Ett dygn med hög feber!

Det blir ingen bilduppdatering som jag lovade er igår. Vi har haft ett riktigt jobbigt dygn som vi mer än gärna hade kunnat vara utan. 
När jag uppdaterade bloggen igår så låg Adem och Esma och sov efter våran härliga dag utomhus. 
När Adem vaknade så ville han titta på tv som han alltid får efter vilan så att jag har chans att fixa i ordning i köket för kvällens middag. 
Ganska snabbt upptäcker jag att Adem är ganska slö så jag kollar tempen och han har då 37.9, vilket betyder feber. 
Han får febernedsättande och sen dess har vi inte haft tempen på honom under 38.2 
Som högst var den uppe i 39.8 och då fick Adem bada sent igår kväll för att kylas ner. 
Han har haft hosta i 2 veckor och nu när vi trodde att den nästan var borta så kom ett rejält bakslag, han hostar mer än vanligt och febern är inte att leka med. 
Idag har han varit så slö, vi försöker få i honom vatten men övergick ganska så snabbt till äpplejuice och körsbärsdricka som han älskar. Så länge han får i sig vätska så är det bra. 
Mat gick det sådär med. Och knappt en timme senare så kräktes han upp allt så det fick bli duschen för honom. 
 
Nu sover han igen och mitt hjärta går i tusen bitar av det här. Det absolut värsta som finns är att se ens barn må dåligt. Man känner sig totalt hjälplös och dessutom så svag själv just för att man inte kan göra annat än att låta tiden gå, hjälpa med det som man kan och bara hoppas på att denna storm snart är över.  
Vi är väldigt lyckligt lottade som oftast är friska, det är mest Kadir som blir förkyld och liknande men han fixar att ta hand om sig själv och det är inte så illa (som det ibland låter haha) 
Men när ens barn är sjukt och inte är sig själv på flera timmar, då känns det verkligen in i själen på en själv som en maktlös förälder. 
 
Håll tummarna för att vi har gått igenom det värsta inom sjukomlopp för ett bra tag och att vi, framför allt Adem, går framåt, uppåt och kryar på sig nu. 
Vi vill ha våran pratglada, livliga, busiga och lite trotsiga Adem tillbaka så snart som möjligt. 
Nu ska jag fortsätta fixa här hemma och ett blöjbyte står på tur. Esma såg minst sagt nöjd ut när hon gjorde sitt i blöjan. 
 
 

 

5 kommentarer

 1. Hej!
  Hoppas Adem mår bättre snart.
  Ett tips eftersom han hostar mycket är att koka upp vatten och hälla i en djup tallrik, dela en lök i två och lägg i vattnet. Sen sätter du tallriken bredvid Adems säng vid huvudet när han skall sova. Löken drar åt sig bakterierna. Upprepa med en ny omgång så många kvällar det behövs.
  Det lukar väldigt mycket lök men det är ett husmorstips som fungerar för alla åldrar, gammal som ung.
  Lycka till 🙂
  Kramis

 2. Vilken skit men så länge han får i sig dryck är det väl hyfsat ok det är min erfarenhet. Tyvärr så får de ofta hög feber osv i småbarnsåldern oftast är det virus inget att göra åt. Men om febern inte ger sig med febernedsättande som Alvedon gå till läkare och kolla om det är virus eller bakterier är det bakterier så behövs pencillin använd snorlösande som renässans heter det här det påverkar inte slemhinnorna och varva med typ nezeril för barn de snyter inte ut skiten utan drar in även om man är där o säger SNYT! det tar ett tag innan de fattar grejen o drar in i stället o samlar så klart alla bakterier. Du har säkert vill absolut inte låta som fröken doktor men med 2 barn som var mkt förkylda som ssmå har jag lite erfarenhet. Men håll koll på hostan o tempen min erfarenhet är att små barn får lätt luftrörsproblem ingen fara men jobbigt.
  Krya på er!

Kommentera