Börek till frukost och regn!

Vilken härlig start vi fick på den här morgonen. Och det behövdes efter gårdagens lite jobbiga kväll med yrsel och huvudvärk.
Adem vaknar i vanlig ordning först och väcker mig. Jag frågar honom alltid om han har sovit gott och han svarar alltid gott.
Dessutom har han inte hostat något alls under natten vilket är skönt.
 
Kadir gjorde börek en annan dag och de som blev över fryste han in så denna morgon drack vi turkisk te och åt börek till frukost.
Jättegott och ännu bättre blev det av att det regnade ute. Jättemysigt verkligen. Och alldeles perfekt för när frukosten var bortdukad så kom solen fram igen och det blev varmt.
Just nu kommer det lite moln men vi har det fortfarande varmt och för tillfälligt inget regn i sikte.
Tur det för jag har kört igång en tvätt nu på morgonen som jag hoppas ska kunna hänga ut. Jag har nog aldrig tvättat så ofta som jag har gjort den här veckan. Gardiner och bebiskläder har gått i ett.
Vi brukar köra ett par maskiner i veckan, och med andra ord så har vi alltså alldeles för mycket kläder för vi byter ju varje dag och behöver ändå inte tvätta ofta.
Så två maskiner per dag i en veckas tid är mycket tvätt för oss. Men vill man ha det rent så…
 
Nej, nu är det dags att göra i ordning för dagens lunch. Det blir kyckling och pennepasta hos oss idag.
Jag är lite trött på det men samtidigt så är det lätt att laga och Adem äter med god aptit.
 
Vill ni ha recept på börek, som är jättelätt att göra, så hittar ni det på länken här under.

6 kommentarer

  1. Hej! Läste din blogg i sommras innan min första semester i antalya. Gillade det så mycket så jag och min pojkvän tänkte åka tillbaks i oktober. Vi var på en jättemysig klippa som hette adalar plaji. Vet du om dom är öppna även i oktober? Går det att bada på dom stränderna även om dom är stängda för säsongen?

    1. Hej Elin! Tyvärr vet jag inte hurvidare de håller öppet eller inte, finns det kanske någon hemsida eller sida på facebook som du kanske kan hitta? Det är nog lättare isf. Hoppas att ni får en bra semester!! Kramar Louise

  2. Hej Louise!
    Tack för receptet! Har precis gjort böregi. Jätte gott men det smakar ändå bäst i Turkiet 🙂 Kram Merima

Kommentera