Känsliga läsare varnas, sjukdomstider!

 
Känsliga läsare som inte vill höra om sjukdomar, spyor och bajs bör undvika att läsa detta inlägg.
 
I torsdags blev Adem dålig, han spydde efter att ha sovit middag och på kvällen fick han lätt diarré.
På kvällen fick han hög feber som försvann efter att han fick ta en sval dusch.
Hans diarré blev sedan värre under fredagen men han var pigg och glad. På natten fick han först frossa och hade då knappt 37 grader. På mindre än en minut så försvann frossan och febern steg till över 39 grader.
Vi valde då att åka in med honom till det kommunala sjukhuset på natten. Där konstaterades att han hade någon slags infektion i kroppen och även på halsmandlarna.
Vid 4-tiden åkte vi hem och lördagen var okej för oss alla. Fram till eftermiddagen. Då får Adem mycket diarré och jag upptäcker även blod i hans blöja.
Färskt blod behöver inte vara farligt utom som i detta fall berodde på tidigare diarré och blodet som kommer från en spricka i ändtarmsöppningen.
I samma veva som jag upptäcker detta känner jag mig dålig och spyr jag två gånger på toaletten inom en kort tid. Jag är gravid så jag visste först inte om det berodde på det men det kändes annorlunda än vad jag tidigare har haft under mina första veckor när jag mådde mindre bra.
Så jag hör av mig till Kadir och frågar om han kan komma hem från jobbet tidigare. Vi behöver ta åtminstone Adem till doktorn igen då hans diarré inte är bra och blodet behövs kollas upp för att vara på den säkra sidan.
Och eftersom jag inte kände mig så kry så kände jag att de kan lika gärna kolla mig med.
Kadirs syster och hans svåger samt deras dotter kommer och hämtar upp mig och Adem och åker med oss till sjukhuset. Då har jag börjat känna mig ganska så risig och inte alls lika pigg som jag nyss var.
Väl på sjukhuset så tar de hand om Adem först och sedan mig, inga större konstigheter men jag fick med mig en bra medicin hem.
Kadir möter upp oss på sjukhuset och vi åker hem till Ayse där hon har fixat mat åt mig. Ni hör ju hur underbar hon är, och jag behövde verkligen detta.
Men det gick inte så bra. Det var ungefär nu mitt illamående satte igång.
Jag var tvungen att springa till toaletten för att kräkas två gånger och detta var bara starten av en lååång natt.
Adem mådde bra och var sitt vanliga jag men med diarré 1-2 gånger under dagen.
Jag blev bara sämre och jag skojar inte om jag säger att mellan kl 23-05 den natten så fick jag springa till toan var 20:e minut.
Det var fruktansvärt och jag tömde magen totalt på allt jag någonsin har haft i magen.
Ju mer man spyr ju törstigare blir man, och vätska måste man få i sig så att man inte blir uttorkad. Men en enda klunk vatten fick mig att springa till toan igen och spy mer än vad den klunken vatten jag fick i mig.
När det var dags att gå upp för att äta frukost så var jag helt slut, ögonen kändes som om de satt långt inne i huvudet på mig och jag fick inte i mig mycket frukost.
Min man är helt underbar ska ni veta. Han är inte den som alltid håller iordning, hänger upp sina kläder ordentligt eller lägger strumporna i tvättkorgen.
Men i lägen som dessa så fixar han frukost, gör i ordning i köket, tar hand om Adem med blöjbyte, dusch och nya kläder. Visserligen tog han på Adem en pyjamastshirt men det är inget man ser, bara jag som vet.
Han förberedd lunch, turkisk soppa och jag fick berätta hur han skulle laga den vilket jag tyckte var lite kul. Vem är det som är turk här egentligen?  
Han såg till så att jag fick i mig vätska och medicin, lekte med Adem och ringde sedan sin syster och frågade om de kunde passa Adem denna dag.
Ren lycka för mig, trots att det var mors dag, men i mitt tillstånd så klarade jag inte av att vara så aktiv med Adem.
Efter lunch, det lilla jag åt, så åkte de iväg och jag var själv till kl 20 på kvällen.
Jag var inte trött så att jag ville sova hela dagen men jag gjorde inte mycket annat än att ligga på soffan.
När Adem kom hem så var jag betydligt piggare och idag är jag “som vanligt” men lite seg och slö i kroppen.
Som ni säkert vet så använder man mycket magmuskler och andra muskler i hela kroppen när man spyr och under gårdagen hade jag riktigt ont i mellangärdet och över allt i kroppen faktiskt.
Men idag känns även det bättre och även Adem har blivit bättre i magen.
 
Jag tror detta var det värsta inom spyväg som jag har varit med om sen jag var liten och magsjuk. Och under natten och mitt femtioelfte besök på toaletten så skrattade jag för mig själv och funderade på om det var någon som skojade med mig. Alternativt jävlades med mig.
Det som inte dödar härdar.

8 kommentarer

 1. Hej =)
  Fy fasen för magsjuka =(
  Men det låter helt suveränt med er sjukvård, jag kan berätta att så fungerar den absolut inte här där vi bor.
  Dagtid funkar det halvskapligt.
  Mannen fick en tid på vårdcentralen idag, han har lunginflammation. Inte undra på att han är så himla dålig =(
  Kram!

  1. Ja här behöver man inte boka tid flera dagar innan, Just dessa gånger har vi åkt in till akuten och träffat läkaren inom 10 min. Vid vanliga läkarbesök så bokar vi oftast inte tid innan utan Kadir tar en kölapp på morgonen och sedan vet vi att läkarna kommer kl 9 så har vi nummer 3 så behöver vi vara på plats en stund innan. Väldigt enkelt faktiskt. Sedan kan man åka till de privata sjukhusen och där går de igenom mer patienterna och ber en ta blodprov etc. men då kostar det extra utöver kostnaderna för besöket. Ibland är det värt de.
   Usch då, hoppas han blir bra snart! Kram

 2. Usch då det låter inte alls något vidare roligt! Hoppas att både du och Adem mår bättre idag! 🙂 Kramar till er

 3. Hej! Jag har letat runt på google för att hitta vad de är som kvinnorna hänger ut över balkongerna. Det är vit-beige, brunt-blått o ser ut som ull men kan de mörka va ull oxå?
  Vad är det för något? Vet du det?

  1. Hej! Oj, vad kan det vara. Jag har faktiskt ingen aning och jag har funderat hela dagen på vad det är. De enda jag vet att de hänger ut är tvätt och mattor haha. Nä, tyvärr jag vet inte vad det är.

 4. Ååh, har inte varit inne på din blogg på ett tag så jag här helt missat – är du gravid alltså?? Vad roligt!! När väntas den lille? 🙂

  Och inte alls kul att vara sjuk!! Fy, låter inge vidare alls 🙁 Men himla skönt att ni har blivit bättre både du och Adem! 🙂

Kommentera