Sömn, frukost och storebrorsrollen!

God morgon, God middag, God kväll!
Dagarna rullar på här hos oss och igår hade vi en bra kväll där jag tillslut somnade några minuter på soffan med Esma liggandes på mig samtidigt som Kadir och Adem fixade i vardagsrummet, tog fram den stora madrassen som vi sover på, plockade fram våra kuddar och gjorde klart för natten.
Det var så mysigt att ha Esma sovandes på mig och samtidigt var jag rätt trött med.
De senaste 3 dagarna så har jag inte kunnat sova på dagarna, Och under nätterna vaknar jag 4 gånger eller mer mellan 01-07 så idag hoppas jag att barnen somnar samtidigt efter lunch och jag också kan få ta igen mig och samla lite energi.
 
Vi besökte sjukhuset både på julafton för att kolla Esmas öron i en rutinkontroll men också igår. Vad vi gjorde igår ska jag berätta framöver, nästa år kan jag nog säga nu eftersom vi börjar närma oss 2016 rejält nu.
Vi ska testa en sak och fungerar det så ska jag berätta vad och varför.
 
Denna morgon hade vi en mysig frukost och Esma, som nu börjar bli mer vaken, är med vid frukosten och sitter i sin babysitter med oss när vi äter.
Adem tar storebrorsrollen på största allvar och det var han som vaggade henne när hon började bli lite ledsen i omgångar.
Det är kul att se hur han tar egna initiativ och hoppar upp bredvid hennes babynest och småpratar med henne eller ropar “Elmaaasst!” när hon är ledsen som om han vill uppmärksamma mig om att Esma skriker och är ledsen.  
 
Vädret hos oss är underbart. Vi har väl haft några dagars regn för en vecka sedan eller mer. Men annars skiner solen hos oss och det är otroligt bra väder denna vinter.
Jag väntar fortfarand på bakslaget men vem vet, det kanske blir en mild vinter i år. Man kan ju alltid hoppas.
Det blir så mycket lättare då med värme och kyla, braskamin, uppvärmning utav lägenheten och nätterna framför allt.
 
Hoppas att ni alla hade en bra jul och julfirande för er som firar. Hur ska ni spendera erat nyår?
Jag har en idé som jag ska prata med Kadir om ikväll. Vi är inne i våran bebisbubbla så vi orkar inte ta tag i för stora saker, om jag ska vara ärlig, och det känns ändå jättebra för det var vi beredda på redan innan.
Men något kul, utöver det vanliga, hade varit skoj för nyår. Även om det blir hemma hos oss.
 
Oj, nu vaknar lilltjejen här hemma och Adem behöver byta om från pyjamas till sina vanliga kläder.
Dags att sätta igång dagen. Jag har ingen aning om vilken dag det är däremot, mindre väsentligt just nu.
 
 

 

Kommentera