Tänk om jag vade fel färg?

Jag skrev för ett tag sedan att jag ville hinna med en klippning och göra slingor snart innan lillasyster anländer eftersom det inte kommer finnas tid, eller ork, på ett bra tag sen framöver.
Och jag har ju min frisör som gör underverk med mitt, och andras hår. Däremot så visste jag att han skulle åka en sväng till sin hemstad för att förlova sig för ett tag sedan.  
Jag tänkte, eller hoppades på att han skulle göra ett litet stop i Side efter det men tyvärr är inte så fallet. Han har stängt sin salong, för gott eller för ett tag vet jag inte men han befinner sig just nu hos sin fästmö i Tyskland.
Med andra ord; Katastrof för mig och mitt hår!
 
Jag har provat en del olika frisörer som har varit helt okej men ingenting slår MIN frisör på både klippning och slingor.
Jag har egentligen frisörskräck och går hellre till tandläkaren än besöker frisören men detta har varit botat i några år nu när jag alltid har varit nöjd efter varje besök.
Så Kadir tyckte att vi skulle åka till hans kusin. En av alla hans kusiner, eller om det kanske är en syssling men vi kallar honom kusin, är frisör så vi siktade in oss på det.
Men nä, då har han slutat för säsongen i hans salong i Manavgat och gör bara besök på hotell under vintern.
Eftersom vi befann oss i Manavgat när vi fick höra detta så tog vi Kadirs andra förslag, hans kompis som har en salong i Manavgat.
Jag hade verkligen inga höga förväntningar när vi steg in på salongen och tänkte att detta kommer väl bli hemskt men får duga så länge det inte blir grönt. Eller rosa.
Vi förklarade att jag ville göra mycket slingor och klippa håret en bit men också klippa upp håret.
När de kommer till färg så brukar jag alltid få tips och rekommendation på vad som passar mina egna färger bäst från min frisör men det fick jag inte denna gång.
Jag fick pekade ut en färg, tittade lite frågande på Kadir och frisören om det blir bra och Kadir skrattade bara och sa bara “fråga inte mig, jag kan ingenting om sånt”
Ja…så det blev den färgen jag pekade på. Mitt egna val. Och när jag sedan satt i frisörstolen och fick folieslingor så tänkte jag hela tiden på att jag tog det första, bästa jag såg men jag tittade inte ens på alla färger i boken jag hade framför mig när jag valde.  
Tänk om jag valde fel? Tänk om jag har valt en för ljus så att det inte ens syns.
Jag ville gå åt en mörkare ton eftersom mitt hår har blivit så solblekt i sommar. Brun-röd färg ville jag ha utan att det blir för rött eller för mörkt.
 
Kadir och Adem var iväg och lekte i en lekpark under tiden och jag blev bjuden på ett fikabröd samtidigt som jag fick håret fixat och det tog sin lilla tid allting men tillslut var det dags för tvättning och efter det klippning.
Vid klippningen så tänkte jag flera gånger att jag vet inte om detta kommer bli bra.
Inte nog med att mina 5 cm utökades till 7-10 cm men allting klipptes på ett annorlunda sätt, min sidobena blev mittbena och ja, det var nervöst där ett tag.
Tills sluttampen då min sidobena klipptes till som det ska vara, uppklippningen gjordes bra och slutligen fönades håret.
 
Och helt otroligt, håret blev faktiskt bättre än vad jag många gånger kunde tro.
Inte som om min frisör hade gjort det kanske och vi får väl se om färgen håller i sig även efter ett par veckor och tvättar.
Men det blev och ser bra ut idag.
Jag är mörkare nu än innan vilket jag är jättenöjd med, färgen och de täta slingorna blev bra och håret blev kortare än vad jag hade tänkt mig men så är det alltid eftersom jag är feg med att klippa håret.
Nu har det värsta, det sommarslitna försvunnit och jag är helt enkelt redo för en liten bebis ankomst.
Ett steg närmare i alla fall. .
 
Någon mer med frisörskräck?

För två veckor sedan så hade jag lite längre, slitigt hår och solblekt.
 
Håret blev så här idag. Något mörkare med täta slingor och en rejäl klippning.
 

9 kommentarer

  1. Det ser ju fint ut. Lagom längd de växer ju oftas fort så de är ju bar nyttigt för håret att ta bort de slitna. När vi var i Turkiet för något år sen ville två av de fem barnen som va med klippa sig och färga slingor men de blev inget vidare bra hos någon av frisörerna vi prova. De måste ju finnas bra med haha! 🙂

  2. Oh, blev superfint!! 🙂 har inte frisörskräck, men tror det är att jag typ alltid vet var jag ska gå. Men när jag klippte mig i Kina DÅÅ HADE JAG SKRÄCK. Heheheheheh. Kan jag säga.

  3. Det blev jätte bra tycker jag 🙂
    Jag har också en fast frisör som jag brukar och är nöjd med. Jag har naturliga kröllor i mitt hår och inte alla frisörer är duktiga att klippa det.
    Det har jag lärt vid erfarenhet.
    Ha en trävlig kvell 🙂

  4. Jag harvinte frisörskräck, men jag klippte mig på ett ställe och där blev jag rädd. Hon som skulle klippa mitt hår stod och tittade på helt andra saker när hon klippte mitt hår. Efter halva håret så gick hon hem utan att berätta för mig. Det sluta med att chefen kom och tog lvernoch det blev kanon i slutet ändå. Har dock aldrig gått tillbaka dit. 😉

Kommentera