Nya skor i Manavgat!

Vi har haft fullt upp idag. Efter frukost begav sig hela familjen in till Manavgat centrum. Jag och Adem hoppade av vid Lc Waikiki medans Kadir åkte vidare och fixade lite saker som han behövde få gjort.
Betala räkningar bland annat.
Jag själv såg till att bocka av min inköpslista och den är inte kort direkt. En hel del praktiska saker som jag behöver få gjort och köpt under den kommande månaden för att vara redo för vintern.
En av de stora sakerna var att köpa ett par skor till Adem. Vi har nu höst, fast varmt men ett par nya sportskor som kan användas i höst och vinter är det vi var ute efter.
Vi mötte upp Kadir och gick till en utav skobutikerna som vi känner till och där hittade vi något som passade Adem.
För mig är det viktigast att de funkar bra för en kille med mycket spring i benen. Och att de inte är helvita.
Men att de blinkar, har coola motiv eller liknande är inget måste. Adem hade tur, dessa som vi hittade var svarta, blinkade OCH hade Blixten McQueen på sidan.
En disneykaraktär som Adem inte har en susning om vem det är, men det är iaf en bil vilket han var glad för.  
Han var helnöjd och vi föräldrar tyckte också att de kommer funka bra ett tag framöver.
 
Själv behövde jag ett par nya skor också. Jag har bokstavligt talat levt i mina skor från SVEA under hela den här sommaren eftersom mina andra skor är för små just nu.
Jag bara väntar på att de ska gå hål i dem och känner att det är riktigt nära nu. Men de är jättesköna och snygga.
Jag har mina NIKE skor för höst och vinter bland annat men jag ville ha ett par nya, enkla och lite sportiga skor som framför allt är bekväma så att jag kan växla lite.
Och hittade ett par blåa tillslut. Så både jag och Adem fick oss ett par nya skor idag för 80 lira.
Sedan fortsatte vi shoppingen och hittade lite tröjor, ett par tjockare byxor som Adem ska ha som pyjamasbyxor i vinter när vi har det som kallast, strumpor och annat bra att ha köpte vi också.
Jag letade efter några långärmade bodys i minsta storleken men överallt jag tittade så hade de från storlek 56 och det har vi redan. Jag behöver 50 från första dagen och veckorna men jag tror det löser sig ändå.
Vi får se på lördag helt enkelt.
 
Efter några timmar i stan så åkte vi iväg till marknaden som är på Onsdagar i Manavgat vid Sali Pazar och köpte frukt och grönt som behövdes och var slut hemma.
När vi väl kom hem så fick Kadir i uppdrag att bära in alla hundra shoppingpåsar.Tur att jag har min man.
 
Dagens lärdom till mig själv: Åk inte till Lc Waikiki i Manavgat utan barnvagn, själv tillsammans med Adem eftersom han älskar rulltrappor och vägrar lyssna på sin mamma som vill titta på kläder.
Med andra ord, det blev ingen shopping just där denna dag.
 

6 kommentarer

  1. Min grannes pojk är helt förälskad i den där bilen (Blixten McQueen?) haha något sånt heter den väl 😛 Ska köpa något fint till honom med bilen.

    1. Det finns nog en hel del med Blixten McQueen tror jag för han är så populär. Jag är däremot glad över att min son inte är "galen i någon disneykaraktär" än utan att de än så länge går bra med allt som har med djur, bollar och bilar att göra 😉 Kram

  2. Hej Louise. Måste bara fråga hur det funkar ekonmisk för er? När ja bodde i turkiet med min man hade vi det jättesvårt ficl vända varenda krona för maten. Löning i turkiet är inte heller på top därav frågan hoppas det inte blev en för personlig fråga 😀

    1. Det är klart att det är en tight budget när man bara lever på en dessutom. Jag är inte skriven i Sverige längre utan i Turkiet, men fortfarande svensk medborgare. Det betyder att jag inte får barnbidrag från Sverige och eftersom jag inte är turkisk medborgare så får jag inte heller några barnbidrag (det lilla som finns) i Turkiet heller. Så vi lever på min mans lön helt enkelt och prioriterar efter det. Det är sällan jag unnar mig något, och gör jag det så är det inget dyrt. Vi äter knappt ute på restaurang, mest bara jag när jag har vänner på besök, och jaa…det går fast det är tufft. Väldigt tufft ibland till och med. Jag har lärt mig värdet av pengar när jag har bosatt mig i Turkiet och även hur viktigt det är att förstå att man kan inte spendera pengar man inte har. Med det menar jag att är det krisigt i kassan så får man avstå en fika ute med vännerna eller nöja sig med kläderna man har hemma. Och sedan är vi nog prismedvetna, undviker att handla ägg på Migros där det kostar 13 lira när det kostar 9 lira på A101. Migros har större utbud på utländska varor men deras priser är bra mycket högre ibland än BIM och A101 och det känns bara osmart och dumt att handla där helt enkelt. Små saker som gör att det går ihop. Ha det så bra! Kram Louise

Kommentera