen på sig ett tag till.
Det kommer regna, det är jag 100% säker på och just nu sägs det komma sent på Måndagkväll eller eventuellt tisdag. Några skurar eller ett ordentligt skyfall, det får vi helt enkelt se.
Ju mer det kommer ju längre tid kommer de ta tills nästa regn kommer. Och vi behöver lite regn nu.
Om inte annat för alla växter och för all pollen samt att luften blir mycket bättre efter en skur med regn.
 
På tal om pollen så vet jag inte om det är värre i år än förra året. Förra året rann mina ögon ordentligt i början av maj.
I år har jag känt mig ordentligt dåsig, trött och näsan har kliat så fort jag har tagit in tvätten som har hängt ute på tork.
Jag har fått medicin som passar mig men jag vill inte ta tabletter i förebyggande syfte, och helt egentligen inte alls.
Men några gånger har jag fått ta medicin och det har känts bättre då.
Pga pollen bland annat så har jag vissa dagar känt mig mycket tröttare och orkeslös. Men nu känns det bättre och jag har mer energi och är mer pigg än tidigare.
Fast det där regnet hade inte varit fel. Får jag boka in tisdag för det? Från klockan 14 och framåt kvällen vill jag gärna ha regn, tack.
Då ska jag ladda upp med chips, dipp, en bra serie och något gott att dricka. Så kan Adem gärna få sova middag just då.
 
Så här ser veckans väder ut.

11 kommentarer

  1. Hej härligt att det äntligen är så varmt 🙂 ser framemot att komma till sidé på Torsdag. Hoppas regnet kommmer början på veckan bara 🙂 du får gärna uppdatera ifall regnet uteblev eller om det kom.

  2. Förresten, jag är ute efter nike free run eller nike air forse skor. Finns det att få tag i i side? Och vart ungefär? (Äkta eller oäkta) vad ligger dom på i pris?

    1. Hejsan! Nikeskor hittar du i de flesta skobutiker runt omkring i Side, jag är osäker på om de har just de skorna du frågar efter men det tror jag. Då är det dock kopia, vet inte om det spelar någon roll för dig. Sedan finns en äkta Nike butik inne i Manavgat. Efter stora bron på höger sida hittar du den. Priser vet jag däremot inte. Kram!!

  3. Underbar blogg! Jag undrar om du kan hjälpa mig med en hotelfråga? Om några veckor ska jag o barnen åka till Turkiet. Vi ska bo på Fritidsresors Blue Village hotell Seven Sea Side. Enligt fritidsresors hemsida ligger hotellet i Side men adressen är Manavgat. Vad stämmer? Hur långt är det mellan Side och Manavgat? Vill gärna besöka Marias butik o shoppa till hela familjen. Hoppas på svar.

    1. Hej Maria! Tack så jättemycket. Det stämmer att Seven Sea Side ligger i Manavgat, inte i Side. Det är ca 8-9 km utanför Side och tar kanske 15 min med buss in till gamla stan. Om ni ska besöka Marias butik så rekommenderar jag er att ta taxi. Då säger ni att ni ska till Dogan hotell. När ni kommer fram har ni havet framför er och strandpromenaden, hotell sunprime dogan till höger. Då går ni på strandpromenaden ett par meter till höger bara och så har ni Marias butik och Marias kläder där. Ni kommer inte att missa det, den enda klädbutiken i närheten. Ni har tropic steakhouse precis innan klädbutiken och strax efter så har ni Lime restaurang. Lycka till och ha en bra semester! Kramar Louise

Kommentera