Shopping i Manavgat!

Det blev som sagt en tur till Manavgat igår på eftermiddagen för mig och Adem när han hade sovit middag. 
Det var fortfarande varmt då men sakta började det svalna mer och mer. Dessutom har de flesta butikerna AC så det gör shoppingen lite lättare. 
Jag var först och främst ute efter lite bebis plagg. Dels lite varmare tröjor till lillasyster i magen, mer än bara långärmade body’s alltså och dels så letade vi present till Efe som vi ska träffa nu i veckan. 
I Manavgat så finns det två “typer” av barnkläder.
Det finns de där som är riktigt konstiga i form, kanske lite felsydda, jättelånga ben men miniliten midja på byxorna. Dessa kläder är oftast väldigt billiga i pris och överstiger sällan 30-35 lira. Men för det mesta ligger de på 3-15 lira. 
Man kan göra fynd bara man synar bra. 
Sedan finns de barnkläder som påminner mer om svenska barnkläder. Tyget sitter ihop ordentligt, är i bättre kvalité överlag, snyggt mönster och färger som inte färgar av sig men framför allt har de en passform som passar en bebis eller ett barn. 
Dessa kläder kan också kosta 3, 5, 10, 15 och 25 lira men de kan också stiga upp i pris beroende på om det är från ett turkisk klädmärkekedja, vem som är tillverkare osv. 
Vad man framför allt ska tänka på, oavsett vilken utav dessa två typer av barnkläder man köper är att man kollar storleken. Då menar jag inte den som står på storlekslappen för den stämmer väldigt sällan utan man får helt enkelt ögonmåtta,  mäta eller jämföra med ett eget medtagen plagg hemifrån. 
 
När jag vill hitta de billiga barnplaggen så kollar jag alltid in de butiker som ligger lite i skymundan från huvudgatan i Manavgat. En butik som jag vet har alltid bra utförsäljning på kläder som hänger utanför butiken. Men som sagt, det gäller att själv bedöma storleken. 
Vi köpte två par byxor eller tights kanske man ska säga, till Adem där förra vintern. Försäljaren menade på att strl 2, för två år skulle bli alldeles för stort för våran då 18 månaders son. 
Jag ögonmåttde och köpte de ändå för 7 lira styck och de användes flitigt hela vintern. Och var alldeles lagom i storlek. 
Denna gång hittade jag ett set som jag tror är pyjamas men man kan säkert användas dagtid med.
Kanske inte den bästa kvalitén eller finaste jag köpt men eftersom det bara kostade 5 lira  (ca 15 kr) för en långärmad tröja och ett par mjuka byxor så var det helt klart värt det.
Efter 2 tvättar har man definitivt tjänat in på det köpet vare sig det är oanvändbart då eller inte. 
 
 
 
En annan butik jag alltid besöker är en barnbutik som ligger bortanför måndagsmarknaden. Mitt emot skolan i Manavgat nästan. 
Där köpte vi bland annat Adems säng innan han var född och de har en utförsäljnings-korg utanför butiken med bebisplagg för 6 lira styck. 
Innan Adem föddes så köpte jag en hel del ifrån den korgen. De hade mycket linnebodys bland annat men också några byxor och tshirtbody’s.  
Så även denna gång när jag var där men eftersom det inte är lika aktuellt denna gång eftersom vi har mycket sen Adem och vädermässigt det inte stämmer så blev det “bara” 3 plagg därifrån. 
 
Vi vandrade vidare till min “smink och shampoo” butik där jag hittade mitt balsam för 5 lira. I storpack dessutom. 
Ni kan ju tänka er att jag gjorde fynd denna dag. 
 

 
Många butiker har utförsäljning och rea nu på sommarkläder när höst och vinterkläder ska få plats. 
Men få butiker har passande kläder till en gravid så jag gick förbi det mesta och gick över den fina bron i Manavgat. 
Sista stoppet innan middag på Mc Donalds blev i klädbutiken Lc Waikiki. Jag spanade in deras kläder för gravida och såg minst tre par jeans som såg bra ut. Nu är inte det aktuellt förens om någon månad, eller mer. Och om 3 månader så är gravidtiden för mig över. 
Så det känns lite onödigt eftersom jag redan har byxor men det var kul att se hur denna klädkedja börjar komma upp sig ännu mer. 
Utbudet på gravidkläder i Manavgat är fortfarande minimalt och Lc Waikiki har inget stort utbud. Men det funkar.  
Däremot stannade vi till en stund på flickavdelningen där det reade ut mycket sommarkläder. 
Jag funderade på om jag skulle satsa på en sommargarderob redan nu till lillasyster för nästa år men det känns dumt när hon inte ens är född än. 
Kanske kommer jag ångra mig nästa sommar men då ska jag ta igen det till sommaren 2017. 
Pojkavdelningen hade knappt någon rea alls och utbudet där är inte lika stort som på flickavdelningen men jag hittade ett par höst och vinterkläder för Adem som jag verkligen gillade. 
Men först och främst ska jag gå igenom det han har för att verkligen se vad som behövs. 
Byxor och jeans har han massor utav, 13 par tror jag att jag räknade till i våras. Så det ska jag inte köpa, hur fina de än är. 
Långärmade tshirt eller tunnare tröjor att ha nu i höst är däremot något jag tror vi ska och kommer behöva köpa. 
 
Vi avslutade kvällen på Mc Donalds där Adem fick en barn meny och juice till medans jag körde på dubbel cheesburgare. Är dem lika små som barnhamburgarna i Sverige med?
Spelar egentligen ingen roll, jag blir mätt på det lilla men när man ser hamburgaren så blir jag alltid lika besviken att den är så liten. 
 
 
Sen kom vi ut på stora huvudgatan i Manavgat igen och det var då vi möttes utav demonstranter. 
Vi gjorde ett snabbstop på Teknosa, en elektronikbutik likt Elgiganten eller Siba och där köpte jag en hårddisk att förvara alla mina bilder på. 
Innan min dator kraschar tänkte jag. Det var rea på en från Toshiba såg jag på internet så jag tänkte att det är lika bra att passa på. 169 lira kostade den för 1 Tb. 
Ja, jag har verkligen lyckats hitta billiga och bra priser under gårdagens shopping.  
Bilder på allting kommer i ett senare inlägg i veckan. 

5 kommentarer

  1. Hej!

    Du har säkert lagt upp recept på det goda brödet man får till förrätt i Side, har du det får du gärna lägga upp det igen. När vi åt på en restaurang i Side förra veckan fick vi en "sås" att doppa brödet i som vi tror innehöll olja och oliver, vet du vad jag menar och har du även receptet på den?
    Hälsningar från ett kylslaget Dalarna

  2. Åh LC Waikiki fyndade vi en hel del fina plagg på i maj när vi var där. Vi blev smått förälskade i den butiken. Haha

Kommentera