Bad i havet och BBQ!

Hej hopp, har ni saknat mig?
Kadir var ledig igår så vi tillbringade hela dagen tillsammans. Oplanerad men ännu en riktigt bra dag precis som sist.
Vi hade pratat om att åka till stranden redan efter frukost men eftersom Kadir syster och döttrar gärna ville åka med så drog vi ut på det hela och hade en förmiddag hemma där vi plockade undan, fixade, gick igenom Kadirs garderob och alla tusen tshirts han har där.
På eftermiddagen så gjorde vi oss klara och hämtade först Adems kusiner och sedan hämtade vi upp min svägerska i butiken innan vi åkte mot Full moon beach.
Det var alldeles lagom att åka dit på eftermiddagen för dels var det mycket mindre folk och dessutom så var temperaturen behagligare i luften.
Det blåste en del men det var bara skönt för herregud, så varmt vi har det redan nu. Det blåser mer än tidigare men vi har inte under 30 grader kl 09 längre och under dagarna är det runt 35-36 i skuggan.
 
Adem älskade att hoppa runt i havet och tjöt av skratt. När BabaKadir simmade ut en bit så blev han orolig och ropade på baba och sa “Gel gel!!” (kom kom!!)
Han varvade mellan att hänga på mig och på Kadir men också på sina kusiner.
Lilla Emine var lite mer skeptisk till havet men efter att ha lekt ordentligt i sanden en stund så var hon rätt nöjd när vi badade en sista gång.
Vi hade tänkt ta med gänget till någon restaurang efteråt för att äta middag men de förseslog BBQ istället så vi delade på oss och duschade hemma var för sig och möttes senare upp för grillning.
Då åkte vi till grillplatsen vid vattenfallet i Manavgat och det var fullt med folk där. Men vi hittade en grillplats där och barnen gick iväg till lekparken och lekte.
Det var en riktigt trevlig kväll, god mat och mycket prat. Vi var inte hemma förens efter kl 22 och då hade kusinen Emine redan sovit ett bra tag i hennes säng medans Adem körde för fullt bland gungorna, rutchkanan och sandlådan.
Men han somnade snabbt när vi kom hem sen.
 
Det var en riktigt bra dag med mycket nytta och nöje på samma gång.
 
Imorgon, den 18 Juni så börjar fastan för alla muslimer och därför var Kadir ledig redan nu. Från och med kl 5 imorgon bitti ca så kommer alla muslimer som fastar i Turkiet (och runt om i världen såklart, men med olika klockslag) inte äta eller dricka överhuvudtaget till klockan 20 ca.
Det är påfrestande såklart, särskilt i värmen vi har här i Side. Men det är ett val de själva gör och de ser fram emot denna tid på året med glädje.
Man ska inte fasta om man är gravid, ammar eller är sjuk bland annat.  
 

3 kommentarer

 1. Hej =)
  Japp det har varit lite tomt och ensamt här utan dig 😉
  Om du visste hur avundsjuk jag är på värmen ni har, jag mår ju så otroligt mycket bättre i min värk av värme.
  Här har vi regn och ca 10 grader, så gissa hur jag mår….
  Vart ligger den stranden, som ni var till?
  Kram från mig

Kommentera