Vände sig!

Precis i samma stund som jag skrev uppdateringen om Esma och senaste månadens händelser med henne så gick hon får en glad, ganska så “matglad” tjej till en tjej som absolut inte vill äta och verkade ganska så missnöjd. 
Det började säkert mycket tidigare men det var i förra måndagen som jag började märka av det mer. 
Jag googlade om det tillslut nu i helgen och kunde då läsa att runt 19 veckors ålder så kan de hamna i en fas eller utvecklingsfas då mycket händer. 
Både som vi föräldrar märker av, exempelvis matvägran, mer tysta än innan, mer missnöjda etc. 
Och även saker som bebisen gör och utvecklar som talet kan förändras och även att de kan börja röra på sig mer och kanske vänder sig från mage till rygg. 
Kan hända nu, kan hända senare. 
Men ett, tu, tre igår så tog Esma i med hela sin kropp när hon låg på mage och lyckades vända sig så att hon helt plötsligt låg på rygg.  
Och jag kunde verkligen se hur förvånad hon blev. Hon har snurrat runt så tidigare när jag har hjälpt henne men detta var något nytt att göra det själv. 
 
En annan sak jag upptäckt som jag glömde skriva om är att hon under den senaste månaden har hittat sitt egna hår och ligger och pillar och drar i det lite då och då. 
Det ser så gulligt ut. 
 

1 kommentar

  1. Åh vad mysigt med en liten som upptäcker sig själv och omgivningen och den där förvånade minen när de förflyttad sig själva eller upptäckt en ny del av sig själva härligt njut hälsningar Birgitta S

Kommentera