Shit happens på fredagar också!

Det är verkligen inte min dag idag och inte någon happy friday från min sida.
Jag är väldigt positiv till det mesta och försöker verkligen se från den ljusa sidan på mycket här i livet.
Jag har nog själv insett att negativa tankar och människor som är negativa inte ger något “bättre” när man är nedstämd eller när allt inte går för sig som man vill.
Och jag är väldigt tacksam för de små sakerna som sker i mitt liv.
Blir jag bjuden på en fika så ropar jag hurra!, är maten extra god så njuter jag verkligen av den och när hemmet är nystädat så tänker jag att detta ska jag leva på länge och verkligen drar in det i hela kroppen så mycket jag bara kan.
Med andra ord, jag är bra på att uppskatta det lilla och verkligen njuta av små saker som andra kanske lättare ser förbi och som en självklarhet.
“Jobbiga” saker händer dagligen som exempelvis att jag slår i knät och får ett rejält blåmärke, vattnet stängs av i våran kommun och jag varken diska eller duscha, mjölken är slut i kylskåpet när jag har tänkt att steka pannkakor och när vi precis får el, vatten och interneträkningen så tar även gasen till spisen slut.
Jobbiga händelser men små bagateller som jag inte vill lägga större energi på för att bli just negativ.
Shit happens, som man brukar säga och sedan går man bara vidare.  
 
Men idag var det ingen lätt dag. Och droppen var nog när jag stod i kassan i matbutiken där vi bor. Den vanliga butiken hade lunchstängt i en halvtimme
(måste komma ihåg till nästa gång, ingen handling mellan 13.00-13.30) så jag valde matbutiken bredvid som tyvärr har högre priser på samma varor.
Bara där kändes det lite frustrerande men men…
När jag väl står i kassan och ska betala så fungerar inte mitt bankomatkort. Tre gånger försökte kvinnan i kassan, samtidigt som hon var tvungen att tala i telefonen, och som svar fick jag att kortet är trasigt.
Hjärtat slog snabbare och svetten började kännas av. Adem var dessutom trött och ville sova.
Jag bad om att få återkomma och åkte iväg till närmsta bankomatautomat som ligger en bit bort.
Känslan av att kortet kanske är kapat är fruktansvärd och jag bara kände att det kan verkligen inte bli värre idag.
Det får inte bli värre, då vill inte jag vara med.
Väl vid automaten så var det inga problem att ta ut pengar och jag körde tillbaka till butiken för att handla mina matvaror jag hade plockat åt mig.
Jag var lite gladare men fortfarande lite irriterade då kvinnan i kassan ännu en gång pratade i mobiltelefon och valde att slå in andra varor som inte var mina trots att jag sa till henne.
Jaja, hon lär sig väl så småningom hon med.
Jag var iaf glad och tacksam för att mitt kort inte var kapat och att det mest troligt bara inte kom in kontakt med nätet i matbutiken.
 
Bara något av allt “jobbigt” som har hänt just denna fredag. Små saker som blir stora ju fler de blir.
Så nu har jag tänkt att muntra upp mig själv lite och få denna dag lite bättre genom att göra några chokladbollar till eftermiddagskaffet.
Jag har ändå en hel del pärlsocker att förbruka så det är väl bara att sätta igång.
Och sedan ser jag fram emot att det är en ny dag imorgon, lördag dessutom, och jag är dessutom väldigt glad över det svala vädret vi har idag.
 
 
Hoppas att ni alla har haft en mer felfri fredag än mig och att eran helg blir kanoners.
Har ni några helgplaner och hur ser fredagskvällen ut för er?
 
Titta så gott det blev. Detta höjer min fredag flera decibel tror jag.

8 kommentarer

 1. Mums med choklad bollar…åker till Side 3/10 och hoppas på en fin sem med mycket sol och bad..då vädret varit så tråkigt här hemma..har precis börjat läsa din blogg och tycker den är toppen

 2. Hej!
  Det där såg gott ut!
  Jag har precis börjat läsa din blogg efter ett tips från en arbetskamrat.
  Vi åker till Turkiet den 30/9 och ska bo på Fritidsresors Seven Seas utanför Side. Hur är läget nu? Är det fortfarande spänt och oroligt? Vågar man sig in till Side eller är det säkrare att stanna på hotellområdet tror du?
  Ha en härlig helg! 🙂

  1. Hej Lina och välkommen till bloggen. Vad kul att du blev tipsad. Det var orolig förra veckan mellan Tisdag och Onsdag men efter det så har allt varit lugnt och de som är på plats i Side och även utanför har inte märkt av några konstigheter eller annorlunda från andra år som de har varit här. Så ni kan vara lugna och njuta av eran semester i värmen. Men håll er uppdaterade för det är klart att något kan hända, vart som helst i världen, så det är alltid bra att vara uppdaterad och uppmärksam.
   Ha det så bra!! Kramar Louise

 3. Hej igen och tack för ditt snabba svar! 🙂
  Va skönt att det verkar ha lugnat ner sig. Då kan vi säkert njuta av vår semester som vi planerat. Ska bli härligt! 🙂 🙂

 4. Hej!
  Vilken bra blogg! Chokladbollarna ser super smarriga ut!
  Vi åker ner till side den 23:e, sunwing side west.
  Ser ut att bli en del åska och regn nästa vecka, vore ju typiskt nu när vi vill ha sol och värme.
  Hur brukar höstvädret med åska och regn vara hos er?
  Tack på förhand

 5. Hej,
  Här är det "Happy Friday"!
  Jag och min man åker till Side i morgon. Vi ska bo på Sunprime Dogan Hotel i två veckor. Det är första gången vi semestrar i Turkiet så vi vill tacka för din blogg. Den har varit rolig att läsa och vi har fått en liten inblick i livet i Side.

  Kram Lena & Olle

Kommentera