Fotoutmaning 2015, Skola!

Mina skolkort allt mellan 1:a klass till sista ring på gymnasiet.
Skolkort, kunde vara det värsta som fanns och ibland var det helt okej. Kul men jobbigt på samma gång ju längre mot tonåren man kom.
Sista året hade jag dessutom tandställning vilket kändes sådär men jag är nöjd nu efteråt.
 
 
Skola…jag var aldrig mobbad eller vantrivdes en längre tid tack och lov men jag blev extremt skoltrött väldigt tidigt.
Redan när jag började högstadiet, 7:an, 8:an, 9:an så ogillade jag skolan och lektioner. Jag hade svårt att koncentrera mig och det bästa jag visste var rasterna.
Dessa underbara raster. Och ämnen som bild var favorit också eftersom det var som “lek” för mig.
Om jag har skolkat? Jo, det har hänt.
Om jag har sagt att jag är sjuk fast jag inte alls är det bara för att slippa skolan? Jo, en del faktiskt.
 
Det mest roliga idag är kanske ändå att ämnen som historia och religion tyckte jag var pesten MEN…idag tycker jag att det är jätteintressant att höra om framför allt nu när jag får tar del av en kultur, historia och religion som inte är “min egna” från början.
Jag kan sitta hur länge som helst och prata med Kadir om dessa ämnen och höra från hans perspektiv och det han kan.
 
Om jag vill gå i skolan igen? Aldrig! Jag är jätteglad över att det är över och inget jag måste göra om jag inte själv väljer det igen.
Skulle jag en dag välja att läsa något ämne för utbildning eller höja betyg etc. så är det ett val jag själv tar och förhoppningsvis då också har intresset för det.
Jag är också glad över att jag varken bloggade, hade instagram eller att sociala medier var så stort under tiden jag gick i skolan.
 
Hur kände ni för skolan? Vem var du i skolan/klassen? Finns det någon läsare här som fortfarande går i skolan och ännu inte har tagit studenten?
 
Veckans tema i årets fotoutmaning, 53 fotoveckor, Skola: Läs mer om fotoutmaningen HÄR. och häng på sista veckorna nu.

7 kommentarer

 1. Hej Louise!
  Har alltid gillat skolan förutom matte, haha.
  Har haft lyxen att både läsa i en skola i Bosnien samt i Sverige.

  Vill bara önska dig lycka till med förlossningen.
  Kraaaam Merima
  Och Tack för att du tar in en bit av Turkiet i min vardag ❤️

 2. Vad fina din skolfoto är. Man ser på vissa att du är så lik din mamma och på vissa ser man sån likhet från dig till Adem så fint 🙂

 3. Jag tog studenten nu i somras så jag har något färska erfarenheter från skolan 😉 Jag känner igen mig väldigt mycket i det du beskriver dig som från skoltiden och jag blev också väldigt, väldigt skoltrött tidigt och det vart inte bättre under gymnasietiden. Jag tappade intresset för det mesta i skolan under högstadiet och var inte alls intresserad av att lära mig det jag skulle och jag tyckte precis som du att samhällsorienterande ämnena var en ren pina. Jag har svårt att ta in saker och lära när det är något jag måste, ex i skolan, men utanför skolan känns det betydligt enklare för det blir mer av ett intresse, även om det är något man behandlar i skolan och i kurserna så blir det inte samma känsla av att lära. Jag har även fruktansvärt svårt att koncentrera mig, vilket är ett problem för mig fortfarande.

  För tillfället så finns inget större intresse i att plugga på ett tag då jag ännu är extremt skoltrött efter gymnasiet. Ska jag plugga något mer så ska det vara något jag verkligen är intresserad och och där intresset för det gynnar studierna. Men än vet jag inte alls vad jag vill göra så det finns inga direkta planer på längre studier just nu iallafall. Just nu tycker jag mest att det är skönt att vara klar med skolan och lättad över att jag själv får styra över detta om jag väljer att studera vidare sen 🙂

  Vad gick du för linje på gymnasiet?

  Kram

 4. Hej igen, jag håller med jag behöver och se saker konkret och inte bara som fakta utan jag behöver liksom använda mig av det för att jag ska ta till mig det.

  Vad sköntt att du fick komma ifrån skolan lite med praktiken, som skoltrött redan innan gymnasiet så var nog det en bra idé 🙂 Jag gick Samhäll vilket innebär väldigt mycket plugg, och helt ärligt så vet jag inte om det var rätt för mig, då jag känner att jag inte varit så effektiv under gymnasietiden som jag velat. För jag vet att om jag inte varit så extremt skoltrött, villet bidrog till ointresse, sömnsvårigheter och trötthet, att hamna efter i vissa ämnen etc, så hade jag haft det intresse jag saknade för att ha varit mer effektiv med vad som gjorts i skolan. Oh well, jag har en utbildning vilket jag är glad över, nu är det bara att försöka komma underfund med vad man ska göra nu haha 😀

Kommentera