Gravid v.24!

Hej hallå!
Igår gick jag in i v24 som gravid. Även om det är långt kvar så känns det som om det går snabbare denna gång.
Fast det kanske jag ändrar mig om när jag närmar mig v.30.
Vilket fall så hinner jag inte reflektera, känna och tänka efter lika mycket som sist. Då kändes det som om livet var på paus så fort jag kände en spark.
Nu rullar vardagen på precis som innan och jag känner av lite sparkar och rörelser emellan matlagningarna, när jag duschar Adem, svettas i värmen och sånt. 
 
 

 

Den senaste tiden har min hälsbränna slagit till ordentligt. Jag har, som jag skrivit innan, fått medicin mot det. Men den ska jag ta när jag behöver och känner av halsbrännan.
Dvs. måste jag få halsbränna först för att stoppa den.
Men jag hoppas att den avtar lite nu. Jag gjorde ett rutintest med blod och kissprov på sjukhuset för ett tag sedan och det visade sig att jag hade uvi, alltså urinvägsinfektion.
Så medicinen jag har ätit den senaste veckan kan ha gett mer halsbränna. Jag hoppas på det iaf.
Doktorn tyckte även att jag skulle testa mig för graviddiabetes och det gjorde mig såklart rädd först men efter att ha googlat om detta så kändes det inte lika farligt utan bara bra om de upptäcker att jag har det,
så att jag inte gåt runt ovetandes om det vilket kan ge konsekvenser.
 
På 1177´s hemsida står det så här om graviditetsdiabetes:
“Insulin är ett hormon som reglerar halten av socker i blodet.
När man är gravid behöver man mer insulin än vanligt, och om kroppen inte producerar tillräckligt med insulin kan sockerhalten i blodet bli för hög.
Då får man till slut graviditetsdiabetes och behöver behandling för att fostret inte ska skadas.
Sjukdomen går över efter förlossningen.”
 
Vilket fall som helst, jag testade mig för detta och det visade inga som helst tecken på att jag hade graviditetsdiabetes.
Man kan få symptom som exempelvis att man är ofta trött, extra törstig och behöver kissa ofta och mycket.
Ingenting stämmer in på mig och när vi visade testresultaten för dietisten på det kommunala sjukhuset så frågade han direkt varför jag ens hade en tanke på att jag hade graviditetsdiabetes.
Vi förklarade att det var en doktor på ett privatsjukhus som misstänkte detta men dietisten undrade lite på vad han fick det ifrån.
Det kommunala sjukhuset i Manavgat imponerar mig mer och mer, till skillnad från våra första besök vi gjorde när Adem var nyfödd.
De doktorer och sköterskor vi har träffat på under min graviditet där har varit bra och kunnat svara på alla våra frågor när vi funderar över något. De tar oss på allvar varje gång och slussar oss inte bara vidare till någon annan läkare.
Och det är alltid skönt så att man slipper vara orolig.
 
Jag minns i våras, innan jag var gravid, när pollen började kännas av och jag startade dagen genom att liksom…nysa igång den.
Då kliade det extra mycket i näsan, det gör det inte längre men jag vågar nog påstå att jag nyser minst en gång per dag. Oftast mer.
Det har gått så långt att Adem till och med säger “Atjooo” åt mig. Då förstår ni kanske hur ofta jag nyser och hur irriterande det är för oss alla här hemma.
Jag hoppas detta slutar genast den dagen lillasyster är född.
 
Bild från förra veckan.
 
Adem verkar vara mer införstådd att det är något i min mage nu än tidigare. Ser han magen så kan han ibland säga “Hej hej!” och han både klappar och pussar magen.
Efter förra veckans möte med granntjejen som bara är någon månad gammal så känns det ännu mer verkligt med allting.
Och att Adem kommer bli en bra storebror. Han ska få vara med så mycket som möjligt när lillasyster ska byta blöja, matas, badas och sånt.
Han är lika mycket lillebror som vi är föräldrar, vilket är såklart logiskt.
 
Jag måste erkänna att den här värmen och kunna klä mig bekvämt som gravid är fruktansvärt jobbigt.
Hemma kan jag ta på mig i princip vad som helst. Jag skiter i om det matchar i färg, om det går att knäppa mina shorts eller om det kanske till och med är Kadirs shorts som jag lånar.
Bara jag inte svettas massor så är jag nöjd.
Men ska jag ta mig ut, vilket ibland händer, så tänker jag såklart lite mer på vad jag har på mig.
Och att ha tighta leggings som klistrar sig fast på benen är inte alls skönt. Framför allt inte när jag är gravid.
Så förutom att det är svettigt och jobbigt med värmen så längtar jag tills jag kan klä mig bekvämt.
En topp och ett par leggings utan att det känns svettigt, obekvämt och klibbigt.
Att klä mig bra och snyggt som gravid i värmen är alltså inte min grej. Men inom en månad kommer jag i alla fall kunna ha tights och det är en bra början.
 
Utöver allt detta så är jag väldigt sugen på gröna oliver, pizzasallad, ceasarsallad, lussebulle, färskpressad apelsinjuice, rabarberpaj med vaniljsås, citronmajonäs, hallonsorbet, mumsmums, ananas, sparris, after eight, Dumle, cheesburgare, avokado m.m.
Med andra ord, inget gravidreallaterat utan bara sånt som jag alltid är sugen på och längtar efter.
 
Hur går det för er andra gravida? Vilken dag har ni BF? Någon mer som ska få decemberbarn kanske?

2 kommentarer

  1. Jag är beräknad till 28 september med första barnet. 47 dagar kvar…. det är fruktansvärt spännande, läskigt, roligt – allt på en och samma gång. Dock är jag väldigt glad över att den svenska sommaren varit just svensk med regn och rusk, nu i augusti har vinhuset varma och fina dagar och de tar kål på en.

Kommentera