Nedräkning och alien!

Förlåt för att jag tjatar om det här boandet jag sysslar med här hemma men det är ju “det enda” jag gör om dagarna nu. Förbereder mig psykiskt och fysiskt för lillasyster.
Det tog längre tid att ta in att vi faktiskt ska få barn igen, att det ska komma en ny liten figur och bo med oss och samtidigt förgylla våra dagar (och nätter…) i många, många år framöver.
Jag har nog på något vis skjutit på tanken, lite “jag tar tag i det sen” och sen är väl nu antar jag.
Det är klart att jag har fattat att vi ska ha barn, att jag är gravid. Men när det mesta rullar på som vanligt, när graviditeten inte gör sig så mycket påmind än sparkarna i magen och kläder som slutar att passa runt magen så är det lätt att samtidigt inte tänka på det.
Det är inte som första graviditeten med 5 olika appar i mobilen där man läser varje dag vad som sker i magen och varenda stillsam minut så skenar tankarna iväg på graviditet och bebis. Så var det för mig första gången iaf.
 
Jag frågade Kadir häromdagen om inte han är avundsjuk att han aldrig kommer få känna hur det känns att ha en bebis i magen.
Han tittade på mig med stora ögon, skrattade och sa nej tack.
Tänk dig att du har en alien i magen, en varelse som du känner lite då och då.
Nej, det var inget som lockade honom alls och jag tror ärligt talat han är glad över att han inte är eller någonsin kan bli gravid. Jag sköter den biten så bra tycker han.
När jag rensade i skåpet häromdagen så hittade jag en påse som jag hade lagt undan till “eventuellt i framtiden”
En påse med bland annat två hårspännen som jag tog med mig från mammas hus redan när Adem låg i magen. Ifall det skulle vara en tjej i magen som i framtiden kanske vill ha några fina spännen i håret.
Sedan låg även en klänning i påsen. Klänningen ser ni här nedanför, både på mig som bebis och bredvid bilden.
Tänk att vi ska ha en liten sådan där tjej snart som kanske kommer bli fotograferad i just denna klänning en dag.
Och tankarna gick genast vidare över till utseende.
Hur kommer denna tjej se ut? Kommer hon vara lik Adem eller kanske mörkare och få sin babas drag i färg mer?
Eller kommer hon att komma ut med eldrött hår och lika vild som jag var med stora, frågvisa ögon?
Om mindre än 60 dagar vet vi.

2 kommentarer

  1. Hej =)
    Vilken söt liten "trollunge" <3
    Precis en sån där klänningen hade våran dotter också, när hon var bebis, och ljusrosa strumpbyxor till. Jag tror jag har den kvar bland babykläderna som jag har sparat.
    Kramar från mig!

Kommentera