Fotoutmaning 2015, Nytt!

Hej hopp!
Efter en helg med sjukdom så är jag åter här. Och väldigt pigg med tanke på senaste dagarna.
 
Eftersom jag missade förra veckans fotoutmaning så tar vi det med en gång. Fast jag fuskar lite eftersom bilden är från idag, och kör en blandning mellan fotoutmaningen 53 fotoveckor och en graviduppdatering.
 
Igår, fast framflyttad till idag, så gick jag in i v14 som gravid. Bf är 6 december och det är 188 dagar kvar dit.
När man räknar veckorna så är det lite komplicerat men jag ska försöka förklara för er.
Är man i exempelvis vecka 5 plus 3 dagar, alltså 3 dagar in i vecka 5 så heter det att man är i v6.
Du har gått 5 fulla veckor och 3 dagar = v6
v 6+3=v7
v8+5=v9
v13+0=v14
Hänger ni med?
Detta är jättekomplicerat och jag tror att förra gången jag var gravid så blev jag så trött på alla siffror så jag räknade det bara det som var lättast.
Är man i v18 och 3 dagar så var jag då i v18 men egentligen enligt rätt “tabell” så var jag i v19.
 
Idag är jag alltså i v14 (13 fulla veckor och 0 dagar) och jag väger nu 49 kg. En minskning med 1,5 kg sen förra månaden och antagligen hände detta nu under helgen.
Jag mår väldigt bra och är varken särskilt trött eller mår dåligt på något vis. Jag har fått en liten kula som blir större mot kvällen medans den är nästan osynlig på morgonen.
Mycket kläder börjar sitta tight nu men som tur är så har jag några oversize toppar och några gravidkläder sen sist.
Vi var inne i Manavgat för ett tag sedan och jag var på jakt efter byxor och shorts att ha i sommar men utbudet på gravidkläderna var riktigt dåligt så det blev aldrig någon shopping.
Byxorna var i tjockare tyg som inte kommer funka i sommar, vanliga svarta tights har jag redan och shorts fanns inga.
Riktigt tråkigt och jag hoppas att de kommer komma in mer snart.
Jag kan känna mig mer andfådd när jag går i trappor och har inte riktigt samma höga tempo som innan. Men jag tar det i min egna takt.
Än så länge har jag inget särskilt som jag är väldigt sugen på, inte mer än de vanliga svenska som jag saknar året om.
Och det är faktiskt väldigt skönt att inte ha det behovet. Jag dricker mycket mer vatten nu än innan vilket är jättebra.
 
Adem har inte visat att han har förstått att han ska bli storebror. Vi pratar om det ofta, om han tror att det ska bli en lillebror eller lillasyster, att jag har en bebis i magen osv.
Han kan också säga abi, vilket betyder storebror på turkiska och säger det när det visas en bebis på tvn tillexempel.
Han är nog mer medveten om det nya som skall komma än vad han visar och jag tror att i takt med att magen växer så kommer även han förstå mer.
 
Bebisen är nu ca 8 cm lång från huvudet till rumpan och väger ca 25 gr.
Nu finns det en chans att se vilket kön den har, men vi har ännu inte gjort det.
I slutet av Juni ska vi på en ny kontroll hos doktorn och då kommer vi mest troligt få veta ifall det blir en lillebror eller en lillasyster denna gång. 
Det är något de berättar på undersökningarna här i Turkiet och vill man inte veta så måste man vara tydlig med att de inte får säga något.
 
Eftersom jag blev så sjuk i helgen så ville Kadir åka in och kolla så att allt såg bra ut med bebisen idag.
När man blir så sjuk att man inte kan behålla något man äter eller dricker så drabbas inte bebisen av det, så länge det inte går en längre tid.
Bebisen får i sig det den behöver utav mamman ändå men det kan finnas risk för att man behöver behöva åka in för att få dropp så att man får i sig vätska ordentligt. Mest för mammans skull men tillslut också för bebisen när det har gått en längre tid.  
Idag åkte vi till privatsjukhuset där Adem föddes på här i Manavgat och vi fick både höra hjärtat slå och såg så att allting såg bra ut.
Med oss fick vi en liten bild på den lilla bebisen.
Vi ser fram emot det nya lilla miraklet som vi väntar (veckans tema, Nytt)
 
 
Mage v14

7 kommentarer

  1. Jag har märkt att vissa skriver vecka 13 då de är i 13+… och vissa skriver vecka 14. Haha, förvirrande! 😀 Jag skrev som du, alltså att jag var i vecka 14 då jag var 13+. Då har man ju påbörjat den nya veckan. I vilket fall som helst är det ju omöjligt att veta exakt hur långt gången man är om man inte vet exakt när bebisen blev till 😉

Kommentera