Inte alltid en spikrak väg!

Så överraskande var nog inte denna graviditet för er läsare tror jag. Jag menar, hur mycket matsnack har jag inte haft här på bloggen under våren? Oj oj, nog för att jag saknar svensk mat och älskar mat överlag men nu är det extra stort sug av det mesta.
 
Ska vi ta det hela från början? Adem var inte alls planerad men precis som denna nya varelse så är dem lika älskade och önskade från första stund som vi fått reda på att jag är gravid.
Denna gång var det däremot betydligt mer planerat. Och inte alls så lätt som vi trodde att det skulle vara.   
Kadir ville ha ett syskon redan innan Adem var född och även direkt efter men jag sa stop från början och sedan var det väldigt tufft de första sex månaderna med en ny bebis i familjen.  
Det var jätteroliga, mysiga och härliga stunder såklart men oj så tufft det var på samma gång. Mycket nya förändringar och det tar ett tag innan man kommer in i mamma-pappa och även föräldrarrollen tillsammans.
Man måste jobba som ett team för att få det att fungera tror jag.
Så jag drog ut på syskontanken och jag är glad över förra sommaren var så pass bra och att jag fick chansen att vara hemma med Adem. Och framför allt att jag tog den tiden och valde detta.
Under hösten började jag däremot känna ett sug efter att få vara gravid igen, jag mår nog som bäst när jag är gravid. Eller gjorde med Adem iaf.
Det var många härliga stunder, trots allt, som jag minns och jag trivdes väldigt bra med min kropp trots att jag blev större än vad jag var van vid, jag fick eksem och utslag i ansiktet, håret levde sitt egna liv och kläderna passade inte längre.
Men jag mådde SÅÅÅÅ bra och hade inga större problem under hela graviditeten.
Dessutom blir man extremt uppassad som gravid här i Turkiet. Från män och kvinnor som låter en sitta ner, erbjuder vatten och te från alla håll, “alla” erbjuder mat till höger och vänster och jaa…det är toppen helt enkelt.
 
Innan jag var redo för en ny familjemedlem igen så ville jag ha vissa saker klart för mig och jag ville besöka Sverige med Kadir så att han fick se vart jag kommer ifrån.
Det blir lite mer jobb med två barn på alla håll och därför kändes det bättre att Kadir besökte Sverige innan vi fick fler barn.
Jag hade till och med en tanke om att vi kunde avslöja våran hemlighet för min familj på plats i Sverige…Om det hade gått vägen från början.
Men det blev inte riktigt så.
 
Kroppen min var tillbaka till sitt normala tillstånd på alla håll och kanter nästan. Jag var tillbaka på min startvikt och hade under hösten dessutom lyckats komma upp i min egna magiska siffra, 50 kg vilket var nytt för mig men också väldigt bekvämt och något jag trivdes med.
Jag har aldrig satsat på att få tillbaka min, en gång i tiden platta mage sen första graviditeten.
Som smal person så är det känsligt för många andra att man säger att man har en liten “skogaholmslimpa” eller kanske mer “polarbröd” på magen men jo då, det hade jag med.
Inget jag störde mig på överhuvudtaget men magen var sådär härligt degig som den brukar bli efter en gravidet. Även på smala människor som mig.
 
Men sedan hände ingenting. Vi var redo för barn men varje månad så kom den där förbannade mensen.
Och vi, eller jag som trodde att detta skulle bli lätt.
Nu behövde vi som tur var inte vänta i flera år eller väldigt många månader.
Men känslan när man vill bli gravid och mensen dyker upp eller är sen och graviditetstestet visar negativt är fruktansvärt jobbigt.
Jag har vänner som försökt i år med att få barn och med detta i bakhuvudet och nu även våran egen erfarenhet av frustrationen varje månad när det inte blir som man vill så är jag betydligt försiktigare att fråga vänner och bekanta om de planerar att skaffa barn.
Förut kunde jag slänga ut frågan lite så där på känn. Att “nu är det väl dags” Men det är faktiskt inte så lätt för alla.
Alla blir inte gravida på första eller andra försöket och alla vill inte ha barn dessutom.
 
Jag tror att för våran del behövde vi stressa av, släppa tankarna lite om syskon och bara…må bra på alla sätt och vis.
Och plötsligt händer det.
Efter en nervös vecka med vetskapen om exakt vilken dag jag kan ta ett graviditetstest så var det äntligen dags.
Och som ni nu förstår så blev det tillslut ett plus. Som gick bra hela vägen och idag är jag i v13.
 
Men denna graviditet har hittills varit helt annorlunda än med Adem i magen så jag undrar vart detta kommer sluta. Mer om detta en annan dag.
 
Någon mer som läser min blogg och som just nu är gravid kanske? Eller någon blivande mormor, farmor, faster, moster, vän till gravida?
 
Här är en bild på lilla Adem bara 10 dagar gammal.

21 kommentarer

 1. Vad roligt! Grattis till din familj! Blir intressant att följa med på er resa till beräknad födsel! Grattis än en gång! / Helena

 2. Du skriver så himla bra, det är en fröjd att läsa dina inlägg och jag vill bara läsa mera. Tror det var bra att det tog lite tid så Adem han växa till sig. Allt sker av en mening:-)

 3. Bra skrivet:). Känner igen det med att det tar tid.
  Blev själv mamma igen för 3 månader sen, fick vänta 21 år. Men storebror är glad 🙂

 4. Hej =)
  Vad fint du skriver <3
  Näe, här väntas varken barn eller barnbarn, eller syskonbarn, inget som jag vet vet varjefall.
  Iofs blev jag gammelfaster för en vecka sen =)
  Kram från mig!

 5. Hej, jag är gravid i v 21 o åker till manavgat två veckor med min man o dotter på 20 mån.. Vi är ursprunligen från turkiet men är födda i sverige.. Vi åker till turkiet varje år men jag har aldrig varit gravid då.. ska bli intressant för jag vet ju att d stämmer så bra d du säger, att man har en sån respekt för gravida där.. Grattis till ännu en bebis 🙂 jag har en fråga.. I manavgat har de alla "vanliga" butiker som de brukar ha i gallerior?? Elr är d privata butiker mer med kläder.. Nu hoppas vi på
  Sol framöver, ha d så bra 🙂

  1. Hej! Vad kul att ni ska hit på semester. I Manavgat finns det några butikskedjor som Lc Waikiki, Koton, De facto som du kanske känner till? Inte jättemycket men en galleria och sedan ligger resten av butikerna längst huvudvägen. I Side är det med turistbutiker med märkeskopior och sånt som lockar turisterna. Jag tror ni kommer gilla både Manavgat och Side faktiskt. Vilket hotell ska ni bo på? Hoppas ni får en riktigt bra semester!! Kram

 6. Hej! Roligt med barn igen. Jag har barnbarn som ar som Adem (2 i augusti) en liten på 3veckor o så ska det komma ett vid årsskiftet så det blir roligt att följa dej också. Hoppas ni har det varmt o skönt för det har inte vi. Kallt o regn här men jag hoppas på bättring. Kram på dej o din gulliga familj!

  1. Hej! Å vad mysigt med fler barnbarn, livets efterätt sägs det. Har du många barn och bor de nära dig så att ni kan ses ofta? Vi har det varmt och skönt men ändå ingen hetta vilket är ännu bättre. Det regnade för några dagar sedan och det gjorde verkligen susen för luften och skönare för oss att vistas ute. Kram!!

 7. Hej igen!

  Jag har 3 barn 2 grabbar o 1 tjej. Grabbarna bor nära så vi ses ofta o jag får vara barnvakt o träffa de små ofta. Tjejen bor 16 mil från oss i dina hemtrakter så det blir inte de spontana besöken men vi försöker träffas ofta o när bäbisen kommer så kommer jag att försöka åka så ofta det går. Det är faktiskt livets efterätt de små. Man har ju dem när man har tid o då ägnar man sig åt dem helhjärtat , mina sysslor kan jag ju göra nån annan gång.
  Tack för du är så gullig o svarar. Ha nu en fortsatt bra dag. Kram från ett regnigt sverige

 8. Grattis! Gud vad roligt!
  Vet hur det är när det inte händer på en gång…
  Vi körde visserligen lite "händer det så händer det" och höll inte på med ägglossningstest och sådant men när det inte hade hänt på 11 månader började jag bli riktigt riktigt less…Men på pricken ett år efter vi gifte oss blev jag gravid och nu har jag bara 2 veckor kvar tills det är dags för vår pojke att komma. =)

 9. Hej, jag är gravid i vecka 16 med en liten svurk! Första barnet 🙂
  Åker ner till Göcek 30 juni och träffar svärföräldrarna som är överlyckliga över första barnbarnet haha.

 10. Nej, vet inte kön ännu men hoppas få se på nästa UL som är 23 juni.
  Maken flyttade till Sverige i oktober och vi hade bestämt oss för att inte skaffa barn pga olika orsaker men vi hade inget att säga till om! 🙂 Trodde inte ens jag var fertil då jag aldrig varit gravid innan…
  Ska bli spännande att se hur man blir bemött. Älskar värme så är inte orolig. Än. Hehe.
  Våra planer om att flytta ner om några år kvarstår och jag ser så fram emot det! Vet att du skrivit mycket om hur saker funkar i Turkiet så nyttigt att läsa om.
  GRATTIS till bebis förresten & kram

 11. Ja vi har nog bestämt oss för Emir. Inte hugget i sten på något sätt men antagligen blir det så. =) Jag mår bra men går största delen av min graviditet i Sverige då jag är diabetiker och det är lite mer komplicerat än en normal graviditet. Men allt har gått toppen hittills! Annars bor vi i Alanya tillsammans. Ja men vad roligt med ett sommar och ett vinterbarn, det är ju toppen. Vår var först beräknad på samma dag som pappa har födelsedag, 5:e juni, haha. Men sedan ändrade de till 13:e juni så vi får se när det blir..

 12. Hej, roligt att läsa din bligg 🙂 Är gravid och ska föda vilken dag som helst nu och det blir vårt första. Bor i Alanya med min man men är i Sverige nu för att föda. Längtar hem så oootroligt mkt! Älskar Turkiet 🙂

  Kram på dig.

  1. Hej Alexandra! Hur har det gått, har det blivit någon bebis än? Isf vad blev det för namn? Hoppas allt har gått bra för dig. Snart är ni på turkisk mark igen, tillbaka i värmen 🙂 Kram

Kommentera