Ett flicknamn tack!

Innan Adem var en Adem så kallades han för Mini på sociala medier, kommer ni ihåg det?
Med lillasyster i magen har vi inget direkt smeknamn mer än lillasyster, eller vi säger väl egentligen bebisen här hemma medans när jag skriver så skriver jag lillasyster.
Och många frågar ifall vi har något namn på henne ännu men det har vi faktiskt inte.
Precis som med Adem så är det helt blankt. Vi har funderat lite, pratat lite men vi har inte spikat något namn än.
Vi står på 0 helt enkelt.
Jag hittade Adem när jag letade på internet bara några veckor innan förlossningen skulle ske. Jag var inte helt övertygad själv direkt men när jag väl blev det efter några dagar så kände jag att detta namn måste vi verkligen ha.
Och Adem är verkligen en Adem, det finns inget namn som passar eller hade passat bättre till honom känner jag.
Samma sak, samma känsla vill jag såklart få med lillasyster också. Det ska vara SÅ rätt och egentligen känner man väl det när man ser sin bebis först eller när det har gått en tid och bebisen har blivit en egen person och har en personlighet som man lärt känna.
Men vi vill ändå ha ett namn klart i alla fall någon dag eller timme innan förlossningen börjar.
Vi behöver alltså eran hjälp igen!
Ett tjejnamn, flicknamn som är turkisk men som är lätt att uttala för svenskar.
Alltså inga ş ı ü ğ ç eller andra turkiska bokstäver och inte heller å eller ä. Ö går däremot bra för det finns i Turkiska alfabetet också.
Ge alla förslag ni kan!
Vi kommer inte välja något mellannamn denna gång heller och det är inte många i Turkiet som har just ett mellannamn så det känns bra att inte ha det på våra barn.

Och hörni, det är bara 70 dagar kvar…Kan någon sakta ner tiden lite grann?

Vill du hitta förslag på fina, turkiska pojknamn så finns det en hel del bland kommentatorerna i inlägget
“Ett pojknamn, tack!”

42 kommentarer

 1. Meryem, Aja, Sibelius. Bara 70 dagar kvar! Man tycker ju visserligen de sista veckorna kan va tyngst men se går säkert fort:)

 2. Hej, grattis till din graviditet!
  Vilken fin familj ni är❤️
  Jag tycker att det är så roligt att gå in och läsa din blogg och längta till underbara Turkiet. Saknar småbarnsåren då vår Aylin är 12år.
  Men varje ålder har sin charm. När jag väntade henne hade vi fler namn förslag, jag fastnade för Aylin tidigt då min man hade en kompis som hette det. Men jag var säker på att jag väntade en Deniz eller Emra☺️så hennes namn var självklart när hon föddes. Min Aylin❤️
  Andra flicknamn jag gillar extra är Dilek, Mine,Dilara, Merve.
  Det finns så många fina turkiska namn. Det blir spännande att följa er i höst. Kramar från stockholm.

 3. Hej, grattis till din graviditet!
  Vilken fin familj ni är❤️
  Jag tycker att det är så roligt att gå in och läsa din blogg och längta till underbara Turkiet. Saknar småbarnsåren då vår Aylin är 12år.
  Men varje ålder har sin charm. När jag väntade henne hade vi fler namn förslag, jag fastnade för Aylin tidigt då min man hade en kompis som hette det. Men jag var säker på att jag väntade en Deniz eller Emra☺️så hennes namn var självklart när hon föddes. Min Aylin❤️
  Andra flicknamn jag gillar extra är Dilek, Mine,Dilara, Merve.
  Det finns så många fina turkiska namn. Det blir spännande att följa er i höst. Kramar från stockholm.

 4. Hej kul att läsa om din vardag i Turkiet . Min son har en turkisk far och han heter Adam, i Turkiet blir det Adem, hans lillasyster heter Dilba det tycker jag är fint på en flicka och passar med Adem. Hälsningar från Umeå ,

 5. Hej!

  Tack för blöjtipset tidigare. Molfix funkar bra! Min dotter heter Ela och det passar i Sverige (Ella) och i Turkiet.

  Lycka till!

 6. Ela, Aylin, Ayla, Melisa, Selma, Selin, Pelin, Eliz, Nisa, Mina, Ada, Lara, Sinem, Mira, Nil, Eda, Nur, Dilara, Yasemin, Beren, Berrin, Damla, Esra, Bade, Aysun, Ipek…

  Jag tycker det finns hur många fina turkiska tjejnamn som helst, killnamn är det värre med! Hoppas ni hittar ett som känns rätt! 🙂

 7. Hej! Jag tycker : Selin,Emine eller Melisa. Valde ni Adem innan han var född eller ni bestämde er efter han var född? Jag vet med mej själv,då hade vi flera namn men kunde inte definitivt bestämma oss förrän dom låg där i famnen;)ha det bra! Kramar

  1. Vi bestämde oss en timme innan förlossningen när jag låg och väntade på att få komma iväg på operation. Denna gång får vi se om vi bestämmer oss innan eller om vi spikar det efteråt.
   Kram!

 8. Hej Louise!
  Har inga förslag men Ayla, Leyla eller Aylin är verkligen fina namn.
  Ha en trevlig dag!
  Kram Merima

 9. Fina flicknamn : Ilma, Ilda, Elma, Belma, Vildana, Alma, Almedina
  Minela, Selma, Nadja, Melina, Amila, Mejrem 🙂 Amina …

  Lycka till me namnvalet 🙂 <33

 10. Världens bästa blogg!! Någonsin tänkt på att arbeta med skrift? Du förmedlar sån otrolig känsla och intryck i allt du skriver, wow!! :))
  Tycker det är så himla fint (och smidigt) när barnen börjar på samma bokstav. Några fina namn på A: Ariana, Adina, Alina, Adele, Amina, Aleyna, Aleksandra, Adriana, Aida, Ayla, Amila, Aylin, Ayleen, Azra.

 11. Oj så klurigt med namn, jag förstår din känsla att det ska bli rätt även denna gång…och när nummer två kommer vill då åtminstone jag att det ska passa ihop lite..vill ni ha samma initialer på barnen? Vill du ha långt eller kort namn? kram på er alla tre….(ska klura på namn och återkommer…:) )

 12. Elisra, Elif, Azra, Sude, Esma, Aylin (dock börjat bli lite klyschigt bland turk-européer), Ela-Sara, Miray, Leyla, Selin, Narin, Bahar, Duygu, Meryem eller Melek som är fint både uttal och betydelse 🙂

 13. Hej, det finaste turkiska flicknamnet tycker Ahlin är.
  Andra fina namn är Kaya, Nesrin och Miral.
  Lycka till med graviditeten och förlossning! !

 14. Åh vad härligt med namn! Vår äldsta flicka heter Sibel i andranamn, vi kör svenskt tilltalsnamn och turkiskt i andranamn eftersom vi bor i Sverige. Andra namn som vi var inne på var Aylin, Ceyda och Emmell (vet ej hur det sista stavas korrekt dock!). Det sista namnet tror jag det blir om vi får en flicka till, tycker det är så himla vackert! Jag såg ingen mejladress och har följt dig av och till under ett par års tid men jag har inte läst något om dina tankar kring kulturskillnader och liknande. Har du skrivit något om det? Antar att det kanske är lugnt på den fronten nu iom att ni varit tillsammans ett tag. Jag och min sambo hamnade i en del diskussioner innan vi bestämde oss för att vi skulle skaffa barn men valde att stryka ett streck över det där och då eftersom vi stod och tuggade och så gärna ville ha barn. Vår första blev en flicka så vi slapp ta några fler diskussioner. Men så fick vi en pojke i våras och även om vi inte diskuterat något ytterligare, efter det samtalet för 3 år sen, så är jag ändå lite orolig av mig. Det där med uppfostran av barn och kulturella skillnader är ju väldigt privat så jag förstår om du kanske inte skrivit något om det här på bloggen men jag tänkte ändå höra om vi kanske kunde höras via mejl och utbyta tankar och erfarenheter ifall du känner att du har tid och lust att dela med dig? Min mejladress ser du ju här! Ha det jättefint och lycka till med namn till dottern nu! kram /J

 15. Tänkte också på Ayla. Som den starka och bästa Flickan/kvinnan i grottbjörnens folk.

  Annars är Aylin fint och Seline.

Kommentera