Gamla stan, bowling och kebab!

Nu när Adem sover middag så tänkte jag passa på att visa er bilder från när vi var i Stockholm i Mars. Jag blir så himla glad över dessa bilder för vi hade så himla roligt hela tiden, med alla vi umgicks med och allt vi såg och gjorde.
Ni kan hitta fler bilder från våran resa i kategorin “Sverigeresor”
Jag, Kadir och Adem var verkligen i vårat esse här i Sverige. Inte för att vi vill bo i Sverige men det var verkligen en underbar resa vi gjorde och perfekt i Adems ålder då han lätt hänger med på ett hörn med oss vuxna och samtidigt har kul.
Och Kadir som aldrig tidigare hade varit i Sverige.
Vi åkte från Göteborg vidare till Stockholm och fick bo hos våra härliga vänner Carina och Mathilda i Bromma. Under dessa dagar.
Hade inte Kadir varit med så hade vi nog hoppat över Stockholm men jag kände att vi måste besöka huvudstaden för hans skull.
Första riktiga dagen tänkte vi turista inne i centrum och gamla stan framför allt. Så vi hoppade på pendeln och åkte in. Första stoppet var ett besök på Mårten Trotzig gränd som är Stockholms smalaste gata. 90 cm på bredaste stället.
Jag hade inte berättat att vi skulle dit först så när vi kommer dit efter att ha gått en bit så säger Kadir
“Är det här allt? Skojar du? Har vi gått så här långt för en smal gata”
Jag var helnöjd och Kadir skrattade bara åt mig och frågade vad jag hade för mer turistattraktioner att visa honom i Stockholm.

 

 

 

Vi gick vidare igenom gamla stan och kom tillslut till slottet. Jag tänkte att kungen som var hemma ville bjuda på lite kaffe. Men kaffet var slut tyvärr.
Nedanför slottet stod ett gäng pensionärer som hade en hund. Adem blev jätteglad och fick klappa den snälla hunden. Sen satte pensionärerna igång och demonstrera där vid slottet.

 
 
Vi gick vidare mot centrum och besökte plattan. Eftersom vi åkte in en liten dum tid så var det för sent med bara en fika för oss men för tidigt för en stor lunch. Så vi tittade i lite affärer i Gallerian och sedan satte hungern in ordentligt på Adem, och tröttheten, så vi tog de som låg närmast. Mc Donalds.
Jag vet att en del tycker att priserna i Turkiet har stigit de närmsta 5-10 åren, det är inte så konstigt för det är väldigt få länder i världen där ekonomin står still.
Priserna höjs världen över och Sverige är verkligen inget undantag för det heller. Ursäkta mig, men det var ju svindyrt på Mc Donalds från vad jag är van vid.
Nu äter jag inte på Mc Donalds annars och har inte gjort på….ja, väldigt länge. Men priserna är definitivt högre även där. Men men, vi blev mätta och glada. Adem fick en blå ballong och en leksak i sin första Happy Meal.
På vägen hem somnade Adem gott i babaKadirs famn.

 
 
 
 

 
 
På kvällen var det dags för bowling och innan det middag i Kista galleria. Vi bestämde oss för turkisk mat och jag tror aldrig min man har varit så lycklig för Pide och Ayran. Adem tyckte också att det var gott och jag åt kebab som var riktigt god.
Efteråt spelade vi bowling och det var Kadirs första gång. Men det kunde man inte tro, han slog både strike och kom på andra plats tror jag att det var.
För min del gick det inget vidare alls. Sist jag bowlade så var jag gravid och hade riktigt tur med mig. Men inte denna gång.
Adem fick titta på men det funkade bra det med. Han älskade lamporna och discomusiken.
Och alla bowlingklot.
 
 
 
 
 

Sista dagen i Stockholm så tog vi en tur in till stan igen där jag köpte några viktiga saker, vi växlade pengar och sedan köpte vi två dyra mjukglassar i gallerian utan topping eller strössel (det var dyrt nog som de var) 
Sedan hoppade vi på pendeln och åkte hem igen innan och åt lunch, packade och fixade det sista för kvällen.
När Carina kom hem från jobbet så lagade jag en turkisk inspirerad, väldigt enkel middag till oss med turkiskt ris till.  

Adem myste mellan Carina och Sylvia medans vi såg på lets dance, och jag fortsatte att packa de allra sista.
Tidigt på morgonen åkte vi taxi mot Arlanda flygplats och sedan flög vidare mot Norge.
 

3 kommentarer

  1. Hej Louise. Jag tänkte bara fråga hur du gjorde när du flyttade och skrev ut dig från sverige. Fyllde du bara i blankett från skatteverket eller gjorde du något mer?

    1. Jag skrev faktiskt inte ut mig med en gång. Jag trodde det var "dumt" att göra det och lät de va. Sen när jag och Adem hade varit i Sverige och fixat pass åt honom så fick jag en blankett skickad från skatteverket till mig där det stod at enligt lag måste jag skriva mig utomlands på den plats jag har min dygnsvila. Om jag inte kunde bevisa att vi faktiskt bodde i Sverige. Jag hade redan tänkt skriva mig utomlands men detta brev/påminnelse han före och jag fyllde bara i det och skickade in. Nu är jag skriven här i Turkiet men både jag och Adem är fortfarande svenska medborgare och kommer alltid att vara. Om jag en dag vill flytta hem till Sverige så är det bara för mig att skriva in mig i Sverige igen. Det går inte över en natt men jag ha all rätt att skriva in mig i Sverige så länge jag ska bo där. Kram!!

Kommentera