Väder i Turkiet!

Hej allihopa!
Som ni vet så brukar jag uppdatera er om det händer något med temperaturerna eller värmen i Turkiet.
Så här kommer en uppdatering.
För några veckor sedan så var det väldigt, väldigt varmt. Högsta temperaturerna vi har haft i Side och Manavgat för i år.
Sedan gick temperaturen ner till runt 32-35 grader och det är den bästa temperaturen tycker jag. Alldeles lagom för visst är det varmt men det ska ju vara varmt på sommaren. Utan att det blir jobbigt.
Jag gillar temperaturen runt 30 grader, det är alldeles lagom för min egna del.
Nu däremot har det förändrats. Temperaturen är densamma men vi har fått en högre luftfuktighet vilket betyder att det är sådär klibbigt och svettigt hela tiden.
Jag borstar inte ens håret längre, jag har gett upp. Det får sitta i en knut på huvudet och när lite hår trillar ner i ansiktet så använder jag ett diadem, bästa uppfinningen för att få bort håret när man har uppklippt hår.
 
Usch, denna klibbighet är inte rolig. Och temperaturen som var alldeles för perfekt för att vara sann.
Jag hann i alla fall köra en storstädning på toan, grundligt, och även i köket en hel del. Idag går det knappt att vara i köket för det är så kvav luft.
Vi spenderar mest tid i vardagsrummet på mattan och leker med duplo och målar massor med acn på.
Precis som under vintertid när det är som kallast, fast då befinner vi oss i vardagsrummet mest för att vi har braskamin där inne och för det är svinkallt i köket och de andra rummen.
Precis som då så är det så svårt att föreställa sig det motsatta, kyla och värme.
Nu tänker jag att “Äh, så kallt kan det väl ändå inte vara på vintern”
Men tro mig, det kan bli riktigt kallt här på vintern och jag är då så glad över våran braskamin som värmer gott och särskilt när strömmen försvinner titt som tätt.
På vintern när det är som kallast så tänker jag alltid “Men kan det verkligen vara så himla varmt på sommaren
Som de flesta av er vet så kan det bli det, väldigt varmt alltså.  
 
Just nu kallas det för Afrika temperaturer runt omkring i Turkiet.
Side är inte varmast utan det finns platser där de har uppnått 51 grader, på riktigt, och där har de också gått ut och varnat om just värmen och att man ska vara försiktig.
Håll tummarna för att det inte kommer till oss nu bara. Det räcker med fuktigheten vi har just nu, vi behöver inte få högre temperaturer utöver detta just nu.
 
Hoppas ni inte regnar bort i Sverige och som alltid så vet ni att det är helt okej om ni vill skicka lite regn till oss.
Jag hade blivit överlycklig och skickar tillbaka lite sol till er i så fall.
 
Här är veckans väder.

3 kommentarer

 1. Hejsan!

  Jag har just hittat din blogg 🙂
  Måste fråga dig som bor där,märker du av de tilltagande oroligheterna?
  Vi ska till just Side den 15/8 och ska vara där i 14 dgr,med våra 5 småbarn. Just nu är vi i valet och kvalet om vi ska avboka våran resa..
  Vilket såklart känns väldigt tråkigt.
  Har du några råd/tips till oss? Råder du oss att åka?

  Ha det så bra och allt gott till dig och familjen:)

 2. Hejsan!

  Jag har just hittat din blogg 🙂
  Måste fråga dig som bor där,märker du av de tilltagande oroligheterna?
  Vi ska till just Side den 15/8 och ska vara där i 14 dgr,med våra 5 småbarn. Just nu är vi i valet och kvalet om vi ska avboka våran resa..
  Vilket såklart känns väldigt tråkigt.
  Har du några råd/tips till oss? Råder du oss att åka?

  Ha det så bra och allt gott till dig och familjen:)

  1. Hejsan Heidi! Vad kul att ni ska till Side på semester. Jag förstår att ni är oroliga, många är det och jag försöker läsa mycket själv på internet över vad som händer. Till att börja med så märker vi inte av något här i Side eller Manavgat. Det beror främst på att oroligheterna är långt härifrån, ca 80-90 mil och det är vid gränsen till Syrien. Det är också där UD avråder svenskar till att åka på semester, vilket de flesta inte gör då det inte är några direkt turistmål. I övriga landet är det lugnt och jag såg att aftonbladet skrev en rubrik i en stil med "Turkiet brinner" vilket var kanske ett uttryck men det gör såklart svenska turister oroliga. Turkiet brinner inte och det är lugnt i övriga landet. Det är också därför UD inte har någon avrådan till att semestra här. Men man ska självklart vara uppmärksam och följa det som sker, bäst information får ni från just UD. Inte kvällspressen som vill sälja lösnummer. Jag skrev mer om allt detta tidigare i veckan och även nu ikväll. Du hittar mitt inlägg på adressen http://louiseiturkiet.blogg.se/2015/july/oroligheter-i-turkiet.html
   Så jag ger rådet att åka på semester, men var uppmärksamma ifall något nytt skulle ske. Vad som helst kan hända, i hela världen inte bara i Turkiet. Jag läste precis om skottlossning i Barcelona tror jag det var. Hemskt och vem kunde förutspå det.
   Jag kommer också uppdatera här på bloggen om det sker några förändringar i landet eller om jag hör något nytt.

   Ha det så bra! Kramar Louise

Kommentera