Läget i Turkiet idag!

God morgon kära läsare! 
Jag kan med glädje berätta att det har varit en lugn natt i Side och även i Manavgat efter de uppgifter jag har fått nu på morgonen. Och det känns som om man verkligen kan andas ut. 
Som jag skrev igår så stängde de av gamla stan vid 18-tiden och under kvällen efter klockan 21 så var många butiker och restauranger stängda egna säkerhetsskäl. 
Kadir jobbade i butiken fram till midnatt och hörde av sig och sa att det var inga protester eller annat hemskt på gång utan en lugn och fin kväll. 
Även Malin från Side friends restaurang rapporterade imorse att hon hade varit på hennes restaurang fram till klockan 23 och efter det hade det också vara lugnt även efter att Malin hade åkt hem. 
 
Många hotell uppmanade sina gäster att stanna på hotellen under kvällen för säkerheten men några turister tog sig ut för middag och shopping och kunde uppleva ett väldigt lugnt och stillsamt Side. 
 
Hur det blir ikväll med öppettider, gamla stan etc. är just nu osäkert. Vi får hopps på att det blir en lugn kväll från protester och liknande. Och jag tror att fler restauranger och butiker kommer våga hålla öppet. 
Marias butik på strandpromenaden vid Tropic hotel och Doğan hotel håller öppet som vanligt hela dagen och kvällen och ni är varmt välkomna dit för lite shopping. 
 
De första rapporterna från Alanya som jag har hört är att det även har varit rellativt lugnt där med. 
 
Nu håller vi alla tummarna att det fortsätter så här, att protesterna är slut och att vi får tillbaka vårat älskade Turkiet som vi alla känner till och trivs med. 
Om något nytt sker så kommer jag uppdatera er om detta. Jag kommer också göra en uppdatering om läget varje förmiddag för att ni ska få aktuell information om hur dagarna men kanske främst kvällar och nätter har sett ut. 
Tack för alla härliga mail och kommentarer som ni har skrivit dessa dagar. Kul att ni uppskattar uppdateringen och läget här i Turkiet. 
Jag hoppas att ni nya läsare fortsätter att läsa här framöver. Googla bara Louise i Turkiet så hittar ni snabbt mig och min blogg igen. 
 
Ha en bra dag!

13 kommentarer

 1. Godmorgon!!
  Inne o läser din blogg m jämna mellanrum & dagligen nu f tiden då jag & min familj har en planerad resa till härliga Turkiet om några veckor. Vill bara tacka så hemskt mkt f dina uppdateringar om läget

 2. Hej min vän, tusen tack för att du gör dessa uppdateringar, det betyder enormt mycket för mig/oss.
  Jag hoppas också av hela mitt hjärta att vi får tillbaka vårat Turkiet, som vi älskar och som vi trivs så bra i, och framför allt som vi alltid har kännt oss så trygga i.
  Ha en fin dag, och var rädd om er!
  Kram

 3. Hej!
  Jag vill också tacka för en väldigt intressant blogg!
  Jag började läsa för ett tag sedan då jag bokat en resa till Side. Jag och en väninna åker 20 september.
  Är väldigt tacksam över lägesraporterna du ger. Får många skeptiska frågor om jag verkligen vågar åka dit nu. Jag tror att det förstoras upp en hel del i pressen. Men efter läst dina ord så känner jag mig lugn.
  Vi ska bo på Blue village seven seas. Vet inte hur det ligger till där. Vet du var det ligger? Finns där några affärer i närheten? har du några tips att erbjuda bara lite spontant?
  Tack för din tid!
  /Helena.

 4. Hej

  Ja det är med blandade känslor allt detta..
  Jag har under ungefär hela mitt vuxna liv velat åka på solsemester med min familj som består av mej,min man och tre barn.
  Vi har sparat å längtat och väntat efter sol, bad och slappa dagar så ÄNTLIGEN förra hösten kunde vi boka vår efterlängtade resa!! Vilken lycka!! Som du förstår så är vi inte av den beresta sortens familj och detta är första gången vi ska iväg.
  Och så ja vad händer…jo dessa oroligheter, vad ska man tänka och känna!?
  Man blir ju såklart LIVRÄDD dels av oroligheterna med också över "ska vi nu inte komma iväg!!??" Suck!
  Blev iaf glad att kunna läsa lite positivt om Side och Turkiet! Så tack för du lugnar min själ lite 🙂
  Vi åker om 10 dagar och ska till ett hotell som heter Pegasus Wolrld. Håll tummarna för oss att det håller sej lugnt!
  Kommer fortsätta följa din blogg så jag håller mej informerad, känns lite tryggare än Aftonbladet som bara vill skapa rubriker..
  Mvh Malin

 5. Skönt att veta. Jag,min man och vår 2,5 åriga son ska till Side nu på söndag. Jag längtar så för att åka,samtidigt som känner visst vemod inför resan

 6. Åh så skönt att höra att det lugnat ner sig! Beställde vår resa samma kväll som oroligheterna skedde i god tro att allt var bra,men blev helt chockad morgonen därpå när nyheterna nådde mig. Har försökt uppdatera mej konstant men det är faktiskt endast Du som kunnat ge en bra bild utav det hela! Så mycket tack! Hoppas kunna åka den 19e,!
  Ps kul att Du delar med dej av ditt liv!

 7. Hej Louise! Känns skönt att få reda på läget från dej som bor i området,här hemma är det mycket skriverier i tidningarna som jag tror skrämmer mer än nödvändigt! Vi har vänner som ska ner nu till helgen och dom tvekar om dom vågar åka! Och i detta läget så förlorar man sina pengar om man avbokar för enligt resebolagen så är det inte så illa att man har rätt till det!svårt särskilt för dom som åker med små barn,man förstår ju deras oro! Vi hoppas alla att detta snabbt ska ebba ut och lugnet återkommer till underbara Turkiet;)hoppas allt är bra med dej och din familj!kramar

 8. Hej. Om du visste vad glad jag blev när jag hittade din sida med direkt rapport från Turkiet! Vi ska åka till Bodrum nu i helgen och blivit stressade av media och andra som säger det är så oroligt där. Ser fram emot fler updates från din sida. Tack!

 9. Hej Louise!
  Tack snälla för tipsen!
  Bara en liten undran… Vart ska man åka om man är sugen på disco eller uteliv? Har du något tips på det med? Är du ute och svänger de lurviga någon gång?
  Mvh / Helena.

  1. Hej Helena! I Side är det gamla stan som gäller, Karma är tex. ett populärt uteställen som ligger till höger när man står med näsan mot havet och båthamnen. Men som jag insåg häromdagen, jag har inte varit ute och svängt mina lurviga sen 2012, innan jag blev gravid med första barnet. 😉 2009 däremot, då var jag ute så mycket det vara gick. Men då var jag också singel och 21 år. Nu är sånt inte lika kul längre och andra saker prioriteras. Ha det så kul! Kram

Kommentera