Fotoutmaning 2015, På tv!

Har ni sett Sofias änglar på kanal 5 någon gång? Om inte så rekommenderar jag er verkligen att göra det.
Det går också på kanal5play.se och därifrån kan jag som bor utomlands se det, och mycket annat kanal 5´s tvtablå i efterhand.
Jag började se detta program i vintras och har nog gått igenom alla tidigare 4 säsonger nu tror jag.
 
Tänk vad livet kan vända snabbt, eller som en långdragen process åt det sämre ibland för andra.
I Sofias änglar så kommer Johnnie, Mattias och Sofia hem till familjer som har hamnat i svåra situationer i livet.
Antingen så har de mist någon person i familjen eller så har någon i familjen drabbats av någon hemsk sjukdom eller olycka.  
Och allting ställs på paus medans livet samtidigt rullar på utanför. Under tiden så faller deras hem ihop.
Med mögel, nyköpt hus som aldrig har blivit renoverat pga. sjukdom/bortgång, hem som inte är anpassade efter den nya familjesituationen där ex. ett barn numer sitter i rullstol, hus som är riktigt iskalla och där familjer mår väldigt dåligt men samtidigt är för sköra, för svaga för att orka ta tag i det.
Hela situationen är hemsk men det är här Sofias änglar kommer in och hjälper till med framför allt deras hem men också ofta mycket runt omkring med.
Och att se barnens uttryck när allt rustas upp, när det kommer överraskningar som de bara kan drömma om…det värmer så gott verkligen. Även föräldrarnas uttryck men barnens slår nästan allt.
 
Jag kan säga att hela våren när jag gick igenom dessa avsnitt under tiden Adem låg och sov middag så grät jag nog varenda gång. Av allt hemskt som kan drabba människor men också av lycka för att de får hjälp.
 
Sofias änglar är nu inne på sin 5:e säsong och sänds på måndagar kl 20.00 på Kanal 5.
 

Bildkälla: www.kanal5.se
 
Fotoutmaningen 53 fotoveckor hittar du all information om HÄR

4 kommentarer

  1. Hej! Vilken fin blogg och familj! Är gift med en turkisk man men vi bor i Sverige då hans familj inte bor i en turistort utan nere i Antakya i provinsen Hatay. Det var en lite för extrem flytt för mig 😉 Hoppas du tycker att det är okej om jag ställer en konstig fråga, hittar verkligen ingen info på nätet – vet inte riktigt vad jag ska söka på 🙂 Har du någon aning om vad det är som många turkar häller i ögonen på små bebisar? Ögonen blir svarta typ, i några dagar tror jag. Jag och min man har försökt ta reda på det men lyckas inte översätta så vi hittar det. Tänkte om det är något du har erfarenhet av 🙂

    Med vänlig hälsning
    Felicia Jansson Akdeniz

    1. Hej Felicia! Tack för dina fina ord. Jag kan tänka mig att de blev en stor omställning och jag är glad över att vi både ha den där riktigt turkiska biten med allt vad det innebär men också turistbiten och "svenska delen" hos oss. Jag har aldrig hört något om att de häller något i ögonen. Varken som vänner eller bekanta har gjort svenskar eller turkiska. Och inte heller något som vi gjorde på sonen. Vet du varför man skulle göra en sådan sak, vad det är bra för alltså? Mycket har jag hört och varit med om men detta var något nytt haha. Ha det så bra!! Kramar Louise

  2. Ja, det måste vara skönt att bo så 🙂 Nej, jag vet inte vad det är bra för. Det kan nog vara så att det är en arabisk tradition och inte turkisk så då är det inte så konstigt om man i Alanya t.ex inte vet. Vi får leta vidare haha 🙂 Ska snart åka och hälsa på familjen i Turkiet med våran två månader gamla dotter och Egemens mamma kommer nog gärna vilja hälla i det där men jag vill gärna veta ner exakt vad det är innan hon får fria händer, haha 🙂

    1. Ja det förstår jag att du vill. Vi saltabadade våran son, skulle tydligen vara bra för då svettas man inte så mycket när man blir vuxen haha. Men det var också en slags tradition mer kanske. Jag var "rädd" innan då jag själv har haft mycket exsem när ja var liten och just saltvatten var en pina för det sved ju så. Men när vi gjorde detta så sa inte sonen ett ljud utan han verkade mest njuta av ompysslingen. När vi sedan var klara så skrek han däremot…han ville väl "bada" mer. Hoppas du hittar en förklaring till vad det handlar om. Kram!!

Kommentera