Frukost och glassfirande!

Idag efter frukost så åkte vi och hämtade upp födelsedagsbarnet Elsa. Det var så himla kul när hon frågade mig för ett tag sedan om vi inte skulle ses en dag och när hennes stora dag ändå var på ingång så passade denna dag perfekt.
Hon och hennes familj har jag lärt känna nu genom åren här i Side och jag har väldigt bra kontakt med mammaKristina i familjen.
Ja, ni känner till detta gäng under namnet “Piteågänget” kanske? Mina härliga vänner från Piteå.
Jag säger att Kristina är min extramoster och efter idag känner jag mig som en extrastorasyster till Elsa.
Jag är ändå 10 år äldre än henne men ju äldre man blir, eller kanske när man har kommit upp i vuxen ålder så känns inte 10 år alls lika mycket som när man är barn.
Och jag känner mig fortfarande som 25 så det minskar antalet år lite till.
 
Vi styrde kosan mot Doruk och egentligen hade vi tänkt sikta in oss på fika, framför allt i glass eller tårtform tror jag.
Men Elsa hade inte ätit frukost än så vi bestämde oss för att dela på en frukostbricka och sedan ta efterätt.
Inte för att frukostbrickan är stor, och både Adem och jag hade som sagt redan ätit frukost.
Så när glassen kom in så kände jag mig mätt bara jag tittade på den. De är maffiga men otroligt goda.
Jag valde hallonvarianten eftersom jag älskar hallon. Och Elsa tog en bananglass.
Jag fick hjälp utav Adem så vi klarade väl av att äta lite mer än hälften iaf. Men sedan tog det tvärstop.
Det gick inte att få ner mer och Adem hade tappat intresset för länge sedan.
 
Men det var härligt att ses och kunna fira denna dag ihop. Snart kommer både hennes familj och min familj ner till Side och då blir det mer firande.
Jag som inte hade räknat med något alls knappt i år till Adems födelsedag, särskilt inte eftersom Kadir både jobbar och fastar.
 
Till det behövs en tårta. Jag hade allra helst velat ha en tårta som ser ut som en fotboll, till våran fotbollsgalna pojke. Men de verkade inte ha vad jag letade efter så jag ska kika vidare och hittar jag inte vad jag söker så har jag en annan idé.
Vilket fall som helst, det blir ingen stor grej av det hela. För tar man allt som det kommer och inte lägger någon större stress på ett barnkalas, med bara vuxna, så blir det bäst tror jag.
Jag är säker på att Adem kommer vara helnöjd och det är det viktigaste.
 
Här kommer lite härliga bilder från dagen.
 
 

 

 
Dags att sova, god natt!
 
 

4 kommentarer

  1. Hej! 🙂 Härlig blogg!

    Jag har några frågor, tänker att du är rätt person att fråga med tanke på att du är bosatt i Turkiet 🙂 Jag och min kille har planer på att gifta oss i Turkiet. När vi väl står som gifta på pappret hur länge får jag stanna? Eller behöver jag ett turist visum vid sidan av? Allt känns så krånligt och komplicerat bara för att man vill vara med sin kärlek 🙁 maila gärna! 🙂

    1. Hejsan! Vad kul att du gillar bloggen. När du gifter dig med en turkisk medborgare så får du varken turkisk medborgarskap eller besöksvisum. Detta måste du ändå ordna för att kunna stanna längre än 90 dagar under en 180 dagars period. Kram!!

Kommentera