Nyårsfirande 2015!

Det jag gillar så mycket med Kadir är att allting är så kravlöst. Särskilt nu med två små barn så behöver vi inte göra något over the top för att få till en riktigt bra kväll, ett kul äventyr eller en trerättersmiddag på nyår om vi inte själva vill.
Och i år på nyår ville inte jag det.
Jag är uppe ett par gånger varje natt med Esma för att amma och byta blöja, om dagarna så sköter jag barnen och dessutom ser till att göra ordentlig mat till oss alla samtidigt som Kadir jobbar och är iväg minst 10 timmar varje dag. Och på allt detta så har jag ett snitt som fått en liten infektion och dessutom bara knappt en månad sedan själva bukoperationen.
Så att ha en kravlös man som då bara är nöjd över en kväll tillsammans även om det är nyår är väldigt skönt.
Vi hade tänkt att bjuda in Kadirs syster med familj på nyår men eftersom de inte kände sig 100% friska så avstod vi det pga. Esma och att vi inte vill utsätta henne för något onödigt nu dessa första månader.
 
Det blev inget speciell till middag heller egentligen men en blandning mellan köfte och tacos. Och framför allt, något vi inte hade provat innan.
Köften hade en speciell krydda som jag fått utav min vän Johanna på posten tidigare i höst, supergod.
Och sedan stekte jag upp purjolök, zucchini, paprika och annat gott samt skar upp det klassiska som gurka, tomat och liknande.
Till detta hade vi turkisk yoghurt istället för gräddfil och istället för pitabröd eller tacobröd så hade vi vanligt bröd. Och turkisk ris till detta.
Det blev en jättegod blandning av allt där vi själva plockade av vad vi ville ha och tycker om.
Adem åt ordentligt av allting så han uppskattade nog maten lika mycket som oss. Vi hade dessutom tur för Esma valde att sova igenom hela middagen och dessutom större delar av kvällen med.
Vi har haft ett par jobbiga kvällar men senaste veckan har varit okej för oss. Ni som har haft bebisar med magprogblem, kolik, vet hur extremt jobbigt och frustrerande det kan vara.
Adem hade det också men eftersom jag inte visste vad det var och framför allt trodde att det var normalt så härdade jag ut ett bra tag innan jag bad om hjälp.
“Det går över” tänkte jag då. Och det gjorde det ju, varje kväll efter flera timmars skrik och stackars Adem som hade ont. Det tog extremt på krafterna då.
Jag ska skriva mer om detta framöver hade jag tänkt men jag är glad över att jag snabbt såg problemen denna gång och gjorde någonting åt det.
Snart börjar de mer intensiva utvecklingsfaserna istället, första brukar börja runt 5 veckors ålder, men dessa faser är något helt annat än ett barn som har ont i magen och skriker 3 timmar eller mer i sträck varje kväll.
 
 
 
Över till nyår igen. Vi dricker sällan dricka/läsk här hemma men denna kväll hade jag önskat hem en liten enliters fanta för oss och något gott att äta på kvällen.
Det blev chips och nötter. Vi blev rätt mätta av detta och maten så någon direkt efterätt orkade vi inte med.
När klockan slog 22 så var jag och Kadir jättetrötta och funderade på om vi skulle sova oss igenom tolvslaget i år. Adem och Esma var däremot pigga och någon timme senare sov dem båda.
Så vi härdade ut och försökte hålla oss vakna sista timmen. Man blir ganska så trött och sömnig själv när man nattar två barn, det är så skönt att själv bara få somna till då med.
Men vi var vakna när klockan slog tolv och istället för att gå ut i kylan på balkongen så kunde vi sitta inomhus i våran säng och se alla fyrverkerier ändå.  
Adem älskar fyrverkerier så jag hade nästan hoppats på att han skulle vara vaken men det var rätt skönt att han sov också. Då fick Kadir och jag en stund för oss själva och kunde önska varandra gott nytt år med en nyårspuss och bra få vara tillsammans utan barn.
Vi upplevde dock att det var mindre raketer i år. Det var över ganska så snabbt och inte alls lika mycket som tidigare år.
Men det gjorde också att vi kunde somna lite tidigare. Någon timme senare vaknade Esma och det var bara att gå upp igen för att amma.
Livet som småbarnsförälder.
 
Hoppas att ni också hade en bra och mysig nyår!
 
 

3 kommentarer

  1. När/om du får tid får du hemskt gärna berätta om vad ni gjorde för att få bukt med magontet hos Lillan! Kram!

    1. Vi använder framför allt magdroppar, våra heter Zinco som vi använder här i Turkiet. Jag undviker lök och bönor som är gasbildande. Sedan ger jag också lite magmassage några gånger per dag. Jag har hört att dvitamin som man får från BVC i Sverige är med olja i och den kan man byta ut, eller rättare sagt köpa en vattenbasserad på apoteket istället. Det brukar hjälpa också. Kram!!

Kommentera