Oliver på morgonen!

Det är en dröm att ha färska oliver till frukosten varje morgon. Och det tyckte jag INTE för 1 år sedan eller förra vintern men jag hoppas att det håller i sig även efter graviditeten. 
Våra oliver kommer från Kadirs hemby direkt plockade därifrån och hem till oss. Rena lyxen alltså.  
Vi har en stor behållare här hemma med dessa oliver och samma sak med olivolja, även det från byn pressad och klar att användas direkt. 
Oliverna sköljer vi av allt efetrsom och lägger i en mindre, smart behållare lagom stor att ta fram varje morgon till frukost. 
På oliverna så har vi även pressat en citron och hällt en skvätt olivolja över för att få en riktig god smak.  
 
Tänk er detta tillsammans med det turkiska te’t och solsken varje morgon. Vilken dröm va? 
Min dröm och verklighet. 
 
 

6 kommentarer

 1. Åh håller med! Kom hem precis från Side där jag ätit oliver i massor. På hotellet serverades de endast till frukost men jag bad om extra även till lunch . Åt säkert 50 om dagen! Jag älskar kombinationen ,ost oliv tomat. Det måste kännas extra bra att äta dem från din familjs hemtrakter. Avundsjuk!
  Kram Karin A

 2. Hej =)
  Åh vad det måste kännas bra just det här att man vet vad man äter, man kan äta det med gott samvete, och veta att både du och Adem och de andra, äter bra ekologiskt mat utan massa konstiga tillsatser och E-ämnen.
  En nyfiken fråga, finns det inte grädde att köpa i Turkiet? Du vet, sån där liten tetra som vi köper här. Tänkte på det där om gräddiga såser.
  Ex köttbullar, potatis och gräddsås är ju jättegott =)
  Kram till er från mig!

  1. Jodå grädde finns att köpa men precis som med annan mat så äter man på ett annat sätt i Turkiet. Ex äter man inte köttbullar och potatis här. Sedan finns inte creme fraiche heller och olika sådana smaksatta såser på samma sätt som vi har i Sverige. Kram!

 3. Hej igen
  Jo jag vet att man inte äter samma typ av mat i Turkiet och Sverige.
  Man är ju inte direkt sugen på "lagad" mat när det är varmt, det är man ju inte här hemma heller på sommaren. Turkisk mat känns "lättare" och är väldigt god.
  Men jag tänkte på nåt du skrev om att Adem får växa upp med både turkisk och svensk mat, och att du då skrev något om gräddiga såser. Så det var därför jag undrade om grädde, Men jag kanske missuppfattade dig.
  Hur som helst så är jag avundsjuk på tillgången till ekologisk frukt och grönt som ni har =)
  Kram igen

  1. Jaha du menar så, jo jag försöker ju bland lite mellan turkiska och svenska maträtter så att han får båda. Ibland har det blivit lite köttbullar men vi äter mest kyckling men då brukar jag göra citronsås eller bechamelsås som är gott. Nu är jag inne på senap mycket, vilket jag aldrig gillat förut så jag gjorde en senaps häromdagen som blev god. 🙂

Kommentera