Marknad och jordgubbar!

Detta inlägg är tidsinställt. 
 
Visste ni att det är marknad i Side-Manavgats område så gott som varje dag. Fredagar är jag osäker på om det finns någon marknad men utöver det så finns det alltid någon marknad att åka till, alla dagar om året. 
Måndag och torsdag nära huvudgatan i Manavgat och lördag i Side vid stora moskén är de mest turistomtalade. Men annars kan man alltid hitta en marknad att besöka runt omkring i Manavgat. 
Igår, söndag har vi tillexempel en hos oss som är igång och som är väldigt bra och stor på frukt och grönt-sortimentet. 
Vi, eller jag ska väl säga Kadir, odlar eget på våran trädgård. Vi har bland annat mycket sallad, persilja och schalottenlök. 
Det är underbart att ha det när vi gör sallad till maten eller till frukost att ha på smörgåsen. 
Och att köpa frukt och grönsaker i Turkiet är en upplevelse. Framför allt besöket på marknaden. Men smakupplevelsen…gurkorna, tomaterna, apelsinerna…ja, allt man kan hitta här smakar något. 
Det är en period under vintern då gurkorna inte smakar mycket eller ens är gott. Men nu är de säsong igen och smaken är tillbaka. 1 kg gurka kostar 1 lira just nu sa Kadir igår. Ungefär 3 kronor för 1 kg. 
 
Han var på “våran” marknad och handlade lite som vi behövde och kom också hem med något annat gott och som är säsong nu. Jordgubbar. 
De smakar ljuvligt och ni som har en vårresa, eller tidig sommarresa får passa på att besöka en marknad och köpa lite goda jordgubbar och annat gott som finns där. 
 

11 kommentarer

 1. Hej!

  Det är så att jag och en vän ska åka till Side nu den 24/4 och det jag undrar är, hur är det där nu med allt som pågår i Turkiet? Läste i tidningens dag att det varnas för nytt terrordåd i både Istanbul och Antalya. Märker du av nånting?

 2. Leta efter jordgubbar i dag när jag handla men hittade inga. Smaken är ju inte samma här ännu men lite senare är de godare. Älskar jordgubbar och att äta sommar varma såå gott!! 🙂

 3. Hej Louise!
  Har läst din blogg i några månader nu och jag tycker verkligen om ditt härliga perspektiv på livet och det häftiga med att läsa om ett liv som utlandssvensk. Har själv två barn, 2 och 4 år och det är kul att läsa om mammalivet i ett annat land. Gillar bloggen skarpt! Nåt annat som jag också gillar är Turkiet. Har varit i Istanbul två gånger och i Bodrum en gång. Fantastiskt land med underbar mat och härliga människor. Om en månad åker familjen till Side för en veckas semester och jag tackar för tipset om marknader. Älskar marknader och vill alltid besöka lokala sådana när jag är utomlands.

  Funderar också mycket på det som Cassandra skriver om här ovan, med terrorhot osv. Känns läskigt att resa nästan vart som helst nu. Hur pratas det i lokal media och bland er boende om dessa hot, instabilitet och sprängdåd? Alltid intressant med en ny vinkel.

  Ha det toppen!
  Kram från Helena i Varberg

 4. Hej Louise!
  Måste vara härligt med så mycket färskt och gott runt om kring sig. Här hemma i Sverige så känns inte ens grönsakerna färska inne i matbutiken tycker jag. Gillar verkligen Turkiet och dess invånare.
  Vet inte om du kommer ihåg mig men jag hade bloggen nathaalliee innan som jag la ner men startade upp en ny nu FLODINA.blogg.se istället.
  Vi skrev mycket till varandra förr jag tyckte det var så himla kul att följa ditt liv i Turkiet. Såg att du även fått en till liten så stort grattis! Även fast det nu var ett tag sedan men bättre sent än aldrig. Ha det så gott!

 5. Längtar ner nu så oerhört mkt! Älskar att gå på marknaderna o köpa frukt o grönsaker, så billigt för den kvalitén! Men "bara" drygt två månader kvar nu!

 6. Kommer om några dagar. Åh, vad skönt det ska bli med några veckors värme och sol. Jordgubbar, mums!
  Vill höra med dig angående valutan. Resebyrån skriver att det är bäst att växla hemma, men förra året tjänade jag ganska mycket på att ta ut pengar i bankomaten. Vet du vad valutan är i Side nu?
  Får komma och hälsa om du jobbar i klädbutiken:)

Kommentera