Våga välja annorlunda!

Vi åkte till svärfar och hans fru på förmiddagen idag. Det serverades god lunch men ingen stark chili denna gång. 
Jag älskar att äta mat hos andra numera just för att man alltid får en maträtt och smak på maten som man själv inte lagar eller får till. Spagetti och köttfärssås, som är.min absoluta favoritmat från den svenska kulturen kan tillagas på 1000 olika vis. 
Och genom att äta mat hos andra så får jag nya ideer och inspiration för vad jag själv kan laga nästa gång, vare sig det är dem turkiska släktingarna eller mina svenska vänner. Det stimulerar smaklökarna väldigt bra. 
Men det roliga med detta är att jag 
1. Var jättepetig och liten i maten hela min uppväxt. Tills jag flyttade till Turkiet faktiskt. Då började jag äta mycket och större portioner. Samtidigt som jag började äta sånt som jag aldrig provat innan. Som turkisk mat 😉 
2. När jag går på restaurang, inklusive snabbmatskedjor som Mc Donalds så väljer jag oftast alltid samma maträtt. Varje gång. 
Av mina 3-4 gånger som jag har besökt Mc donalds i Manavgat så har jag endast ätit en meny därifrån. Och ni som följde bloggen under senaste graviditeten har säkert koll på vilken neny det är. 
Samma sak gäller alltså när jag besöker en restautang mer än en gång. Var jag nöjd med maten sist, vilket jag antagligen var eftersom jag kommer tillbaka, så väljer jag samma igen. 
Skittråkigt egentligen men oftast ett säkert kort. 
 
Så detta år ska jag föröska vara lite mer “crazy” när jag äter på restaurang och helt enkelt välja något som jag inte valt tidigare. 
Jag älskar det spontana livet som vi har här i Turkiet då man aldrig planerar i förväg här. Men samtidigt vill jag ha kontroll och gillar inte alls att ändra på fasta rutiner. Eller menyer. 
Men jag ska föröska att våga prova nya saker i år. 
 
Medans jag körde dammsugaren, som fortfarande går på sista versen, här hemma i alla rum och hörn så lagade Kadir middag ikväll. 
Det blev fisk med rotfrukter i ugn. Jag har fått dille på rotfrukter just nu. Det bästa som finns kan jag tycka. 
Resten av kvällen spenderade vi sedan hos Kadirs syster med familj och Adem lekte av sig med sin kusin Emine medans vi vuxna åt massa gott och drack te. 
Esma fick vara hos alla en stund och hon var helnöjd tills sista 30 minuterna. Då blev det för mycket av allt och det var dags att åka hem. 
Men jag är jätteglad över att hon, precis som Adem, redan nu är okej med att andra släktingar håller i henne. Det underlättar massor för mig de gånger vi åker och hälsar på folk eller har gäster hemma. 
Hon älskar att vara på mig med huvudet över min axel eller på bröstkorgen. Men hon trivs också bra hos andra varkar det som. 
 
Snart är det midnatt hos oss och hela familjen sover så det är nog dags för mig att sova med innan Esma vaknar igen och vill ha mat. 
Jag ser fram emot den här veckan då det ska bli riktigt bra väder och på tisdag får vi hela 25 grader i sluggan. Inte illa måste jag säga! 
 
Kram och god natt! 
 
Kusinkärleken och bästa lekkamrat. 
 
 
 
 

8 kommentarer

 1. Hej Louise jag vill bara ställa en fråga, hoppas det går bra:) Jag bor också i Turkiet och är gravid, det jag undrar är om du tog det där vaccinet mot stelkramp som de ger gravida här i Turkiet. Vad jag vet så fick man det i skolan sist vid 14-16 års åldern, borde man ta den?hur gjorde du? Vore snällt om du svarade, ha en bra dag!

  1. Nja, det är väl inte direkt jättestort ännu men det blir större och större precis som jul och halloween. Större städer har mer utav dessa europeiska och amerikanska högtider medans mindre städer inte har lika mycket. Men det är klart att affärer hakar på för att få lite extra försäljning dessa dagar. Så vissa firar och andra inte. Kram!

 2. Hej Louise!

  Lite sent men Stort Grattis till nya familjemedlemmen, herregud, hon är så söt. Helt underbar!!!!

  Hoppas ni alla mår bra! Kram till er och hälsa till Kadir.
  Kram från Sara och Jonathan

 3. Åh vad härligt med +25 i skuggan vi har -7 nu kl 23,30 och imorgon när man väntar på bussen kl 7 skall det bli kallare inte kul. Fast vi har inga problem med värmen inomhus i varje fall. Jag är likadan äter oftast samma ? samma pasta eller pizza om vi går på italienskt och går vi på annat blir det oftast samma typ av köttbit ibland kan jag testa något nytt men oftast när jag gjort det är jag inte lika nöjd. Så är det så jag håller mig till säkra kort det kostar änd¨å en slant att gå ut och äta.
  Hälsningar Birgitta S

Kommentera