Väder i Turkiet!

Igår kväll hade vi åskoväder hos oss men inget regn. Däremot så är det på gång och förväntas komma en skur imorgon, Torsdag och jag skulle nog tycka att det är bra för det känns i huvudet idag att det är på ingång.
Som jag sagt så många gånger innan, min kropp reagerar starkt vid väderförändringar och jag kan känna tidigt om något är på gång i luften.
Vare sig det är regn eller extra varmt, min kropp reagerar direkt. Tack och lov har jag denna sommaren, trots den extrema hettan vi haft faktiskt inte haft någon huvudvärk eller fått solsting.
Innan jag fick barn så vistades jag mer i solen, hade längre heldagar på stranden och som flera gånger slutade med illamående och huvudvärk. Ibland så illa att jag kräktes på kvällen.
När Adem sedan var född och jag ammade så fick jag ofta huvudvärk. Ibland så illa att jag fick migrän och kräktes då med. Usch, fruktansvärt var det.
Jag har alltid varit dåligt på att dricka vatten och kan jag amma denna gång så ska jag verkligen se till att dricka mycket vatten även på vintern.
Jag har redan nu satt Kadir som “vatten boss” som ska se till att jag dricker ordentligt.
Men denna sommaren har jag som sagt mått väldigt bra. Vi har inte varit heldagar vid havet eller i solen men vi har ändå kunnat spendera ett par timmar där och jag har mått bra både då och efteråt.
Vilken härlig känsla.
 
Även om vi har det varmt fortfarande så har det blivit kallare i luften och hösten känns av. Ja, den turkiska hösten.
Däremot har det varit betydligt varmare en längre tid än tidigare men nu märks det som sagt att vi går mot svalare tider och det är framför allt svalare på kvällarna och nätterna.
 
Jag hoppas på massor utav regn nästa vecka så att mitt besök som kommer framöver slipper det och så att vi kan vara ute extra mycket och turista i Side och Manavgat.
Det ska bli så kul och dessutom har vi mycket vi ska hitta på. Äta kebab tillexempel. Det är tydligen ett krav när man får finbesök.
 
Så här ser vädret ut från imorgon fram tills på Tisdag. För er som kommer ner på semester framöver så rekommenderar jag er att ta med någon lite varma kofta och långbyxor att ha på kvällarna ute då det kan bli blåsigt vid havet och något svalare där.
Eller om det regnar. Perfekt shoppingväder då men dumt att bli kall.
 

Kommentera