Billig shopping och mattvätt!

När vi var i Manavgat och köpte nya skor till mig och Adem för ett tag sedan så köpte vi lite kläder till Adem också. 
Bland annat långärmade tröjor som är lite tunnare, nästan som tshirt. 
Det var nästa de enda som han växt ur sen förra vintern och det behövs nu under hösten. Inget för varmt men ändå bra och gärna billigt. 
Många affärer i Manavgat brukar alltid ha lite specialpriser och eftersom Adem mest troligt kommer ha växt ur de till nästa år så känns det bättre att köpa lite billigare och flera stycken. 
Vi hittade ett par som jag är jättenöjd med. Dessutom hittade jag ett par riktigt varma och tjockare mjukisbyxor som blir perfekt till Adem i vinter som pyjamasbyxor när det är som kallast. 
Jag tror de kostade 7 lira, ca 20 kronor.
Har man koll på butikerna, när de har rea och är lite prismedveten så kan man verkligen göra fynd på kläder som faktiskt håller lika bra som dyrare kläder. 
Och det är perfekt när barn växer snabbt och nytt måste införskaffas varje år pga. att man har växt ur det. 
 
 
Idag har vi gjort något jag verkligen har längtat efter. Vi har skickat mattorna här hemma på matt tvätt. I Turkiet är det väldigt billigt och vi behövde egentligen ha gjort detta redan i somras. 
Men då lärde vi Adem att sluta använda blöja så då kändes det dumt att tvätta mattorna om det skulle ske en olycka på mattorna. 
Dessutom vädrar vi mycket och det resulterar i att vi får in ganska så mycket sand och damm så varje höst måste vi verkligen storstäda hela lägenheten. 
Sedan har vi haft så fint väder så det är först de senaste veckorna som vi inte har öppet balkongdörrarna lika ofta. Det har vi iofs fortfarande om dagarna men inte dygnet runt. 
 
Nu har vi iaf skickat iväg alla mattor, förutom den i köket, på mattvätt och imorgon kväll ska de komma tillbaka. 
Tills dess ska jag torka listor och golv ordentligt här hemma. 
 
Vad har ni för planer i veckan som kommer? Någon som ska fira halloween i helgen? Halloweenparty för barnen? Eller har ni köpt någon pumpa? 
Hos oss i Manavgat firas inte det alls vad jag vet men jag vet inte hur det ser ut I resten av Turkiet?
Det är en sådan ny tradition, även för Sverige så jag tror inte det är något som firas så stort här i Turkiet. 
 
Adem åker nu skridskobana på våra golv och jag vet inte hur många gånger han har halkat och trillat. Halkstrumporna som han hade förra året har han växt ur och i år köpte vi vanliga eftersom vi inte behöver halkskydd. Förutom idag och imorgon då. 

1 kommentar

  1. Fina kläder! Vi ska skicka iväg vår finaste och dyraste matta på tvätt här innan flytten. Den har legat undangömd ett bra tag för att undvika att Kalle kladdade ner den för mycket, men nu är han såpass stor och lite mindre kladdig av sig! Är Adem helt blöjfri nu? Hur gjorde ni med potträningen? Vi har börjat lite smått men Kalle är inte intresserad alls. Han talar om när han har bajsat och nu också när han kissat så det är väl ett steg i rätt riktning. Sen vill vi inte stressa på för mycket i och med att det är mycket för Kalle just nu med Tolstoijs flytt denna veckan och vår stora flytt om en månad…

Kommentera