Esma´s garderob!

Här kommer en ny kategori på bloggen, Esma´s garderob.
En bebis växer snabbt och garderoben uppdateras allt efter som men ganska så ofta. Så jag tänkte att en ny kategori skulle passa bra eftersom det kommer bli mycket uppdateringar med just Esma´s kläder.
Framför allt i verkligheten för oss men också en del blogginlägg om det så då tyckte jag att det passade bra med en egen kategori om just detta.
Adem´s garderob uppdateras inte lika ofta, han växer också men kan ha storlekarna, och där med kläderna, en längre tid.
När han får nya kläder som jag köper så kommer jag uppdatera om det men det blir ingen egen kategori för honom och hans kläder.
 
När det kommer till Esma´s kläder så köper vi inget dyrt eller några dyrare märken. Största anledingen är för att vi inte har råd helt enkelt.
Varken råd med att köpa dyrare kläder eller råd att köpa dyrare kläder som ändå används en så kort tid.
Med anda barnet så inser man också att fina kläder kan vara roliga att se på, oavsett prisklass, men för ens barn så är det bättre med bekväma kläder. Som inte sitter åt och kanske framför allt inte sitter konstigt på.
 
Esma´s garderob består mest utav kläder från H&M eftersom jag tycker att barnkläderna där håller väldigt bra. Både i lek och spring men också många tvättar utan att de blir förstörda. Storlekarna passar henne enligt storleksguiden också.
Även kläder från Gekås och LcWaikiki, som är en turkisk klädkedja, har hon mycket kläder från och kommer ha framöver.
Dessutom har hon ärvt mycket kläder från sin storebror men också några plagg från mig och min systers klädgarderob som mamma hade sparat åt oss och som jag nu har tagit hit till Turkiet.
 
Just nu har vi rensat garderoben. Alla kläder i storlek 50 och mycket i storlek 56 är borttaget.
Vi har börjat använda 62 nu som är lite stort på Esma men jag kommer knappt kunna räkna till tre innan hon har växt förbi det med tror jag.
Storlek 62 och 68 kommer hon ha den här våren och sedan gissar jag på att sommarkläderna blir i storlek 74, några kanske i storlek 80 om de är små i storleken.
 
Här är några utav kläderna som vi nu har plockat fram till Esma och klara att användas framöver.
 
De första två bodys kommer från Lc Waikiki, Turkisk klädbutik som finns bland annat i Manavgat.
De två sista har Esma ärvt från Adem och kommer från Gekås.
 
 
Dessa två ser jag fram emot att få använda på Esma i vår. Den första kommer från Ellos och den andra är köpt på Ica och är ekologisk bomull.
 
 
Är det rea så är det. Tre bodys i samma storlek, figur och färg. 10 kronor styck på Gekås när de hade rea på denna sort.
 
 
Ärva från storebror är inte helt fel. Första plagget är ärvt från mig och/eller min syster.
De andra är ärvt från Adem däremot. Kanin-dräkten och byxorna är från KappAhl, deras märken Newbie och Kaxs.
 
Detalj på Newbie.
 

2 kommentarer

  1. Vilka fina kläder och vad roligt att få köpa bebiskläder. Jag köpte inget dyrt eller märkeskläder när mina pojkar var små de växer ur och pengarna räcker inte till det bättre att ha fler ombyten för det behövs. HM`:s käder är bra och funkar utmärkt jag köpte på den tiden snart 20 år sen mkt på Kap Ahl o Lindex. På Kap Ahl mycket bra vinteroveroller de växer ur och nästa årmåste man köpa nytt aldrig förståt att köpa för 1000kr?? med märke på?Regnkläder från Hm har jag bara bra erfarenhet ifrån lite roligt när en väninna köpte dyrt på Polarn och Pyret och de läckte de återkallade kläderna. Våra funkade i flera år köpte jag på hösten så köpte jag lite för stort och då funkade det även på våren.Sen har jag alltid tyckt att i Spanien och Turkiet finns det så roliga kläder för små barn fina och söta.
    Hälsningar Birgitta S

  2. Tänk vad olika det kan vara. Själv tycker jag inte alls om kvalitéten på h&ms barnkläder, tycker dom blir fula och tappar formen direkt..

Kommentera