Svenskträff med lunch, fika och bad!

Strax innan kl 13.00 igår så hoppade Adem och jag in i bilen för att köra mot Side. Vi var hembjudna på en lunch till Sofie och Efe och det såg jag verkligen fram emot. 
Som jag skrev igår så var det skönt att ventilera sig och prata med andra svenskboende i Turkiet hur de upplevde allting som sker i Turkiet just nu. 
Camilla som också bor i Side, fast mer utsidan mot Evrenseki var också där och vi hade alla tre upplevt det någorlunda lika och hade hört samma om demonstrationer och protesterna. 
Jag var lite orolig att jag kanske ska ha missat något, att jag kanske inte har “fått reda på hela sanningen” om läget och att allting är kaos egentligen. 
Det talas mycket om läget just nu turisterna sinsemellan men också mellan de boende i Side så man blir fundersam vad som är sant och vad som är mest prat.  
Men vi alla var iaf överens om att vi hoppas på att det är slut nu och att vi är glada att vi är i säkerhet. 
Det är också skönt att ha svenska vänner när man bor utomlands som har samma värderingar som en själv och kan se ur ens perspektiv som en svensk person. 
Vi tre är uppväxta på olika platser i Sverige men vi har ganska så lika bakgrunder och uppväxter och det skiljer sig inte så mycket som det kan göra mellan en svensk och en turk exempelvis.  
 
Adem körde runt med sina bilar som han hade med sig och lekte tittut med Sofie. Sedan var han på Efe också som är knappt två månader. 
Han är inte blyg eller rädd för Efe utan vill mer än gärna ha upp honom för att leka. Vilket är lite svårt eftersom Efe är så liten.
Samtidigt vill man inte stoppa Adem heller utan låt han få utforska och uttrycka sig och visa vad och hur han vill leka med Efe. 
Han vill ju gärna vara med, ta på Efes mage och pilla på hans söta bebislår samtidigt som Efe äter. 
Tänk när han har en egen bebis, en lillasyster att leka med. Det blir kul! 
 
Vi åt en jättegod lunch. Det var kyckling och makaroner med pesto och vitlöksbröd som smakade himmelskt. 
Och en god sallad med vattenmelon och fetaost. 
Efteråt blev det kaffe och goda bullar. Sofie gör precis som min mamma gjorde. När 3 personer ska fika så la min mamma upp 4 bullar. 
Vilket betyder att någon måste offra sig och äta två. Jag tog på mig det jobbet igår och det gjorde jag helt rätt i för bullarna var otroligt goda.  
 
Efter 3 timmar så var det dags att säga hej då. Lika tråkigt varje gång men jag vet att vi ses snart igen. 
Vi åkte vidare in till Side och till Papaya hotell där våra vänner Kicki och Bosse befann sig. 
Även där pratade vi om de senaste händelserna i Side och som turister på plats så var de inte alls rädda utan mer redo för att ha en skön semester med mycket sol och bad. 
Och på tal om bad så ville såklart Adem bada när han såg poolen på hotellet. Tillslut bestämde vi att han fick bada i barnpoolen i sina kalsonger.  
Samtidigt som jag förklarar att när Adem badar i havet och får vatten i ansiktet eller kanske doppar sig under vattnet så blir han inte rädd utan borstar bort vattnet och fortsätter ha det bra när han badar,
Så tar Adem ett stort hopp i poolen och lyckas komma under vattnet. 
Allt gick bra och han var snabbt upp igen med en liten kallsup men lika glad för det. 
Jag bestämde då att det var nog dags att gå upp igen och det ville såklart inte Adem. Han älskar vatten och att bada. 
 
Innan vi åkte hem efter nästan 2 timmar på hotellet så gick vi upp på deras hotellrum för att hämta min shoppingpåse. 
Kicki bor nära Gekås i Sverige och tack vare henne så har jag chans att handla på Gekås, från Turkiet. 
Jättebra för min del och idag är det så enkelt med swish och internetbanken dessutom. 
Swish fungerar Iofs inte från Turkiet men att betala med internetbanken går snabbt och enkelt. 
Allt som jag har shoppat och det som Kicki köpte extra till oss bland annat en jättesöt velourdress till lillasyster i magen ska jag visa senare. 
Och jag är väldigt nöjd med min nya, stora skötväska från Gekås. Perfekt för en tvåbarnsmamma sen som behöver ha med extra ombyten, blöjor och allt som behövs. 
 
När vi kom hem på kvällen så var både Adem och jag väldigt trötta men jätteglada för en riktigt bra dag. 
 
 

4 kommentarer

  1. Hej
    Tack för att du informerar hur läget är i Sideområdet. Vi åker ner på söndag och ska bo på Pegasos World. Jag har hört att det ska finnas en marknad i Manavgat på måndagar och torsdagar. Ligger det nära Side och känns det säkert att besöka den nu?

    1. Hejsan! Precis, det är marknad i Manavgat på måndagar och torsdagar. Antingen tar ni en buss dit eller med taxi. Taxi tar ca 15 minuter att åka så det är ganska så nära Side. Min man var där i torsdags för att handla frukt och det var inga konstigheter eller några problem. Det enda är att det kan vara varmt så köp med er vatten och kanske lite salta kex att ha under tiden ni går där. Ha en skön semester!! Kram

Kommentera