En gnutta svalare!

När värmen stiger och även sjunker så märks det väldigt tydligt i luften hos oss här i Turkiet.
Eller jag märker i alla fall av det väl.
Det känns i hela kroppen och som nu när vi har haft det så varmt en längre tid så är det en väldigt härlig känsla i kroppen att få känna att det faktiskt är en gnutta kallare.
Till skillnad från när värmen stiger och man vaknar upp en dag och tror att man somnat i en bastu kvällen innan.
Men det är verkligen inte mer än en gnutta kallare. Fast bättre det än helt oförändrat.
 
Igår när jag skulle lägga mig så fick jag den känslan i kroppen som säger att det är fortfarande varmt och irriterande, men hösten är på ingång. Sakta, sakta, sakta.
Det var lite svalare vindar i luften, inte kalla men svalare än de ljumma-heta vindarna vi annars har haft.
Idag har temperaturen legat på runt 35 grader men det har varit en skönare luftkänsla och vindarna har varit mer svala än tidigare.
Om en månad ungefär så kanske det kan komma en gnutta regn. Förra året hade vi nog mer regn i September än Oktober för en gång skull men jag har en känsla av att vi i år får vänta tills Oktober i år innan första höstregnet kommer.
Det efterlängtade höstregnet.
 
En annan sak som jag lägger märke till vid väderombyte är att jag kan se de vackra bergen mycket mer tydligt idag än innan.
Tidigare under sommaren så har det varit så otroligt kvavt att man inte ser Taurusbergen från oss.
Många som besöker Side under vår och höst kan bli förvånade när de ser bergen vid havet bort mot Antalya och Kemer. Det är inget man ser på sommaren nämligen. På vintern så syns de tydligt.
 
Här är en bild från där vi bor, den 31 Oktober förra året.
Fantastiskt bra grillväder hade vi då. Soligt och skönt höstväder precis som det ska vara. Idag ser man bergen tydligare än vad man ser på bilden till och med.

4 kommentarer

  1. Hej louise!! Har träffat en kille i turkiet och jag vill inte ha denna distans mellan oss… Hur va det mellan dig och din kille? Bodde du först i sveriege och träffade honom och sen flyttade till turkiet? Eller flyttade du till turkiet och sen träffade honom? Är så nyfiken…..
    Mår så dåligt för jag vill inte ha denna distans mellan mig och killen i turkiet…. Du kan väl maila mig? Vill veta så mycket. Kram!!

    1. Hejsan! Jag åkte ner själv och träffade min man på plats, på jobbet och valde sedan att stanna kvar när säsongen var slut för att testa ifall det funkade. Mellan oss, boende i Turkiet med alla kulturkrockar och även om hur det var att bo där när det inte var säsong. Annorlunda men jag har trivts från första stund när jag tog det beslutet. Vad kul att du har träffat en kille, grattis!! Det ÄR tufft med distansförhållande vad jag har förstått det som. Jag har inga egna erfarenheter av det själv men har flera vänner som haft det i flera år. Vill du bo där så testa, men ge inte upp bostad och jobb i Sverige innan du vet om det kommer funka eller inte. Om han vill flytta till Sverige så behöver ni söka uppehållstillstånd. Det tar ca 14 månader eller mer innan det är klart och godkänt, om han får godkänt. Men då är det lika bra att böra på ansökan redan nu. Lycka till med allt! Kram Louise

  2. Här på Teneriffa tycker jag också det har blivit lite mindre hett, man (eller jag iaf) har t.o.m behövt en tunn-tunn kofta på kvällen på sistone, så dendär ordentliga värmeböljan vi haft tycks vara över för i år – tror den svischade förbi i samband med det intensiva åskvädret vi hade nyligen faktiskt. Vi vill heller inte ha fönstren helt öppna på nätterna längre, det räcker att ha det ena lite öppet bara 😉

  3. Vi kom ner till Side igår och sa just det att det inte alls är lika fuktigt hett som förra året samma tid. Det var riktigt överraskande att se alla vackra berg

Kommentera