Snö på bergen och middagstips!

Hej!
Idag är Kadir och Adem iväg i Side och leker med Adems kusiner och Kadirs syskon. Jag är hemma och fixar lite med tvätt och sånt.
Dessutom ska jag ställa mig och göra köttfärssås att frysa in så att jag har det framöver.
 
Vädret är jättefint ute men det har definitiv blivit kallare i luften. Men det är inte så konstigt för nu har snön lagt sig på bergen omkring oss och det känns i luften verkligen. Det är en mer isande kyla i luften och i vindarna än tidigare.
Temperaturen ligger på 19 grader utomhus i skuggan idag. Och samma temperatur har vi i sovrummet just nu så det börjar bli svalt där med.
Övrigt har vi det ganska varmt inomhus fortfarande men jag vädrar inte lika mycket som innan. Och brasan tänder vi varje kväll strax innan eller efter middagen.
 
Igår blev det svensk middag hos oss som uppskattades av alla.
Jag gjorde potatis och köttfärsgratäng och istället för att använda grädde så gjorde jag béchamelsås. Jättegott blev det.
Idag däremot blir det vitlöksmarinderad kyckling och hasselbackspotatis i ugn istället. Det blev så himla gott förra veckan när jag lagade det så jag passar på att göra det ikväll igen.
Medans jag fortfarande har tid och orken till att lägga energi på mat. Och dessutom har Kadir hemma som kan busa med Adem under tiden.
Jag vill gärna vara själv i köket när jag lagar middag, om jag kan, får då gör jag det bättre tycker jag.
 
Nej, nu ska jag passa på att föra över lite bilder till min externa hårddisk så att jag har dem sparade ordentligt och säkert.
Hoppas ni får en bra Onsdag!
 
Gårdagens middag. Det blev jättebra även om vi inte heller hade ost hemma som man annars ska ha överst.

2 kommentarer

  1. Hejsan,
    Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
    Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
    (Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
    Mvh, Tove

Kommentera