Flytta till större!

Är det fler än jag här som följer Isabella Löwengrip Spångberg, Blondinbella, flytt till deras nya hus och framför allt förvändlingen och inredningen som görs i huset? 
Jag tycker det är jättekul och spännande att se det färdiga resultatet. Jag är ingen inrdningsnörd men däremot gillar jag smarta lösningar och har flera på lager som jag vill använda mig utav själv den dagen vi flyttar. 
I ett år har vi pratat om att flytta till större. Det handlar inte om att vi inte trivs där vi bor idag, vi tycker lägenheten är jättebra och läget är precis som vi vill ha det.
Lägenheten var verkligen en jättebra start som första, riktiga lägenheten. Första testet att ha något eget att sköta om utan att hyra från någon och aldrig känna sig hemma på riktigt.
Men vi insåg ganska snabbt när Adem föddes att detta blir för litet för oss redan då. Nu med två barn…ja, ni kan ju tänka er att det är litet då med.
Barnen har inget eget rum, inte ens ett ihop eftersom vi måste ha extrarummet till saker som inte används jämt men ändå inte kan slängas. Förvaringsrum kan vi säga. Och hur kul är det att ha ett sånt rum som sitt eget barnrum?
Vi får inte ens in två sängar där just nu. Kanske en, men definitivt inte två.
Lägenheten är på 97 kvadratmeter och då räknar man in balkongytan på det och vi har 3 balkonger plus 1 fransk balkong. 3 rum och kök samt 2 toaletter varav den ena är en turktoa.
Det låter kanske stort egentligen men när det inte finns garderober eller förvaringsmöjligheter innan i lägenheten utan det är något som man får köpa själv, ex. garderober så tar det en hel del yta.
Och de 97 kvadratmetrarna inklusive balkongerna är inte mycket tills övers mer än det man måste ha.
Jag klagar absolut inte, och jag trivs otroligt bra i våran lägenhet men ser man långsiktigt och framför allt för barnens skull när de behöver sitt egna privata så passar inte denna lägenheten för oss om några år.  
 
 
 
Men jag har en riktigt bra idé. Att köpa grannens lägenhet och slå ut en liten vägg mellan våra kök.
När vi kollade in våran lägenhet innan det var klart så var det just ett hål mellan våran och grannens vägg i köket som de inte hade börjat med än.
Så även om man inte kan ta bort hela vägen i köket och göra om, gissar jag på iaf pga. vattenledningar osv, så vet jag att man kan ta bort en viss del och göra en gång emellan våra lägenheter.
Och då skulle vi helt plötsligt ha var sitt barnrum åt barnen, två vardagsrum varav ett som man kan ha sköna soffor som dessutom är bäddsoffor för gäster som kommer på besök och kan sova över hos oss. .
En av turktoaletterna kan man göra om till garderob att hänga av sig ytterkläderna på och i en utav de andra, stora toaletterna kan man ta ut ena duschen och göra mer…sminkvänligt 😉
 
Grannens lägenhet är mycket varmare än våran pga. solen då dem har eftermiddags och kvällssol.
En pina på sommaren kanske men perfekt på vintern. Så deras vardagsrum blir bra att vistas i under vintern medans vårat vardagsrum och sovrum har bra och svalare temperaturer på sommaren.
Köket kan göra så att ena sidan där man lagar mat och dessutom har ett extra stort kylskåp och frys medans andra sidan kan man ha ett ordentligt köksbord med stolar till och använda köksluckorna och skåpen för bra förvaring utöver matrellaterade saker.
Exempelvis så kan man ha ett skåp som målar och pysselskåp för barnen.
 
Dessutom kan vi använda vårat förvringsrum till just förvaringsrum. Placera alla “onödiga saker” som man tyvärr måste spara på men inte något man vill visa upp för gäster.
Smart förvaring, mycket hyllor och ett ordentligt garderobsliknande skåp där alla mina städprylar får plats inklusive dammsugaren. 
 
Och balkongerna sen. Flera av våra grannar med tre balkonger har valt att “ta bort” en balkong eller rättare sagt glasa in den och istället göra det rummet till lite större med hjälp av balkongen. .
Vi behöver ju knappast  6 balkonger så min idé är då att göra vårat vardagsrum större med hjälp av den stora balkongen vi har där. Samt också balkongen som är vid vårat sovrum.
Då har vi ändå köksbalkongerna kvar samt två till plus två franska balkonger. 
 
Ni ser, jag har tänkt ut och planerat detta länge och har riktigt bra idéer för att detta ska gå igenom.
Dessutom får vi ändå bo kvar, slipper flytta utan bara “fylla ut” en extra lägenhet och ändå kunna inreda på nytt.
Nu finns det bara ett litet problem i detta. Eller det är inte så litet problem. Ganska stort problem faktiskt.
Våra grannar har inga som helst planer på att flytta…
 
Så om inte dem hinner ändra sig de närmaste 2-3 åren så blir det nog att vi flyttar. Och jag gissar på att det inte blir 6 balkonger, 2 vardagsrum och 4 toaletter då.
Men större blir det definitivt och någonstans i Manavgat, gärna i vårat område är det vi önskar och siktar in oss på allra mest.
När, var och hur vet vi inte idag och vi letar just nu inte aktivt efter en lägenhet men vi har våra ögon öppna och pratar om framtidsplaner vi har och önskar oss lite då och då.
 

3 kommentarer

  1. Hej Louise! Det låter som en väldigt bra plan du har;) synd bara att du har grannar som också trivs! Det är det tråkiga när familjen växer att man kan tvingas flytta från ett hem som man egentligen inte vill lämna;(men man vet aldrig, rätt som det är så kanske det löser sej;) ha det bra hela familjen! Kram

Kommentera