Fotoutmaningen, Alltid i mitt handbagage!

Vad är viktigast i ett handbagage?
För min del är det mina elektroniska prylar, telefon, laddare, dator om jag reser med det och laddare till den.
Sådant som jag absolut inte vill bli av med. Även om jag har smycken som betyder något för mig så har jag det i mitt handbagage.
Viktiga papper som resedokument och försäkring har jag också i handbagaget och så klart pass, pengar, papper på viktiga telefonnummer om telefonen inte skulle fungera etc.
Sedan behövs saker till Adem som kan underhålla honom vid en flygresa. Och när han hade blöja så behövdes självklart det och våtservetter till honom.
Utöver det försöker jag packa handbagaget med tunga saker som annars gör att resväskan väger lite för mycket.
Sällan har de vägt mitt handbagage och när de har gjort det så har det överstigit de kilon man får ha med 1-2 kg max. Om det har överstigit.  
Men inget de har bett mig betala extra för antagligen för att det har varit så lite.
Däremot undviker jag numera att låta någon annan stå med påsar eller väskor vid sidan om när jag checkar in min resväska på flygplatsen.
Dels så handlar det ju framför allt om säkerheten ombord. Tänk om alla gjorde så? Det finns en anledning till varför man bara får ha x antal kilo med sig och även varför man ska förhandsboka övervikt.
Säkerheten på flyg går före att få med sig något extra i resväskan eller handbagaget tycker jag.
Sedan har jag sett ett flertal gånger hur personalen har “tagit” personer som har för mycket handbagage med sig precis innan påstigning av planet. 
De har låtit någon vän hålla det vid sidan om vid väskinlämningen  och sedan ser personalen att det är extra handbagage utöver det som tillåts vid sista gaten och de får ändå snällt lämna ifrån sig det pga. säkerheten.
 
Min väska som jag har använt i två år nu till handbagage är en Pumaväska som jag köpte på Gekås.
Den är jätteskön att bära fast att man har mycket i den, är stor så att man får plats med mycket och funkar dessutom bra som strandväska har jag märkt denna sommaren.
Kanske inte den snyggaste men hellre praktiskt än snygg vid flygning säger jag.
 
Hur ser det ut när du ska ut och flyga? Vad tänker du kring handbagage och vad är viktigast för dig att ha i just handbagaget?
Häng med i min fotoutmaning där veckans tema är Alltid i mitt handbagage.
Ni kan läsa om det HÄR 
 

6 kommentarer

 1. Hej!
  Det här har inget med det här inlägget att göra men jag börja få lite panik. Jag ha 4 veckor kvar på mitt turistvisum och hade tänkt att fixa uppehållstillstånd som förra året, hos polisen i Alanya. Men nu läser jag att man måste till migrationsverket i Antalya. Vet du något om det? På internet finns det ingen ledig tid på flera månader, är det verkligen möjligt? Tycker du att jag ska åka till kontoret och höra om det verkligen är så, eller är det bara onödigt?

  1. Hej! Alanyas nya kontor ska bli klart i Oktober hörde jag igår. Men går det så åk dit och hör ,ed dem och fråga samtidigt om du kan söka i manavgat. Jag tror du kan söka på plats här hos oss nämligen och det är lättare och kortare ressträcka än till Antalya. Lycka till! Kram Louise

 2. hej!
  Packning är inte det lättaste…..lätt blir det för mycket och för tungt! Ja då man reser med barn blir det nog en hel del i handbagaget. Nu är vår lillkille så pass stor så han klarar sej med lättare packning….och senaste flygning klarades galant med att hyra i pad …men ja i mitt handbagage finns näsdukar….våtservetter…extra påse …(flygsjuk lillkille…) mediciner…telefon..brukar även envisas med att ha med en bok som ju aldrig blir läst.
  en sak som jag undrar…vet du hur är det…får man ta med snäckor och stenar från turkiet (hemresa)..har alltid gjort det..men läste i en blogg att man inte fick. Vet du?? Här i Finland har vi höst nu…och visst är res suget stort..längtar nog mycket men i år blir det ingen resa eftersom vi får en efterlängtad valp. Men nästa år!!! då packas nog väskorna igen! Ha en skön höst!hälsn Kerstin från Finland

  1. Hej Kerstin! Så spännande med en ny liten valp, vad är det för ras? Vad jag vet så får man ha med sig men att det inte får vara några antika stenar, någon norrman åkte fast för det. För säkerhets skull så hör med din reseledare, de borde ha svar på detta. Hoppas att vi kanske ses nästa år, tills dess får du njuta av höst, vinter och vår bilderna här på bloggen. Kramar Louise

 3. Hej igen! Vår valp är en cavapoo….en blandning mellan cavallier king charles spaniel och pudel. En blandras som änn så länge är ovanlig i Finland men vanligare i Sverige. På Fb kan man se vår Bamse på Pookie paws…vår valp är den "mångfärgade" en rund söt kille.
  Ja jag hoppas på Side om ett år!!! Vill så gärna!!
  Ha det gott! Önskar er massor av bebislycka! Hälsn Kerstin i Finland

 4. Den där fotoutmaningen hade jag helt missat, men kanske jag hänger med på de sista veckorna som finns kvar.. 😉

Kommentera