Äta lunch!

När det kommer till mat och ätande så går det alltid i perioder för min del på inspirationen för matlagning och för Adems del i ätandet.
Men under sommaren har Adem ätit riktigt bra, förutom de gånger vi har varit ute och ätit på restaurang med våra vänner. Då har han ätit väldigt lite.
Men hemma äter han bra och mycket vilket gläder mig väldigt mycket. Det värsta som finns är när han inte äter, jag förstår såklart att han klarar sig till nästa måltid men man blir orolig som förälder.
Det tror jag alla föräldrar blir.
Då tänker jag på min stackars mamma som fick stå ut med min trots när det kommer till mat.
Jag har alltid ätit lite och sakta. Jag fick alltid sitta kvar längst vid matbordet och tyckte alltid att äta var skittråkigt.
Oftast alltid i alla fall. Det blev såklart bättre när jag blev äldre men jag blir snabbt uttråkad av att äta mat själv. Bättre är det nu för mig när jag äter med Adem eller med vänner.
Då sitter jag gärna länge och äter, pratar och mår gott.
 
Idag åt vi kuru fasulye till lunch. En enkel lunch gjord på vita böner som blev väldigt gott och jag tror nästan Adem åt mer än mig. På vintern äter vi mer sådan mat och då kan jag bli uttråkad på det.
Så här års äter vi mycket kyckling och då kan jag bli uttråkad på det istället.
Ni hittar receptet på kuru fasulye HÄR
 
Till detta hade vi turkisk ris, turkisk yoghhurt och knäckebröd till.
Vad det blir för middag ikväll har jag däremot ingen aning om.
 
Här är något annat jag lagade häromdagen. Det får jag berätta om en annan gång.

2 kommentarer

  1. Ja snälla berätta vad det där är, squash och potatis. Söker recept men det är inte lätt. Det måste vara turkiskt på grund av matkonservativ make och jag själv äter inte bröd, ris, eller annat gjort på mjöl såsom tex bulgur här hemma så jag är rätt begränsad. Vi äter oftast nån gryta med lök, paprika, salça och tomater och det känns som jag äter samma sak precis hela tiden… // mvh desperat husmor

Kommentera