Uppskattade leksaker!

God morgon från ett soligt Side och Manavgat! 
Jag kikade just på kommande väder och vi går mot varmare tider. Det kommer inte gå under 10 grader på dagarna och nästa vecka kommer vi till och med att ha 20+ och strålande solsken. 
Låter inte helt fel efter två dagar kallare väder. I måndags hade vi 6 grader och riktigt kalla vindar. Så kallt att Kadir stannade hemma eftersom turisterna som är här nu verkade stanna på sina hotell i den kalla blåsten. 
Igår var de igång igen. Butiken är öppen året om, även vintertid och tyskarna lever gott på all inklusivehotellen. 
 
Esma sover nu och Adem leker med sitt duplo. Han fick några olika duplo-varianter i somras av våra vänner och familj. I början försökte jag hålla isär på tåg-glass-hus-och-racerbil-duplot men vi har slagit ihop allting så nu bygger och leker han med alla bitar ihop. 
Vilket såklart är mycket roligare och smartare. 
Adem är duktig på att leka själv vilket är tacksamt de gånger jag måste amma, laga mat eller annat. Då vet jag att han klarar sig själv en stund och samtidigt har kul. 
Men roligast är nog att bygga ihop med babaKadir tror jag. 
 
 
Häromdagen när Adem tog fram sitt gamla pussel så insåg jag att vi måste nog köpa ett nytt snart. 
Pusslet är för yngre barn och Adem lägger alla bitar på några sekunder bara. Och samtidigt tycker det är kul. 
Men ett nytt, lite mer avancerat pussel ska jag hitta framöver. Det behöver inte vara så dyrt eller fancy av något slag. 
 
Nu vakna Esma så hon ska få bada lite. 
 
 

7 kommentarer

 1. hej! fastnade i din blogg för ett tag sen och har kikat igenom delar från början till nutid. Vill mest tacka för rolig, sorglig, härlig, gripande och gullig läsning med en riktig bra blandning av vad livet innebär utan att det blir för privat. Liksom personligt utan att bli alltför privat om en person man inte känner, hoppas du är med på hur jag menar 🙂 tack hursomhels, jättekul att följa ert liv!! Vill också tacka för toppenbra recept på den kalla röda såsen som gjorde succé på helgens buffébord. Ha en bra dag!

 2. hej!
  Förstår att du gillar varmare tider nu har vi ca +5-+7 på dagarna så skönt mot -15 nu har vi ok värme överallt på golv och m.m vid -15 är det iskallt trots att vi bor i lägenhet och värmen skall regleras centralt i föreningen.
  Är det mest tyskar nu på plats? kanske att skandinavier dvs svenskar,norrmän och danskar mest åker till Gran Canaria och Spanien jag vet inte. Hoppas att turismen inte påverkas allt för mkt pga av det som hänt i de större städerna t.ex Istanbul så trist för att som jobbar och lever på turismen.
  Hälsningar Birgitta S

  1. Hej! Värmen i Sverige, vare sig man bor i lägenhet eller hus är (oftast) bra och något jag önskar att vi hade. Centralvärme har de i Ankara, İstanbul och städerna högre upp i landet framför allt. Men å andra sidan så har vi två kalla månader, ibland tre och resten är det bra värme hos oss inomhus och utomhus. Det är mest tyskar på vintern, en del engelskmän och några få skandinaver.
   Tyvärr kommer turismen påverkas massor men vi får hoppas att det går uppåt och att folk förstår att vi som inte bor i de östra delarna märker av några oroligheter över huvudraget. Förens vi slår på tvn.

   Blir det någon resa hit för er i år?
   Kram!

 3. Hej!
  Vi har inget resande inplanerat överhuvudtaget detta år tyvärr både jag och min mans mamma är knackiga och vi känner att vi behövs här hemma vi tar det som det kommer och blir.
  Hälsningar Birgitta S

  1. Då förstår jag att ni stannar hemma. Att vara iväg om något händer måste vara jättejobbigt och oron lägger sig inte för att man befinner sig bland palmerna och i varmt och skönt väder. Side finns ju kvar och ni kan alltid komma ner när ni vill och känner för det. Kram!!

Kommentera