Regnmånad och träning!

Idag blir det nästan liten paniktvättande här hemma. Vi ska få dåligt väder i tre dagar och då gäller det att ha rena kläder hemma.  
Dels kan strömmen gå, vilket den gör ganska så ofta när det regnar mycket eller ofta. Och dels så är det så jobbigt att torka kläderna inomhus när det är kallt i de andra rummen.
Och ha tvätt hängandes i vardagsrummet där vi spenderar större delen av dagarna, och där vi har det varmt, känner jag inte för.
Dessutom vill jag inte ha tvätt framme på tisdag när vi ska få besök här hemma.
 
Så idag när solen skiner så kör jag sista tvättmaskinen och hoppas på att det hinner torka tills ikväll.
Är det någon månad på året jag avråder till att åka till Turkiet och just Side-Manavgat-området så är det väl mellan Januari-Februari.
Det är tråkigaste, regnigaste och kallaste månaden på hela året och även om vi har sol och ganska så bra väder som idag så regnar det garanterat denna tid och temperaturen på natten går under nollsträcket ett par gånger.
Tråkmånad verkligen.
Nej, från och med Mars och framåt är helt okej och även om det regnar då med så är det inte lika kallt, det regnar inte lika ofta och framför allt så börjar våran komma och verkligen kännas av.  
Mars-December är bra besöksmånader för att komma hit på semester och beroende lite på om man vill ha vårväder (Mars-April), jättevarmt och garanterat sol (Juli-Augusti) eller skön sensommarväder (September-Oktober).
Eller bara fira jul utomlands och i solen med en temperatur på 18+ eller mer istället för snöblandat regn och grått väder. De flesta julaftnar har vi haft väldigt bra väder här i Manavgat och Side om jag inte minns helt fel.
 
 
Annars har vi en ganska lugn söndag här hemma. Jag har egentligen noll koll på dagarna längre och igår trodde jag det var söndag.
Förvirrad är bara förnamnet.
Adem var överlycklig denna morgon när han upptäckte de vallande fåren på gatan utanför oss.
“Åhh, titta…kooo! Määää” sa han. Förvirrad pojke, förvirrad mamma. 
Han brukar ha bra koll på kossorna annars, särskilt när de visar reklam för mjölk på tvn. Men idag vet jag inte om han var morgontrött eller bara tyckte att det såg ut som en massa kossor på gatan.
Det slog mig förresten att vi bor på landet när jag såg detta. Det känns inte som det egentligen utan jag känner mig mer “stadsmänniska” idag än när jag var barn och tonåring och bodde hemma hos mamma.
Men då var det ingen som vallade varken kossor eller får på gatan i alla fall.
 
Dagens händelse hemma hos oss.
 
Tvätt, djur, matlagning och Esma har varit aktiv och tränat denna morgon. Ja, hon är mer träningsmänniska än vad jag är.  Ni kan se hennes träning här nedanför på bild.
Min träning består utav städ, då används hela kroppen både högt och lågt, och när vi är ute och jag får jaga Adem. Han är snabb nu och älskar att upptäcka världen och springa runt.
Jag har aldrig gillat att springa men jag har inte så mycket val just nu. Och jag vet inte om jag ser fram emot att jaga en 4åring och en 1,5 åring sen. Som springer åt olika håll.
 
Work out!

2 kommentarer

  1. Är allt igenbommat under lågsäsongen? 🙂 om man ser till just "turistbutikerna". En jul i Turkiet hade ju helt klart varit skönt!

    1. I Side har det de senaste åren varit väldigt mycket mer öppet faktiskt än min första vintersäsong 2009. Då var det tomt och tråkigt även dagtid. Men nu är det mycket tyskar och ryssar nere på semester och fler butiker och restauranger håller öppet dagtid. Kvällarna däremot är rätt stängda men vid jul så är många uteställen öppna också. Du får komma ner nästa vinter 🙂 Kram

Kommentera