Esma 1 månad!

Idag blir våran tjej redan 1 månad gammal. En månad har gått fort och jag minns hennes födelse dag som om de vore igår. 
Hon har gått från 2800gr och 49cm lång till 4250gr och 51 cm lång. En viktökning på strax över 360gr/vecka. 
Alla bebisar växer olika men en ökning på 200-400gr i veckan är en bra riktlinje. Så hon har fått stort plus och jag är så glad över att allt har fungerat bra med amningen. 
Jag känner dessutom inte att det “enda jag gör” är att amma henne utan hon sover en hel del, är vaken och jollrar och sådant med.  
Det enda vi har haft det jobbigt med är hennes mage men det verkar vi ha fått bukt på nu, hoppas hoppas. 
Hon är en gladare bebis på kvällarna och vi andra tre i familjen får tid för annat än att bara fokusera på att få henne att inte ha ont och framför allt inte skrika hejdlöst i 3 timmar eller mer. 
 
I och med viktökningen så har jag nu plockat bort hennes första kläder. Vi använder nu storlek 56 och även också 62 faktiskt även om det sistnämnda är något stort. 
 
Dagens Esma. 

6 kommentarer

 1. Oj vad tiden går! härligt med en bebis och skönt för dig att amningen fungerar inte alltid självklart. Sen tycker jag att det är ok med ersättning om om det inte fungerar.
  Nu har vi -7 och tunt snötäcke hos oss ganska mysigt även om det känns kallt när man väntar på bussen.
  Hälsningar Birgitta S

 2. MashAllah som man säger inom våra kulturer 🙂 slla barn växer olika, det viktiga är att barnet mår bra och det gör hon. Magproblem
  Har alla barn, vet inte om det är vanligt i Turkiet att dricka kumminte, men hos oss i Bosnien är det svaret på magont. Man kan välja att ge nån tesked till barnet om dagen eller att "föra det" via amningen. Värt att testa.

  Min dotter hade aldrig problem med magen, sonen hade men det hjälpte med kumminte, både jag och han drack det samt kamomillete.

  Hoppas magen blir bra!

 3. Kumminte är bäst, man kokar några korn kummin i vatten bara 🙂 ingen smak eller så 😉

  Kamomillete är väldigt lugnande, den är bra för mycket och bland annat magont.

  Kram 🙂

Kommentera