Bullbak och babyshower!

Mycket saker inom matlagning och bak har jag fått för mig är krångligt och har därför inte ens haft en tanke på att lära mig. 
Som detta med bullbak. Bullar är ju så gott att plocka fram till fikat med en kopp kaffe men jag har aldrig bakat bullar, nästan, för jag har fått för mig att man ska kavla ut degen länge och det ska stå länge i ugnen. 
Och så är det ju faktiskt inte alls har jag nu lärt mig. 
 
Min mamma bakade ofta, mycket och väldigt gott som hon fyllde frysen med och det är ett starkt minne om henne som jag verkligen gillar. Den där bak-mat-bullmamman. Och jag vill gärna att mina barn har samma härliga känsla om mig. 
Så till min hjälp så frågade jag om inte Sofie ville visa och lära mig hur man bakar bullar. Särskilt också eftersom hon har koll på ingredienserna här i Turkiet och vet vad som fungerar. 
Sagt och gjort så bestämde vi det, bjöd in Camillorna för ju fler desto roligare och sedan planerade vi in en dag som skulle passa oss alla.  
Nu planerade ju tjejerna lite mer än så men det återkommer jag till. 
 
I torsdags efter kl 12 så var de här och ganska så direkt satte vi igång. Sofie tog kommandot och vi alla placerade oss i köket och gjorde lite var. 
Adem var med på ett hörn och ville också hälla i ingredienser och knåda degen. 
Allt gick väldigt smidigt och under tiden degen gäste så hade vi en lätt pannkakaslunch för att få i oss lite energi. 
Bullarna åkte in i ugnen och just den biten gick lite sisådär. Eller det gick bra men jag hade dumt nog inte så jättebra koll på tiden i huvudet. 
Men när jag skulle gå och hämta min telefon i vardagsrummet så ropar Sofie Neeej, och sa strängt till mig att jag se vänta i köket. 
Vad var nu detta? 
Samtidigt hade vi stängt balkongdörr en pga. att det inte skulle bli drag när vi jäste degen och allt var bara kaos. Adem kommer in till köket och ropar hoppla, hoppla och är jätteglad. 
Då börja jag fundera på vad som händer egentligen. Hoppla för Adem betyder nämligen choklad och vi har/hade ingen choklad hemma….
Tillslut fick jag gå in i vardagsrummet och där var det fullt med ballonger, chokladmuffins, chokladbollar, en blöjtårta och ett jättefint kort. 
Dessa tjejer hade i smyg planerat en babyshower för mig och jag blev minst sagt överraskad. 
 
Mellan fikat så försökte vi ha lite koll på bullarna i ugnen och vi brände väl en plåt lite lätt men det var fortfarande ätbart. 
Några bullar blev megastora och efter ett par timmar med mycket prat och skratt så begav sig tjejerna hemmåt alla med några bullpåsar var. 
 
Det blev en riktig lyckad bullbakar dag med allt däremellan och jag tror jag har lite bättre koll på hur man bakar bullar nu framöver. 

 

    

2 kommentarer

  1. Hej såg att man (nog) kunde skriva kommentar trots man inte har blogg själv. Kom över din blogg redan före hösten o nu så råkade jag komma över den igen när jag goggade på annat. (Är mammaledig o fördriver tiden lite med o läsa) men ville mest skriva att jag gillar de du skriver om dig o ditt liv i Turkiet, du verkar va en jordnära och en stark tjej. Grattis o lycka till med tillökningen i familjen. Iyi aksamlarAjsel

Kommentera