Utomhuslek och grannsamverkan!

Vilken härlig förmiddag vi har haft här hemma hela familjen. Kadirs kusin var här och hjälpte oss att fixa en smart och bra förvaring för veden i vinter så dem två grejade med detta utomhus och under tiden så var jag och Adem med ute och sparkade boll och hade det skönt i skuggan.
Det är alldeles lagom varmt där och eftersom vi precis har varit förkylda så hade Adem en tunn långärmad tröja/tshirt på sig och lite tunnare byxor.
Vilket underbart Oktoberväder vi har i år alltså. Varmare men ändå skönt och alldeles lagom. Hoppas det håller i sig i 2 veckor, sedan kan regnet komma tycker jag. 
 
När vi lekte ute så såg grannarna oss och dem har två barn, en flicka som är runt 3 år och en pojke som är runt 6-7 år.
Dem är nästan aldrig ute men idag kom de ut när de såg oss och Kadir på gården. Med sig hade de sin mamma och deras mormor, jättehärliga människor.
Det är skönt att ha grannar som man trivs med, även om man inte umgås direkt. Men just för grannsamverkan, man har lite koll på de som rör sig kring där man bor och man hör av sig till varandra om något/någon konstigt uppstår eller händer.
Vi har även våra grannar, dem som bor vägg i vägg med oss, som har en son på strax under året.
Dem var inte med ute idag men vi hälsade på dem under bayram och var där och drack te en morgon.
Adem och pojken lekte bra ihop då fast pojken var lite blyg.
 
Barnen som Adem lekte med idag är tvärtom, de är högljudda och ganska så påstridiga så Adem backar gärna och drar sig tillbaka. Han är inte van vid det och pojken är dessutom ganska så hårdhänt mot sin lillasyster.
Men så tror jag han har lite trots i sig också, gör tvärt emot vad han får och testar sina och föräldrarnas gränser.
Det gör väl de flesta barnen någon eller några gånger i sitt liv.
Sedan har vi grannarna som bor ovanför oss, ett par i våran ålder med dottern som föddes nu under sommaren.
Kul med lite barn hos oss och sedan kommer våran nykomling också i vinter.
 
På tomten befann sig en hund som hade ett halsband på sig. Jag själv är ganska reserverad mot hundar överlag när de är större än “chihuahua-storlek” men jag försöker att inte visa rädsla för Adem när det kommer till djur bland annat.
Jag vill gärna att han har en mer avslappnad inställning som hans baba har.
Men Adem var rädd idag och höll sig tätt intill mig när hunden närmade sig. Vi vill såklart inte tvinga på Adem att hälsa eller klappa hunden men samtidigt vill vi visa att hunden inte alls är farlig.
Annat är det med katter, dem springer Adem gärna efter och klappar både medhårs och mothårs. Och jag själv är då så rädd att katterna ska fräsa till och rivas eller kanske till och med bitas.
 
Efter uteleken så vilade Adem en stund, lite annorlunda rutiner idag då vilan annars alltid blir på eftermiddagen efter lunchen.
Jag lagade lunch till oss i familjen och Kadirs kusin såklart som var jättenöjd med köttet jag hade gjort, turkisk ris, en god sallad, bröd och dricka till.
Efteråt serverade jag te och själv tog jag en kopp kaffe istället. Te för mig är något man dricker på morgon eller kväll och jag tar hellre kaffe efter lunch men inte för sent mot kvällen.
 
Eftersom vi fick gjort ganska mycket denna förmiddag, både utomhus med lek och skoj, lunch över som blir bra till middag så att jag slipper laga det ikväll och även lite plock och städ här hemma så känns det som jag har massa tid över till annat nu.
Jag ska se till att få våran barnvagn och bilbarnstol ren idag så det är väl dags att sätta igång med det nu.
Sedan ska jag fixa lite bilder från våran vistelse i Norge. Ett kort men väldigt roligt och intensivt besök hos min syster som vi gjorde i Mars innan vi reste tillbaka till Turkiet igen.
Vill ni se det och höra om den fantastisk goda lunchen vi åt ute första dagen?
 
 
Grannpojken hade tre traktorer som Adem fick leka med, och Adem var ju överlycklig för detta.

Kommentera