Förberedelse inför en stor dag!

Ibland blir de små sakerna så bra och minnesfulla. Ikväll åkte vi in till Manavgat, jag, Kadir, Adem och Esma. 
Adem behövde mycket nytt bland annat nya sandaler, strumpor och underlinnen eller svettlinnen som jag brukar kalla dem för. 
Vi hittade det mesta och Esma sov hela tiden i sin vagn. När solen började gå ner så gick vi till frisören och Adem fick klippa håret. Det behövdes men Adem är inte så jätteförtjust i det. 
Men det gick bra och Adem sa “Åh wow” efteråt så jag gissar på att det var ett bra betyg och godkännande. 
Vi åt kvällens middag på Burger King. Eftersom vi väldigt sällan äter snabbmat, eller färdiglagad köpemat överhuvudtaget så kändes det väldigt bra. Fast jag föredrar Mc Donalds.
Esma var då vaken och personalen på BK blev förtjusta i henne och hon var minst lika glad att få komma upp ur vagnen och se massa nytt folk.  
Så medans vi tre åt mat så fick hon hälsa på alla anställda. İnte helt ovanligt i det här landet och folket här är glada i barn vart man än går. Vi har dessutom två barn som är glada i människor, vare sig det är några vi känner eller inte. 
Efter middagen så hade solen gått ner och vi köpte det absolut allra sista som behövs inför morgondagen. En tandborste. 
Den kvinnliga försäljaren som gav Adem en barn tandborste med tvfiguren Keloğlan på fick en puss väldigt spontant av Adem. Men hon var också väldigt glad i honom märkte man. 
 
Vid 21.30 åkte vi hem med alla shopping påsar och Adem höll sin lilla påse med sin tandborste i och var på toppenhumör. Det märkte man verkligen och jag kände att det var nog en av våra bästa kvällar detta år.   
Inget stort, märkligt eller överdådigt utan bara en jättemysig kväll med min familj där allt rullade på bra. 
Dessutom hade vi jätteskönt väder, svensk sommarkvälls väder och en tröja var allt som räckte idag. Ingen jacka eller annat varmt. 
Sedan pirrar det lite extra i magen hos mig inför morgondagen. En stor dag för oss alla men allra mest för Adem fast att han inte riktigt vet om vad som ska hända. 
Imorgon börjar ett helt nytt kapitel i hans liv. Liten blir stor. 
 
 
Bolibompa ryggsäcken är packad med två ombyten varav en liten del syns på bilden, ett par sandaler,  tandborste och tandkräm samt alla papper vi behöver läman in. 
Det är dags att ställa klockan för kl 8 åker vi iväg allihopa. Kan ni lista ut vad som ska ske?

4 kommentarer

  1. Hej! Kan det möjligtvis dagis ni ska till? Om det är det så tror jag att Adem kommer att älska det,han verkar ju vara otroligt social liten kille,fler kompisar,nya upplevelser;) ha en bra dag! Kram

Kommentera