Gravid v.25!

Idag är sista graviddagen i vecka 25, imorgon går jag redan in i vecka 26 och tiden flyger verkligen iväg.
 
Allting går bra, jag har fått lite extra vitamintabletter men annars ser allting bra ut för mig.
Jag är inte väldigt stor, vilket känns skönt för det tar bara mer på krafterna. Men jag känner mig vissa dagar större än någonsin och bara för att man har liten mage så betyder det inte alltid att det är lätt.
Vissa dagar är det bara tungt. Eller tyngre än andra dagar.
Men precis som med Adem i magen så är jag “pigg och alert” har inga större kramper och mår över lag bra.
Och jag är otroligt tacksam för det, för jag vet och jag märker på många som också ska ha barn i December att dem har det tufft.
Jag har även en son som är väldigt självständig, en lätt vardag utan arbetstider eller förskoletider att passa och det enda jag kan klaga på är väl värmen. Om man nu får klaga på den.
För den är jobbig. Extremt jobbig ibland och jag blir bara trött på den, jag tappar lättare humöret i värmen men jag vet att det är snart, snart lite skönare temperaturer för oss.  
Redan idag hade vi det riktigt skönt på förmiddagen. Kadir var till och med redo att åka till jobbet tidigare pga. att det var så molnigt.
Sedan blev det självklart soligt och varmt på eftermiddagen men jag har kunnat ha leggings på mig idag vilket jag har längtat efter.
 
En rolig sak med bloggen är att jag kan se tillbaka på min graviditetet med Adem i magen.
Just vid den här tiden, under förra graviditeten så var jag så otroligt glad. Jag och min syster hade precis besökt Ullared, vi packade för fullt och var redo för två hotellnätter i Stockholm.
 
Sedan väntade äntligen min resa hem till min blivande man. Till våran nybyggda lägenhet som precis var klar, med papperna redo för att kunna gifta oss och fortfarande ovetandes om ifall vi skulle få en pojke eller flicka den gången. 
Jag var ifrån Kadir i 10 veckor och det var tufft, riktigt tufft eftersom han missade mycket med magen och allting runt om som hände och jag verkligen hade velat och behövt ha honom vid min sida.  
Men vi fixade det utan att bryta ihop totalt och i v26 var jag äntligen tillbaka i Turkiet igen.
Lite tjockare om magen än när Kadir hade sett mig sist.
 
Jag hittade även en bild på magen från den tiden och jämfört med nu så ser det ut som om jag är ganska lik i omkrets.
Det är svårt att se kanske på just bilden här nedanför då de är tagna i lite olika vinklar men däremot känner jag mig större denna gång.
Och hemska tanke, vet ni vad som hände i veckan? Jag hade tvättdagar här hemma och alla mina underkläder skulle tvättas så jag tog på mig ett par trosor som jag inte haft på länge då dem inte är så bekväma.
Och det var dem verkligen inte nu, dem var alldeles för små!!
Hemskt för en gravid kanske men jag skrattade bara åt det och tog ett par andra, lika obekväma men mer i min…nya storlek.
 
Här är jag och magen häromdagen. Någon mer utav mina läsare som är gravid just nu? När har ni BF?
V 25 med Adem och V25 med lillasyster. 2013 vs 2015.

10 kommentarer

 1. Hej Louise.
  Jag vill fråga dig en sak. Jag undrae hur du klarar dig ekonomiskt i Turkiet. Jag är också turk. Standard lön ligger väl på 1000 lira vilet är omkring 3000 kr. Standarf lön i Sverige är väl 15 000 kr efter skatt. Tycker du det är svårt och leva med turkisk lön? Jag menar du är van med livet i Sverige och att ha pengar. Familj och vänner till mig i Turkiet har det väldigt svårt. Speciellt med barn. Så jag ville bara höra ifall du tycker det är svårt!

  1. Hejsan! Ja det stämmer nog att standardlönen ligger på runt det. Det är riktigt tufft att bara gå på en lön, och ibland vill man bara slita sitt hår pga det. Men jag har lärt mig att man kan inte spendera pengar som man inte har. Vi är aldrig ute och äter middag om inte jag är med mina vänner, vi gör inga dyra aktiviteter, spenderar pengar på onödiga ting och har en ganska bra upplägg när det kommer till pengar tror jag. Inga fancy middagar eller vin på restaurang. För vi har inte dem ekonomiska förutsättningarna till det just nu. På vintern äter vi mycket turkisk mat, grytor och annat som är billigt. Fungerar jättebra även om jag blir trött på det. Så visst är det svårt och tufft men det beror också på vilken livsstil man har och vart man sätter ribban tror jag. Vad är viktigt i ens liv etc.
   Ha det så bra!

 2. Hej och tack för en intressant blogg !
  Ska åka till Side den 6 september hela familjen och vi har aldrig varit utomlands så detta kommer blir riktigt spännande !
  Tänkte bara fråga dig hur det är det där med glass egentligen ? Vågar man verkligen äta det ? Någon säger att man ska absolut INTE äta glass utomlands för då blir man magsjuk och nån säger att det är ok och ingen fara ? Vi ska bo på Blue village seven seas hotell och där står att det är fri glass…..ehh ja vad säger man åt barnen då ? Nä ni får inte äta glass för det är farligt…eller det ok ? Känner mig helt förvirrad…vill ju inte att ungarna ska bli magsjuka på sin första resa utomlands.
  Tacksam för svar !
  Ha en trevlig dag ! // Kickan

  1. Hejsan! Seven seas är väldigt omtyckt hotell har jag hört. När det kommer till glass så är det inga problem, men jag brukar undvika "den roliga glassen" som de iaf säljer i Side och "kastar runt med" Jag vet inte om ni har sett det innan men ni kommer förstå när ni ser det. Varför jag undviker den är just för att de kastar runt den i luften och har sig och då funderar jag på hur många flugor som inte fastnar i glassen haha. Annars skulle jag vara försiktig med iskall dricka och vatten, det blir oftast lite kaos i magen av det och kan även kännas i halsen. Så även om man måste svalka sig så säger jag att låt iaf vattnet bli lite svalt innan ni dricker det. Magen kan ju drabbas av det sk. turistmage pga alla nya kryddor, maträtter, mycket fet mat, mycket dricka, kanske efes, kaffe osv plus pool och saltvatten på det. De allra flesta blir lite dåliga i magen vilket inte är magsjuka utan just turistmage.
   Ta med resorb, var försiktiga i solen och ha en skön semester!! Kram Louise

 3. Jag är gravid i v.20:)
  Gift med en turk bor i Sverige men är på semester 3 veckor:) skriv gärna till mig på fb:)
  Monique Yurtsever

 4. Hej och tack så mycket för ditt svar. Ja det där med "rolig glass " har jag aldrig hört talas om men lär väl begripa det när jag väl ser det hahaha…
  Tack för all info det uppskattas 🙂

Kommentera